Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Pregătiri pentru sezonul rece la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Primarul Gheorghe Rotar a convocat recent comandamentul de iarnă al municipiului Blaj, pentru a stabili toate detaliile legate de pregătirile pentru sezonul rece, piesa de bază a acestui angrenaj fiind, ca de obicei, Serviciul Public de Gospodărire Locală din subordinea primăriei, care reuşeşte prin costuri minime să aducă economii importante la buget.
Potrivit planului, ultimele lucrări la carosabil vor fi finalizate înaintea scăderii temperaturilor sub zero grade, iar primăria va achiziţiona un stoc de 10 tone de asfalt la rece care să poată fi folosit în situaţii deosebite. Asta ca măsură de siguranţă suplimentară. Serviciul Public de Gospodărire Locală a pregătit deja utilajele de deszăpezire – doua tractoare cu remorcă, un tractor cu plug, un încărcător frontal şi un autogreder – a asigurat necesarul de material antiderapant şi a stabilit traseele de acţiune, în funcţie de urgenţe. De asemenea, Primăria Blaj este în curs de achiziţionare a încă unui tractor şi a unui dispersor de sare pentru drumuri. Intervenţiile vor fi asigurate începând din 1 noiembrie de către 14 muncitori, în 3 schimburi, şi de 6 mecanici care vor asigura deservirea utilajelor de intervenţie.
Serviciul Public de Gospodărire Locală are peste 100 de salariaţi, jumătate dintre ei fiind angajaţi în baza Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale. Muncitorii sunt implicaţi în cel puţin 10 sectoare de activitate precum mentenanţă iluminat public stradal şi arhitectural, turnare gărduleţe fier forjat, pieţe agroalimentare, zone verzi, curăţenie parcuri, scuaruri şi rigole, adăpost câini comunitari, plombe asfaltice de mici dimensiuni etc.
„Am reuşit prin intermediul acestui serviciu ca în ultimii ani să realizăm economii importante la buget, dar în acelaşi timp să şi oferim servicii edilitare de calitate. Am dovedit că reţeta este una care a dat roade, astfel că în perioada următoare vom continua cu dotarea acestui serviciu cu toate utilajele necesare activităţii”, a declarat primarul blăjean Gheorghe Rotar.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paşte și care este simbolistica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tradiţia spune că în Joia Mare, numită şi Joia Patimilor, gospodinele vopsesc ouăle în roşu sau în alte culori, după preferinţă. Culoarea roşie este însă cea mai folosită deoarece reprezintă sângele lui Iisus Hristos, răstignit pe cruce, pentru mântuirea omenirii. Se spune că dacă ouăle sunt înroşite în Joia Mare, nu se strică tot anul. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea