Rămâi conectat

Curier Județean

Precizările Primăriei comunei Ciugud, în urma depistării unui focar de COVID-19 pe raza localității. Autoritățile îndeamnă cetățenii la purtarea măștii de protecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o postare pe Facebook, Primăria comunei Ciugud, a făcut publice câteva explicații referitoare la numărul destul de ridicat al noilor infectări, după ce în ultimele 24 de ore s-au depistat 5 cazuri noi, apoapre jumătate din numărul total al infectărilor din județ, 12 noi infectări.

„Din păcate nici comuna noastră nu a fost ferită în ultima vreme de virusul necruțător și avem astăzi raportate 5 cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19. Având în vedere mediatizarea intensă a acestei situații de către presa locală, rugăm cetățenii să nu intre în panică pentru că nu este vorba de un focar în comunitate. Cele 5 cazuri sunt membri ai aceleiași familii și toți sunt asimptomatici.
Vă asigurăm că persoanele diagnosticate sunt extrem de responsabile și au oferit întreg sprijinul Direcției de Sănătate Publică Alba pentru ancheta epidemiologică specifică în astfel de cazuri. Cazul a fost descoperit în urma unei testări voluntare deoarece niciunul dintre membrii familiei nu a prezentat simptome specifice.

La nivelul Primăriei Ciugud monitorizăm cu atenție evoluția situației și, în cazul în care se impune, vom dispune măsuri suplimentare pentru protejarea comunității noastre.

Facem un apel către jurnaliști SĂ NU CREEZE PANICĂ în mica noastră comunitate, să contacteze direct Primăria sau DSP Alba pentru informații oficiale și să NU folosească SURSE NEAUTORIZATE. Suntem deschiși, transparenți și, așa cum credem că am demonstrat, tratăm cu cea mai mare seriozitate fiecare problemă legată de pandemie.

Pe voi, toți prietenii noștri, vă rugăm să nu uitați că pentru a opri răspândirea virusului totul depinde de fiecare dintre noi și TREBUIE SĂ NE PROTEJĂM!

Poartă mască în locuri aglomerate sau chiar dacă mergi la un prieten sau la o rudă! Masca îți poate proteja sănătatea sau chiar viața!

Dezinfectează-ți cât mai des mâinile cu apă și săpun sau cu substanțe biocide specifice!

Nu ignora simptomele unei posibile îmbolnăviri și la primele semne anunță medicul de familie!

FII SMART!
Virusul nu te ocolește, dar tu îl poți ocoli!
Ai grijă de tine și de cei dragi!”, este mesajul Primăriei pe pagina de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea