”Prietenie fără bariere”: Program artistic prezentat de elevi cu dizabilități de la două case de tip familial, la Școala ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia

inclusivaUn grup de elevi cu dizabilităţi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia, instituţionalizaţi la Casele de Tip Familial „Sfânta Ana” şi „Sfânta Maria”, împreună cu profesorii coordonatori – Anamaria Petric, Sorin Petropulos şi Rodica Fleşer – au fost invitaţi, recent, să participe la activităţi educative şi de socializare, alături de elevii claselor a VII-a B şi I B de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, îndrumaţi de prof. Elena Negrescu şi Maria Hang.

După cum ne-a informat Elena Negrescu, micuţii oaspeţi au prezentat un program artistic format din poezii şi cântece, au admirat expoziţiile gazdelor, au schimbat impresii şi s-au împrietenit.

ELIT

Acţiunea e inclusă în Proiectul de parteneriat „Prietenie fără bariere”, având ca obiective: formarea atitudinii pozitive faţă de copiii cu nevoi speciale, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, educarea spiritului de colaborare şi întrajutorare. Parteneriatul se derulează de 4 ani, fiind asigurat de directorii celor două instituţii – prof. Nicolae Andron şi prof. Adrian Florea.

În urma acţiunii întreprinse, doi din copiii de la Centrul de Tip Familial „Sfânta Maria” au afirmat: „Mi-a plăcut să desenez pe tablă mijloace de transport (avioane ori elicoptere) şi să povestesc cu ceilalţi copii pe care i-am cunoscut în această şcoală” – Adrian P., clasa a II-a; „Mi-au plăcut obiectele de la expoziţia şcolii şi cântecele interpretate cu ceilalţi copii din şcoala vizitată. Pentru mine o prietenie înseamnă bucurie şi iubire” – Ioşcuţa  R., clasa a II-a.

Mihail David - 2020

Pe viitor, instituţiile partenere îşi propun să continue colaborarea şi să realizeze alte proiecte educaţionale pe diferite teme. (I.A.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...