Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Primăria Generală a Municipiului București NU va aloca bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Primăria Generală a Municipiului București nu va aloca fonduri pentru construcția Catedralei Neamului în acest an.

De alocări de bani pentru biserici şi statui se ocupă Direcţia de Arhitectură-Peisagistică, instituţie subordonată PMB. Bugetul total pentru intervenţii este undeva la un milion de lei. Urmează să vină cu lista obiectivelor”, spune Nicuşor Dan.

El precizează că pe listă nu se află Catedrala Neamului.

Pentru Catedrala Neamului nu a existat o propunere de la direcţie către executiv. Au existat propuneri pentru alte intervenţii, pentru alte obiective, unele dintre ele monumente istorice”, conchide primarul general al Capitalei.

Catedrala Neamului a primit mai multe alocări din partea fostei administraţii, condusă de Gabriela Firea.

El a mai declarat că bugetul Primăriei pentru acest an este undeva la 5 miliarde de lei şi că unele instituţii nu vor mai primi la fel de mulţi bani ca în fosta administraţie. Datoriile Primăriei se ridică la 2 miliarde de lei.

„Este un buget prin care stopăm risipa şi o să vă dau câteva exemple: reduceri substanţiale pentru banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019 de peste 200 de milioane de lei. Pentru 2021 bugetul este de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate”.

Primarul a mai anunţat că sunt instituţii din subordinea Primăriei care vor primi anul acesta mai puţini bani, nele de patru, cinci ori, altele de 10 ori, iar doup instituţii vor avea bugete reduse de 100 de ori. Întrebat care sunt aceste instituţii, Nicuşor Dan nu a dorit să le menţioneze.

Sursa: stiripesurse.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea