Ziarul Unirea

Primăria Municipiului Aiud, reacție la inundațiile nemiloase din ultimele zile. „Debitul apei a fost mai mare de data aceasta decât la inundațiile din 23 iunie 2020”

Primăria Municipiului Aiud a dorit, prin intermediul surselor de comunicare online, să transmită următorul mesaj, în contextul inundațiilor din ultimele zile:
„Debitul apei a fost mai mare de data aceasta decât la inundațiile din 23 iunie 2020
Este mărturia celor prezenți astăzi în teren. Utilajele mobilizate au făcut ca podurile strategice din oraș să nu se colmateze și străzile din zonele inundabile să fie mult ferite în comparație cu 23 iunie.
De asemenea, intervențiile de urgență pentru regularizarea cursului Văii Aiudului din ultimele săptămâni și-au dovedit utilitatea.
Pe de altă parte, locuitorii străzilor inundabile din municipiul Aiud trebuie să fie conștienți că efectele viiturilor pot fi doar limitate.
În privința inundațiilor, proiectul aiudenilor rămâne unul singur: obținerea finanțării pentru „Regularizare Râu Aiudel la Aiud, Județul Alba” – proiect al Apelor Române pentru care există un studiu de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aprobați.
Vom reveni astăzi la Ministerul Mediului, Ministerul Finanțelor și vom transmite Prim-ministrului, Ludovic Orban, solicitarea noastră.”

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419