Președintele Klaus Iohannis depre mitingul PSD: ”Mi se pare o abordare caraghioasă și pur populistă”

Președintele Iohannis a catalogat mitingul pe care PSD intenþionează să îl organizeze sâmbătă ca fiind ”o abordare caraghioasă și pur populistă”.

”Mitingurile sunt o formă de protest și protestul se asociază în mod normal, într-o democrație, cu opoziția sau cu societatea civilă nemulțumită de guvernare. În nicio societate normală mitingul de protest nu se asociază cu cei de la putere. Cei de la putere au Guvernul, au Parlamentul, au toate instrumentele pentru a rezolva problemele țării. Ultima metodă este cea a protestului. Mi se pare o abordare caraghioasă și pur populistă”, a declarat Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni.

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaþilor, a anunțat luni organizarea, pe 9 iunie, de la ora 20,00, a unui miting ”împotriva abuzurilor de mai mult timp” și a încălcării principiilor statului de drept.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Național al PSD.

”Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă (…), într-o țară în care din cauza unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură, subterană să paraziteze instituțiile statului, să paraziteze deciziile și să influențeze într-un mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, (…) să permită ca zeci, mii de destine să fie distruse”, a declarat președintele PSD, la finalul reuniunii CExN al formațiunii.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...