Povestea lui Willy William, marele artist care va urca sâmbătă pe scena Alba Fest. Cum a ajuns cunoscut în întreaga lume

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Willy William, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști la nivel mondial, va concerta, sâmbătă, la Alba Iulia, cu ocazia Zilelor Orașului. Mulți au auzit de acest mare artist, i-au ascultat muzica, însă nu-i cunosc povestea.

Willy WilliamCine este Willy William, DJ-ul si producatorul muzical de origine franco-jamaicana, care va da tonul distracției, sâmbătă, în Piața Cetății din Alba Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Willy William a intrat pe piata in anul 2003, alaturi de DJ Flex cu hit-ul „B Boys – Shake da Body”, iar in 2004 ca producator al Tragedie sub pseudonimul „Lord William” si apoi a aderat la colectivul francez de muzica Collectif Metisse, continuand sa produca propriile materiale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Insa povestea artistului este mult mai impresionanta. S-a nascut in Jamaica, dar a crescut intr-un mic sat francez din apropierea orasului Mans. Alaturi de parinti, originari din Etiopia si Guadalupe, fani ai genurilor muzicale pop si funk si ai ritmurilor afro, viitorul artist prinde drag si sensibilitate pentru poezie si ritmul liric al cuvintelor. Autodidact, a invatat sa cante la mai multe instrumente, interpretand cover-uri celebre din genurile muzicale pop si rock si treptat a inceput sa compuna materiale proprii.

Surprizator este faptul ca initial tanarul intrezarea o cu totul alta cariera, si anume una in domeniul mecanicii si stiintei, visand sa devina inventator. Destinul insa ii harazea o alta directie atunci cand o organizatie locala i-a oferit oportunitatea de a-si dezvolta aptitudinile muzicale si instrumentale. A fost indrumat spre o serie de cursuri si un prim turneu la varsta de  18 ani, drumul lui Willy deschizandu-se spre noi orizonturi.

Cu toate astea, nici acest drum nu a fost privat de dificultati. Lipsit de resurse materiale, artistul a fost nevoit sa cante o vreme pe strada la Angers unde talentul sau nu a ramas neobservat. Ajunge sa cante intr-un club si reuseste sa adune suma necesara pentru a pleca in Jamaica, unde cultura si atmosfera locala ii vor contura definitiv personalitatea artistica.

Citește și PROGRAMUL Alba Fest 2016 – Show total cu artiști de top, în cea mai mare Cetate din România!

Revine in Franta unde va fi din ce in ce mai solicitat ca DJ, iar in anul 2008, produce albumul lui Nei Man de gen afro, single-ul Take Taki devenind un mare hit. In 2009 incepe colaborarea cu Collectif Metisse, iar peste putin timp va compune hitul „Ego” care va aduce schimbari majore in viata artistului si va deschide o cale presarata de viitoare hituri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

HG 24 mai 2016 at 10:39

Aduceti toti tziganii pe bani grei… doar pentru ca le place cum canta la cateva pleosnite din primarie ? Jenant !

fane de la sifoane 25 mai 2016 at 11:24

nu intelegi tu „strategia” de „promovare” si „punere in valoare” a Cetatii si a Orasului!!!

Tu cum ai proceda sa speli niste bani? In afara ca ti-i uiti in buzunarele de la hainele pe care le speli cu masina de spalat?
Dar ca sa castigi si mai mult capital electoral?

Stii altceva mai bun si cu rezultate mai bune in Romania decat Paine si Circ?

Comentariile sunt oprite