Premierul Ludovic Orban anunță anularea paradei de 1 Decembrie. Ziua Națională, sărbătorită cu respectarea strictă a măsurilor privind COVID-19

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primul Ministru, Ludovic Orban, a anunțat că starea de alertă va fi prelungită, de către Executiv, printr-o Hotărâre de Guvern, care va fi adoptată în luna noiembrie, și care va reglementa modul de în care Ziua Națională a României va fi marcată. Premierul a precizat cp 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar parada militară va fi anulată.

„De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naționale la regulile de protecție sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”, a declarat premierul Ludovic Orban duminică, răspunzând unei întrebări din partea presei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Acesta a precizat că Ziua Național va fi marcată, însă fără paradă militară la care în alți ani participau zeci de mii de oameni în toate marile orașe ale țării.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Normal că vom sărbători Ziua Națională, e Ziua Națională, dar vor fi respectate toate regulile de protecție sanitară. Cu siguranță nu va mai fi acea paradă, nemaifiind paradă nu va mai există motiv că oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte, care să țînă cont de numărul maxim de persoane în spațiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respectă cu strictețe”, a adăugat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni și care va reglementa și modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

„Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condițiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai declarat Orban.
Nu CTP i-a făcut pe credincioși vite, ci însuși Patriarhul Daniel

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419