Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind pensiile militare de stat

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a Legii privind pensiile militare de stat, conform unui comunicat de presă al Adminstrației Prezidențiale.

pensii-militareActul normativ a fost adoptat pe 30 iunie de Camera Deputaților și prevede că baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit legii, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art.3 lit.a)—c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Actul normativ prevede totodată că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Președintele Iohannis a mai promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea și completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe și Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

vlad 23 iulie 2015 at 21:40

legi speciale pentru niste…. care nu au nici un merit special..decat acela ,poate,ca au frecat menta degeaba.Un inamic extern ne face rapid praf..nu vorbesc numai de rusi,chiar Ucraina vecina ne poate face rapid zob..astia..nu merita nimic..sunt niste paraziti..

vlad 23 iulie 2015 at 21:44

Emigrati,copii!Vreti sa hraniti putorile astea,in timp ce voi veti face foame….putorile astea nu au produs nimic in toata viata lor..au terorizat doar recrutii si i.au pus sa le faca diverse servicii in interes personal al cadrelor..

duca 23 iulie 2015 at 21:44

in alba erau de dimineata tot beti.

pilu 23 iulie 2015 at 21:49

Cum poti sa spui ca au frecat menta ? Au frecat sticla de vodca si alte bauturi proaste din comert.
Pentru merite deosebite in incercarea de a termina rezervele de alcool ale Romaniei se merita o lege speciala.
Cat despre Johannis asta cred ca va termina mandatul mai lamentabil decat Constantinescu.

ADI 25 iulie 2015 at 16:26

JOHANNIS ‘,ESTI UN MARE C…

Comentariile sunt oprite