Primăria Alba Iulia începe distribuția tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde: Cine poate beneficia de ele și ce valoare vor avea

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Începând din acest an, Primăria Alba Iulia va acorda tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, anumitor categorii de beneficiari.

Aceste tichete provin din fonduri externe nerambursabile, iar beneficiarii sunt persoanele în vârstă de peste 75 de ani și persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au un domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Vârstincii, pentru a putea beneficia de aceste tichete trebuie să îndeplinească cumulativ condiția vârstei de cel puțin 75 ani împliniți, domiciliul în Alba Iulia, să aibă veniturile cumulate sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, respectiv sub 704 lei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

“Valoarea lunară a acestor tichete este de 180 lei. Utilizarea lor este exclusiv pentru servirea mesei calde în unități de alimentație publică, cantine-restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unități care comercializează masă caldă.” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar

Tichetele se acordă în baza Ordonanței de Urgență nr. 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale.

Pentru a putea intra în posesia tichetelor valorice, pensionarii cu venituri la nivelul pensiei minime sociale și persoanele fără adăpost trebuie să depună o cerere la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia situat pe Bulevardul Republicii nr. 26. Persoanele eligibile trebuie să prezinte următoarele documente: copie după actul de identitate și acte doveditoare cu privire la veniturile obținute lunar.

FOTO: https://img.digitalag.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419