Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele Iohannis cere Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale la angajat: ”Nu băgați România într-o aventură fiscală cu final trist!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele României cere Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale la angajat.  Klaus Iohannis apreciză că transferul, acompaniat de introducerea „taxei de solidaritate” (redenumită „contribuție asigurătoare pentru muncă”), va genera o bulversare fiscală și nu va genera, în cel mai bun caz, creșterea salariilor decât, de exemplu, cu 3 lei în cazul unui salariu de 2.335 lei, în realitate urmând însă să fie sectoare întregi în care salariile vor scădea, iar pensia actualilor angajați va fi afectată.

„Marea revoluție fiscală aduce unui om încă 3 lei în plus, este caraghios. Promisiunea PSD-ALDE că va crește salariul este falsă. În realitate, vor fi sectoare întregi în care salariile vor scădea”, a spus Iohannis, citat de profit.ro.

El a arătat că nivelul creșterii economice se bazează preponderent pe consum, un indicator nesustenabil, deloc de durată, în lipsa investițiilor, ceea ce reprezintă un semnal foarte îngrijorător. Investițiile străine și cele publice au scăzut cu circa 20% în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile fiscale scad deși economia crește, colectarea ajungând la un minim istoric, de aproximativ 25% din PIB, mult sub ținta de 35% propusă anterior. Creșterea record a PIB este acompaniată de un trend similar al datoriilor, a exemplificat șeful statului.

Procedura de deviație semnificativă a deficitului bugetar declanșată anterior de Comisia Europeană reprezintă un nou semnal de alarmă.

„Îi avertizez pe guvernanți să nu bage România într-o aventură fiscală cu final trist!”, a transmis Klaus Iohannis Guvernului. El a precizat că a discutat deja pe această temă cu reprezentanți ai Executivului, dar „fiecare a rămas cu părerea lui”.

sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Peste 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în Roșia Montană: Primăria a solicitat aviz pentru proiectul MAMUT de peste 22 milioane Primăria Roșia Montană se pregătește să modernizeze patru drumuri comunale cu o lungime totală de aproape 11 kilometri. Este vorba despre DC 146, DC Coasta Henții, DC Hondru Curături – tronosnul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea