Prevenţia, rol important în noul pachet de bază: Posibilele riscuri de boală trebuie identificate de medicii de familie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

mediciÎn cadrul unei videoconferinţe susţinută joi, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană a prezentat prevederile din noul pachet de bază referitoare la medicina de familie. Acesta a explicat rolul doctorilor în depistarea riscului de boală la asiguraţii pe care îi au pe listă. Consultaţiile cu rol de prevenţie, din cadrul noului pachet de bază, cuprind atât examinarea propriu-zisă, un set de investigaţii recomandate în funcţie de grupa de vârstă şi sex, cât şi consilierea privind evitarea sau diminuarea unui posibil risc de boală.

„Medicii de familie vor face consultaţii programate mai complexe, în care se evaluează starea de sănătate şi se identifică posibilele riscuri, pentru persoanele care nu au o nicio problemă de sănătate. Persoanele care nu au nicio problemă de sănătate vor merge la control o dată la la trei ani ani pentru cei sub 40 de ani şi o dată pe an pentru cei de peste 40 de ani. În cadrul acestor consultaţii cu rol de prevenţie intră atât examinarea propriu-zisă, cât şi un set de investigaţii la frecvenţa recomandată pentru grupa de vârstă şi sex. Consultaţia preventivă include şi consilierea privind evitarea sau diminuarea riscului”, a declarat Adrian Pană.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Aceste consultaţii de evaluare nu trebuie confundate cu consultaţia la medicul de familie pentru probleme de sănătate nou apărute.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook