Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Preşedintele reales Ion Dumitrel: „Am fost votat pentru că sunt un om sincer şi cinstit”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Democrat-liberalul Ion Dumitrel, reales preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, a făcut miercuri dimineaţă primele declaraţii după anunţarea oficială a rezultatelor, în cadrul unei conferinţe de presă. El a spus că, în opinia sa, a fost votat de alegători pentru că este un om sincer şi cinstit.
„Am câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Alba cu peste 2.600 de voturi în faţa lui Teodor Atanasiu care a fost susţinut de PNL, PSD, PC, PNG-CD şi alte formaţiuni politice. Mă aşteptam să primesc mai multe voturi, însă am fost foarte afectat de votul politic. Am fost votat pentru că sunt un om sincer şi cinstit. Cred că din aceleaşi motive a câştigat şi Emil Boc Primăria Cluj-Napoca, mă bucur pentru victoria lui”, a mărturisit Ion Dumitrel.
El a declarat că în noul mandat va pune mai mare accent pe infrastructura sanitară din judeţ. De asemenea, Ion Dumitrel a promis că va colabora cu toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea politică a acestora, aşa cum a făcut şi până acum dar şi că politizarea nu-şi are loc în instituţiile din subordinea sa. „Invit pe toţi cei de la nivel central – PDL, PSD, PNL, USL să vină la Alba să vadă cum se face administraţie depolitizând instituţiile pe care le conduci, să facă şi ei acelaşi lucru la nivel naţional”, a adăugat preşedintele CJ Alba.
Ion Dumitrel a mărturisit că nu consideră un handicap faptul că face parte dintr-un partid aflat în opoziţie faţă de Guvernul Ponta şi că nu se teme că judeţul Alba va fi persecutat financiar. „În ultimii 4 ani, Consiliul Judeţean Alba n-a primit niciun ban în plus faţă de ce revine legal consiliilor judeţene din România. N-am primit niciun ban în plus pe hotărâri de Guvern ale Guvernului Boc. Meritul este doar al nostru că ştim cum să cheltuim banii şi cum să facem administraţie”, a declarat Ion Dumitrel.
Preşedintele CJ Alba a vorbit şi despre faptul că în ciuda măsurilor dure şi nepopulare luate de pedelişti, PDL a reuşit să-şi păstreze în Alba acelaşi număr de primari – 45. „Am pierdut neaşteptat unele localităţi, însă am câştigat altele. Îmi pare rău de Tibi Raţiu de la Abrud. Acolo alegerile s-au pierdut din cauza organizaţiei locale care a avut un alt obiectiv decât recâştigarea primăriei. O să facem o analiză şi o să vedem ce măsuri vom lua”, a mai spus Ion Dumitrel.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea