Praful de pe tobă

Suntem un grup de locuitori ai municipiului Alba Iulia, de toate vârstele şi categoriile sociale, revoltaţi de atacurile furibunde, din articolele publicate în presa locală de către diverşi reprezentanţi ai USL Alba, la adresa primarului nostru Mircea Hava şi a celorlalţi funcţionari şi specialişti angrenaţi în realizarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a Cetăţii Alba Carolina.
Recomandăm semnatarilor acestor articole, pentru o bună şi mai corectă documentare, ca, perpedes, într-o zi cu cer senin şi inima aşijderea să se deplaseze pe şantierele Albei, foste şi actuale. Cu acest prilej ar putea observa, la faţa locului, toate realizările perioadei Mircea Hava. Mai apoi, alăturându-le acelora nu cu mult înainte existente, cu ochi sinceri şi mintea limpede, prin îndemnul propriei conştiinţe ar purcede, chiar şi politic vorbind, la mai mult respect şi decenţă în faţa realităţilor evidente. Ar mai trebui ca autorii acestor articole (unii dintre aceştia chiar foarte tineri şi imaturi, din păcate) să ia aminte la aceea că toţi politicienii, care au fost şi au rămas cu adevărat MARI în percepţia poporului ROMÂN, în întreaga lor carieră au fost dominaţi de simţul datoriei faţă de popor şi electorat, al respectului faţă de adversarii politici şi mai ales al datoriei îndeplinirii promisiunilor făcute.
Primarul oraşului nostru pe toate acestea le-a avut în vedere. Au fost principii de la care nu a făcut rabat, cu toate că respectarea lor uneori a presupus mari eforturi, sacrificii personale şi compromisuri politice dureroase. (A se vedea acea alianţă cu PSD, condiţiile şi termenii încheierii acesteia şi de ce nu şi cea mai veche cu PNL).
Dacă suntem atenţi, sinceri şi corecţi nu putem trece cu vederea nici faptul că pe acesta îl caracterizează respectul faţă de îndeplinirea promisiunilor făcute şi pentru dovedirea realităţii afirmaţiei ce poate fi mai grăitoare decât FAPTE. Nu vorbe.
În acest context ne punem firesc următoarele întrebări:
1. Să fie generată această „revoluţionară”, disperată şi lipsită de eleganţă campanie de presă a reprezentanţilor USL Alba, chiar de evidenţa Faptelor şi realizărilor primarului HAVA, de noua înfăţişare a municipiului şi Cetăţii ALBA CAROLINA?
2. Să fi conştientizat autorii acestor articole (că doar proşti nu sunt) că şansele primarului MIRCEA HAVA, atât de iubit de populaţie, de a câştiga un nou mandat de primar chiar din primul tur la alegerile din 2012 sunt de netăgăduit? În mod sigur, evidentă fiind şi dominanta electorală a fondului şi conţinutului articolelor. Pentru aceasta noi le urăm să le fie bine, să se bucure de „Praful de pe tobă” obţinut de pe urma acestei mascate campanii electorale şi le reamintim încă o dată cât sunt de neînsemnaţi în faţa imensei majorităţi a votanţilor lui HAVA care se vor prezenta la vot în 2012.
Le mai reamintim că în Alba Iulia, pentru locuitorii acesteia, contează în principal OMUL, faptele acestuia şi mai puţin culoarea politică. Pentru aceasta MIRCEA HAVA este iubit, este dorit la cârma localităţii şi alături de realizările sale va şi rămâne în conştiinţa populaţiei locale ca un localnic nu ca „vinitură”. Dar ce urât sună alăturarea în contradictoriu BĂŞTINAŞ-VINITURĂ. Parcă aduce aminte de ceva urât şi trist petrecut undeva în trecut, nedorit şi detestat. În fapt, cu toţii suntem locuitorii acestui municipiu, suntem localnici, apreciem oamenii şi faptele lor în folosul comunităţii.
Să-i sprijinim, deci, pe aceia pentru care FAPTELE VORBESC întrucât cei care doar stau pe margine, „bagă de seamă” şi fabulează, acolo vor rămâne.
Cu stimă,
Către onor Conducerea Ziarului Independent UNIREA pe care o rugăm să dea curs şi frământărilor şi preocupărilor noastre publicându-le.
Un grup de locuitori din Alba Iulia

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Andrei 21 iulie 2011 at 0:10

Hahaha …. ce rau au ajuns pedelicii. Isi scriu singuri ode 😀

gogu 21 iulie 2011 at 7:10

domnu’ „Un grup de locuitori din Alba Iulia” e foarte buna scrisoare matale, dar trebuia pusa nu la rubrica „RELAŢII CU PUBLICUL” ci la „FELAŢII CU PUBLICUL”

zuzu 21 iulie 2011 at 18:16

admin???

balaurul 21 iulie 2011 at 7:55

P U P I N C U R I S M

dolfi 21 iulie 2011 at 9:12

grupul de locuitori se numeste cumva…. grup c[o]rint? Faptele pedelacilor sunt egale cu zero. Acest grup de locuitori n-are grija zilei de maine, au locuri de munca din cele mai bune cu salarii la fel de bune. Astia de acum sunt obsedati de turism, dar in tarile in care se face turism, mai intai s-au rezolvat alte probleme presante si s-a pus cetateanul in prim plan, nu… TURISTUL

maria 21 iulie 2011 at 17:46

Ca de obicei…aceleasi pseudonime…aceleasi laturi… Poate, intr-o buna zi, va saturati si voi de voi insiva ! Si ne lasati intr-o atmosfera virtuala mai civilizata…. Numai bine!

Comentariile sunt oprite