Pregătirea în Liga a 4-a și Liga a 5-a se poate relua doar după 15 iunie! În Alba, play-off pentru stabilirea campioanei

În urma discuțiilor purtate azi, prin videoconferință, între reprezentanții Federației Române de Fotbal și Asociațiile Județene de Fotbal, s-au luat în calcul anumite scenarii legte de reluarea competițiilor fotbalistice la nivelul amatorilor.

De asemenea, se modifică sistemul de promovare din Liga a 4-a, urmând ca barajele de promovare să se desfășoare sub forma unui turneu cu trei echipe, pe teren neutru, undeva la începutul lunii august.

ELIT

Astfel, în eșalonul terț nu se va mai juca în actuala ediție, urmând să se înghețe campionatul, caz în care nu va retrograda nicio formație, iar seriile să cuprindă 18 echipe în loc de 16.

În privința echipelor de pe a treia scenă, poate cântări mult faptul că bazele sportive sunt închise pentru amatori, iar condițiile drastice impuse de autorități (cantonamente, sportivi la izolare) implică cheltuieli substanțiale pentru cluburi. Coborând în Liga a 4-a, cu exemplu concret Alba, aici există posibilitatea ca pregătirea să fie reluată la mijlocul lunii iunie, iar dacă se va putea juca, acest lucru să se producă spre finele lunii viitoare, până la sfârșitul lunii iulie, caz în care, în funcție de datele disponibile, s-ar aplica un sistem cu play-off, în partea superioară a clasamentului (cu etape intermediare în ritmul miercuri-sâmbătă). Există varianta să se permită reluarea pregătirilor în jurul datei de 15 iunie, în funcție de anumite condiții, iar meciurile să fie programate după aproximativ două săptămâni.

Mihail David - 2020

*Play-off în Liga a 4-a

Am speranțe că vom juca, iar un scenariu optimist ar fi să o putem face din finalul lunii iunie, sau la începutul lunii iulie. Totul depinde de Guvern, de ce reguli vor fi impuse în funcție de cum evoluează pandemia. La nivel de FRF nu se dorește anularea competițiilor, se vrea încheierea lor pe teren, dacă acest lucru este posibil, în funcție de situația din zonă. Dacă nu se va reuși acest lucru, AJF-urile pot decide, dacă îngheață clasamentul sau anulează campionatul actual”, a spus Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

Așadar, așteptarea se prelungește pentru fotbalul amator din județ. Existând în continuare trei variante: încheierea sezonului pe teren pentru stabilirea campioanei (e clar că toate etapele rămase nu se mai pot derula), sau desemnarea câștigătoarei în funcție de ierarhia actuală (respectiv CS Ocna Mureș), fără să se mai joace deloc.

Sunt zile fierbinți în fotbalul românesc, care încearcă să-și repornească motoarele după două luni de pauză cauzată de pandemia de coronavirus. Este acel protocolul de sănătate strict recomandat de autorități, apasă și termenul de finalizare a campionatelor, în plus în Liga a 3-a cluburile doresc în majoritate covârșitoare ca actualul sezon să fie suspendat definitiv. Astfel, după toate probabilitățile, în eșalonul terț nu se va mai juca în actuala ediție, urmând să se înghețe campionatul, caz în care nu va retrograda nicio formație.

Dan HENEGAR

2 Comentarii

Fagarassy 7 mai 2020 at 16:03

Cele 3 variante sunt doar 2 ????

Dan HENEGAR 8 mai 2020 at 10:42

a treia varianta se subintelege, provine din faptul ca nu se mai joaca, respectiv apare optiunea de a ingheta sau anula sezonul.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...