Rămâi conectat

Cultură Educație

Praful de pe tobă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Suntem un grup de locuitori ai municipiului Alba Iulia, de toate vârstele şi categoriile sociale, revoltaţi de atacurile furibunde, din articolele publicate în presa locală de către diverşi reprezentanţi ai USL Alba, la adresa primarului nostru Mircea Hava şi a celorlalţi funcţionari şi specialişti angrenaţi în realizarea lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a Cetăţii Alba Carolina.
Recomandăm semnatarilor acestor articole, pentru o bună şi mai corectă documentare, ca, perpedes, într-o zi cu cer senin şi inima aşijderea să se deplaseze pe şantierele Albei, foste şi actuale. Cu acest prilej ar putea observa, la faţa locului, toate realizările perioadei Mircea Hava. Mai apoi, alăturându-le acelora nu cu mult înainte existente, cu ochi sinceri şi mintea limpede, prin îndemnul propriei conştiinţe ar purcede, chiar şi politic vorbind, la mai mult respect şi decenţă în faţa realităţilor evidente. Ar mai trebui ca autorii acestor articole (unii dintre aceştia chiar foarte tineri şi imaturi, din păcate) să ia aminte la aceea că toţi politicienii, care au fost şi au rămas cu adevărat MARI în percepţia poporului ROMÂN, în întreaga lor carieră au fost dominaţi de simţul datoriei faţă de popor şi electorat, al respectului faţă de adversarii politici şi mai ales al datoriei îndeplinirii promisiunilor făcute.
Primarul oraşului nostru pe toate acestea le-a avut în vedere. Au fost principii de la care nu a făcut rabat, cu toate că respectarea lor uneori a presupus mari eforturi, sacrificii personale şi compromisuri politice dureroase. (A se vedea acea alianţă cu PSD, condiţiile şi termenii încheierii acesteia şi de ce nu şi cea mai veche cu PNL).
Dacă suntem atenţi, sinceri şi corecţi nu putem trece cu vederea nici faptul că pe acesta îl caracterizează respectul faţă de îndeplinirea promisiunilor făcute şi pentru dovedirea realităţii afirmaţiei ce poate fi mai grăitoare decât FAPTE. Nu vorbe.
În acest context ne punem firesc următoarele întrebări:
1. Să fie generată această „revoluţionară”, disperată şi lipsită de eleganţă campanie de presă a reprezentanţilor USL Alba, chiar de evidenţa Faptelor şi realizărilor primarului HAVA, de noua înfăţişare a municipiului şi Cetăţii ALBA CAROLINA?
2. Să fi conştientizat autorii acestor articole (că doar proşti nu sunt) că şansele primarului MIRCEA HAVA, atât de iubit de populaţie, de a câştiga un nou mandat de primar chiar din primul tur la alegerile din 2012 sunt de netăgăduit? În mod sigur, evidentă fiind şi dominanta electorală a fondului şi conţinutului articolelor. Pentru aceasta noi le urăm să le fie bine, să se bucure de „Praful de pe tobă” obţinut de pe urma acestei mascate campanii electorale şi le reamintim încă o dată cât sunt de neînsemnaţi în faţa imensei majorităţi a votanţilor lui HAVA care se vor prezenta la vot în 2012.
Le mai reamintim că în Alba Iulia, pentru locuitorii acesteia, contează în principal OMUL, faptele acestuia şi mai puţin culoarea politică. Pentru aceasta MIRCEA HAVA este iubit, este dorit la cârma localităţii şi alături de realizările sale va şi rămâne în conştiinţa populaţiei locale ca un localnic nu ca „vinitură”. Dar ce urât sună alăturarea în contradictoriu BĂŞTINAŞ-VINITURĂ. Parcă aduce aminte de ceva urât şi trist petrecut undeva în trecut, nedorit şi detestat. În fapt, cu toţii suntem locuitorii acestui municipiu, suntem localnici, apreciem oamenii şi faptele lor în folosul comunităţii.
Să-i sprijinim, deci, pe aceia pentru care FAPTELE VORBESC întrucât cei care doar stau pe margine, „bagă de seamă” şi fabulează, acolo vor rămâne.
Cu stimă,
Către onor Conducerea Ziarului Independent UNIREA pe care o rugăm să dea curs şi frământărilor şi preocupărilor noastre publicându-le.
Un grup de locuitori din Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea