Rămâi conectat

Sport

Primarul Gabriel Pleșa: “Nu ne permitem să lăsam Unirea Alba Iulia să moară! Căutăm soluții în Consiliul local”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Situația disperată din curtea Unirii Alba Iulia, divizionara terță din Cetatea Marii Uniri, poate fi rezolvată dacă Primăria municipiului Alba Iulia se implică cât mai repede posibil.

Și sunt semnale în acest sens, primarul municipiului reședință de județ afirmând că se caută soluții cât mai concrete în cursul săptămânii viitoare. “Este o situație critică și este clar nevoie să ne implicăm. Nu ne permitem să lăsăm Unirea Alba Iulia să moară, un club ce are aproape un secol. Am început să fac un plan”, a spus Gabriel Pleșa, cel care ieri a fost la antrenamentul “alb-negrilor” însoțit de viceprimarul Emil Popescu.

*Legea 69 și firme private

Încerc să îi ajut cât de repede posibil prin consiliul local. Studiem împreună cu juriștii o variantă pe Legea 69, aplicată de alte primării din țară. O să discut cu firme mai mari pentru sponsorizări. Clar, găsim soluții să se continue în Liga a 3-a”, a adăugat edilul albaiulian.

*De la iarnă, preluarea palmaresului!

Cum fotbaliștii au mai bine de jumătate de an restanțe contractuale neachitate, și o serie de jucători importanți au părăsit deja formația, lucrurile nu sunt deloc liniștite în curtea ‘alb-negrilor”, ce suferă din punct de vedere financiar, așteptând de luni bune să se concretizeze transferul lui Nicolae Stanciu.

Pe termen mediu vrem să fie incluse două persoane în Consiliul de Administrație al clubului, să urmărim gestionarea banilor. La iarnă vrem să hotărâm în privința palmaresului și istoriei Unirii, să le preia Primăria. Dacă vom reuși aceste lucruri din punct de vedere legal, altfel s-ar discuta despre fotbal și implicarea Consiliului local”, a explicat Pleșa.

Peste 5 săptămâni Unirea Alba Iulia începe noul campionat, mai precis în 27 august, iar problema financiară a atins cote alarmante, câtă vreme jucătorii au încasat 2-3 salarii începând din septembrie 2020, iar perspectiva nu este deloc roză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea