Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Prețul polițelor RCA plafonat pe încă 3 luni, nu 6, cum a anunțat Guvernul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețul polițelor RCA plafonat pe încă 3 luni, nu 6, cum a anunțat Guvernul

Guvernul a decis să prelungească plafonarea prețului polițelor RCA la nivelul din februarie 2023, dar nu pe 6 luni, așa cum a anunțat inițial, ci doar pe 3 luni, până în martie 2024.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat că această decizie a fost luată în urma unei observații a Consiliului Concurenței, care a precizat că Legea concurenței permite prelungirea termenului de plafonare doar pe module de câte trei luni.

Astfel, prețul polițelor RCA va rămâne cel puțin până în martie 2024 la nivelul din februarie 2023, la care se adaugă rata inflației de maximum 6,8%.

Această măsură a fost luată pentru a combate creșterea excesivă a prețurilor polițelor RCA și pentru a stabiliza gradual piața de asigurări RCA.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului, „prețul asigurărilor RCA a crescut semnificativ în ultimul an, ca urmare a creșterii costurilor serviciilor medicale, a pieselor auto și a cheltuielilor administrative ale asigurătorilor”.

„Prin prelungirea plafonării prețurilor RCA, Guvernul urmărește să protejeze bugetele familiilor și firmelor românești, care suportă deja o creștere a costurilor vieții”, se mai arată în comunicat.

Măsura de plafonare a prețurilor RCA a fost introdusă de Guvern în august 2022, pentru o perioadă de 6 luni. Ulterior, a fost prelungită până în decembrie 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea