Rămâi conectat

Cultură Educație

Praful de pe tobă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Suntem un grup de locuitori ai municipiului Alba Iulia, de toate vârstele şi categoriile sociale, revoltaţi de atacurile furibunde, din articolele publicate în presa locală de către diverşi reprezentanţi ai USL Alba, la adresa primarului nostru Mircea Hava şi a celorlalţi funcţionari şi specialişti angrenaţi în realizarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a Cetăţii Alba Carolina.
Recomandăm semnatarilor acestor articole, pentru o bună şi mai corectă documentare, ca, perpedes, într-o zi cu cer senin şi inima aşijderea să se deplaseze pe şantierele Albei, foste şi actuale. Cu acest prilej ar putea observa, la faţa locului, toate realizările perioadei Mircea Hava. Mai apoi, alăturându-le acelora nu cu mult înainte existente, cu ochi sinceri şi mintea limpede, prin îndemnul propriei conştiinţe ar purcede, chiar şi politic vorbind, la mai mult respect şi decenţă în faţa realităţilor evidente. Ar mai trebui ca autorii acestor articole (unii dintre aceştia chiar foarte tineri şi imaturi, din păcate) să ia aminte la aceea că toţi politicienii, care au fost şi au rămas cu adevărat MARI în percepţia poporului ROMÂN, în întreaga lor carieră au fost dominaţi de simţul datoriei faţă de popor şi electorat, al respectului faţă de adversarii politici şi mai ales al datoriei îndeplinirii promisiunilor făcute.
Primarul oraşului nostru pe toate acestea le-a avut în vedere. Au fost principii de la care nu a făcut rabat, cu toate că respectarea lor uneori a presupus mari eforturi, sacrificii personale şi compromisuri politice dureroase. (A se vedea acea alianţă cu PSD, condiţiile şi termenii încheierii acesteia şi de ce nu şi cea mai veche cu PNL).
Dacă suntem atenţi, sinceri şi corecţi nu putem trece cu vederea nici faptul că pe acesta îl caracterizează respectul faţă de îndeplinirea promisiunilor făcute şi pentru dovedirea realităţii afirmaţiei ce poate fi mai grăitoare decât FAPTE. Nu vorbe.
În acest context ne punem firesc următoarele întrebări:
1. Să fie generată această „revoluţionară”, disperată şi lipsită de eleganţă campanie de presă a reprezentanţilor USL Alba, chiar de evidenţa Faptelor şi realizărilor primarului HAVA, de noua înfăţişare a municipiului şi Cetăţii ALBA CAROLINA?
2. Să fi conştientizat autorii acestor articole (că doar proşti nu sunt) că şansele primarului MIRCEA HAVA, atât de iubit de populaţie, de a câştiga un nou mandat de primar chiar din primul tur la alegerile din 2012 sunt de netăgăduit? În mod sigur, evidentă fiind şi dominanta electorală a fondului şi conţinutului articolelor. Pentru aceasta noi le urăm să le fie bine, să se bucure de „Praful de pe tobă” obţinut de pe urma acestei mascate campanii electorale şi le reamintim încă o dată cât sunt de neînsemnaţi în faţa imensei majorităţi a votanţilor lui HAVA care se vor prezenta la vot în 2012.
Le mai reamintim că în Alba Iulia, pentru locuitorii acesteia, contează în principal OMUL, faptele acestuia şi mai puţin culoarea politică. Pentru aceasta MIRCEA HAVA este iubit, este dorit la cârma localităţii şi alături de realizările sale va şi rămâne în conştiinţa populaţiei locale ca un localnic nu ca „vinitură”. Dar ce urât sună alăturarea în contradictoriu BĂŞTINAŞ-VINITURĂ. Parcă aduce aminte de ceva urât şi trist petrecut undeva în trecut, nedorit şi detestat. În fapt, cu toţii suntem locuitorii acestui municipiu, suntem localnici, apreciem oamenii şi faptele lor în folosul comunităţii.
Să-i sprijinim, deci, pe aceia pentru care FAPTELE VORBESC întrucât cei care doar stau pe margine, „bagă de seamă” şi fabulează, acolo vor rămâne.
Cu stimă,
Către onor Conducerea Ziarului Independent UNIREA pe care o rugăm să dea curs şi frământărilor şi preocupărilor noastre publicându-le.
Un grup de locuitori din Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare