Rămâi conectat

Ştirea Ta

Porunci ale dragostei pentru totdeauna

Publicat

în

Fiecare dintre noi, din momentul în care a găsit dragostea, vrea să o păstreze pentru cât de mult se poate dacă nu pentru totdeauna.
lLasă în urmă poveştile cu zâne
Toate relaţiile ne fac să ne simţim, la început, că plutim, că totul e roz, că viaţa e roz, dar puţini dintre noi reuşesc să se obişnuiască cu ideea că este doar o etapă a relaţiei şi că va urma o alta, din care nu lipseşte dragostea, dar lipsesc norişorii… Facem greu faţă dezamăgirii că viaţa de cuplu nu e cea de la primele întâlniri pasionale, ci poate fi şi obositoare sau intrată în rutină. Nimeni altcineva decât tine nu poate descoperi formula magică care te ajută să întreţii dragostea şi pasiunea în relaţia ta.
lMunca în echipă e secretul succesului în relaţii
Toate studiile confirmă ceea ce ştiam şi noi deja: faptul că femeile sunt cele care duc tot greul muncilor domestice, chiar şi atunci când şi ele muncesc. Roagă-ţi partenerul să împartă cât mai multe dintre sarcinile domestice cu tine şi descoperiţi împreună după aceea cele mai importante beneficii ale acestui lucru, printre care se numără creşterea libido-ului feminin şi scăderea stresului resimţit.
lNu te preface că nu s-a întâmplat nimic după o ceartă
S-ar putea ca uneori să îţi doreşti prea mult să treceţi peste o ceartă sau o discuţie în contradictoriu şi să te prefaci că nimic nu s-a întâmplat şi că nu te simţi deloc rănită sau supărată. Din păcate relaţia nu are decât de suferit dacă procedezi astfel, pentru că o astfel de atitudine nu creează decât resentimente şi furie. Comunicarea bună rămâne una dintre cele mai importante atu-uri ale unei relaţii, de ce nu ai încerca să îţi exprimi sentimentele?
lCui îi spui toate problemele tale?
Dacă răspunsul este prietenelor sau altor persoane, atunci greşeşti. Experţii în terapia de cuplu susţin că persoana care ar trebui să asculte toate nemulţumirile tale este partenerul tău. Sigur, te simţi mai bine dacă te poţi plânge prietenelor şi uneori vezi lucrurile diferit după o discuţie cu ele, dar adevărul este că aceste discuţii nu îţi ajută, practic, deloc relaţia de cuplu.
lFii tu însăţi
Dacă la începutul relaţiei ai arătat interes faţă de toate preocupările sale, inclusiv faţă de pescuit sau faţă de jocurile video, iar după ce relaţia s-a stabilizat ai început să îi dai de înţeles că nimic nu te plictiseşte mai tare decât pescuitul şi că ai impresia că jocurile video sunt potrivite numai pentru adolescenţi, schimbarea de atitudine îl va lăsa perplex pe partenerul tău, care nu va mai şti de cine s-a îndrăgostit cu adevărat. Crezi că dacă la începutul relaţiei el ar fi încercat să îţi facă pe plac pretinzând că urăşte sportul, ai mai avea încredere în el după o vreme când ai descoperi că este pasionat de orice competiţie sportivă?
lNu eşti răspunzătoare decât pentru propria ta satisfacţie
Câte persoane care puteau să citească gândurile ai întâlnit până acum? Şi atunci, de ce ai crede că partenerul tău poate face asta? Dacă nu eşti foarte deschisă, spunându-i clar ce îţi place la relaţia voastră intimă şi ce crezi că ar putea fi îmbunătăţit, atunci nu eşti decât tu vinovată dacă viaţa ta sexuală nu e la înălţime.
lNu înşela
Dacă crezi că ai nevoie de argumente pentru a nu face asta, atunci s-ar putea ca toate poruncile de până acum să fi fost în zadar. Iar dacă şi partenerul tău te înşală şi crezi că acesta este un bun fel de a vă răzbuna unul pe celălalt, e bine să ştii că unele relaţii de acest fel funcţionează, iar altele se termină dureros pentru toţi cei implicaţi.
lNu există perfecţiune
Nici manechinele celebre de la Victoria’s Secret nu sunt perfecte, nici în cuplurile formate din staruri lucrurile nu sunt roz mereu. Cu cât te îngrijorezi mai mult în legătură cu felul în care arăţi şi cu micile tale defecte, cu atât mai reţinută eşti în legătură cu propria sexualitate şi cu atât te simţi mai puţin atrăgătoare.  Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul în care îţi compari mereu relaţia de cuplu cu cea a vecinilor, a vedetelor de la Hollywood sau a colegilor de muncă. Acceptă-ţi viaţa şi micile imperfecţiuni de care e însoţită!

Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| VISCOL în Apuseni: Peste 700 de gospodării fără curent electric. Deszăpezire „la fentă”

Publicat

în

 VISCOL în Apuseni: Peste 700 de gospodării fără curent electric. Deszăpezire „la fentă”

Furtuna de zăpadă care s-a pornit luni după masa în Apuseni a lăsat sute de gospodării fără electricitate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe localități din Apuseni au rămas fără electricitate. Potrivit directorului SDEE Alba, Ceteraș Marius, la acest moment mai sunt 773 de consumatori nealimentați în comuna Poiana Vadului. La fața locului s-au deplasat echipele de la Electrica și se lucrează pentru remedierea defecțiunii.

Un cititor ziarulunirea.ro ne-a trimis imagini cu deszăpezirea, care spune el, nu se face cum trebuie pe drumul dintre Alba Iulia și Zlatna. „Așa se deszăpezește pe ruta Alba Iulia-Zlatna, că deh, plătim taxa de drum”, ne-a transmis omul indignat.

Electrica Furnizare Discount

Pe drumurile din zonă se circulă în condiții de iarnă, pe carosabil acoperit cu zăpadă între 1-3 cm. Se acționează cu autoutilaje dotate cu lame ți răspânditoare.

Reamintim că meteorologii au emis o avertizare Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabilă pentru județul Alba, până marți dimineața.

Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Șobolanii au pus stăpânire pe casa unui cetățean din Ighiu, după ce o „groapă” de gunoi „s-a format” la ușa sa

Situație cumplită pentru un locuitor din Ighiu, județul Alba. „Anumiți” cetățeni s-au obișnuit să-și arunce gunoiul exact în fața ușii casei sale, iar în cele din urmă aceasta a fost invadată de șobolani, după ce o veritabilă „groapă” de gunoi s-a format în urma perseverenței de care concetățenii săi au dat dovadă.

„Anumiții” concetățeni au fost „dotați” cu pubele pe care înainte nu le aveau, problema este una mai veche, dar operatorul nu prea trece să le ridice din motive puerile, după cum declară un cetățean din zonă, iar cei ce au contribuit la formarea „gropii” de gunoi continuă să o facă nestingheriți și cu aceeași perseverență.

Electrica Furnizare Discount

Astfel cetățeanul din Ighiu a fost dat la propriu de șobolani afară și nevoit să se mute într-un alt imobil, cu o poartă mai jos ce e drept, dar stă cu frica în sân că și actualul spațiu locativ are să fie „prădat” de rozătoare, ș-atunci ce să mai facă? Să se mute la primărie?

 

 

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Dacă gunoierii nu vin, merg cetățenii la RER Vest – RETIM: Biroul de relații cu clienții este, din nou, „pubela” cetățenilor din Alba Iulia

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dacă gunoierii nu vin, merg cetățenii la RER Vest – RETIM: Biroul de relații cu clienții este, din nou, „pubela” cetățenilor din Alba Iulia

Albaiulienii sunt oameni răbdători precum le stă în fire ardelenilor, dar și răbdarea lor are o anumită limită. Sătui să plătească pentru un serviciu ce nu este prestat, ori prestat cu stângăcie, anumiți cetățeni au găsit soluția pentru problema lor: dacă operatorul nu vine la ei, duc ei gunoiul la sediul operatorului din Alba Iulia, la biroul de relații cu clienții.

Citește și: Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Electrica Furnizare Discount

Gradul de toleranță al cetățenilor tinde către zero, operatorul a avut destul timp să se acomodeze și să înceapă să presteze serviciul de colectare și ridicare a deșeurilor așa cum și-a asumat printr-un contract, semnat atât cu cetățeni cât și cu unele instituții administrative. Cel mai mare tarif din regiunea centru a țării perceput de asocierea de firme de casă PNL pur și simplu nu se explică și tinde să fie mai degrabă o donație decât un cost al unui serviciu prestat.

Citește și: Cu gunoiul sub nas și buni de plată: Cetățenii din Alba Iulia primesc facturi pentru un serviciu neprestat

Fotografia surprinsă de un cetățean în dimineața zilei de sâmbătă, 15 ianuarie 2022, în jurul orei 09:00, transmite un mesaj clar al cetățenilor către „noul” operator: „Până aici ! Așa nu se mai poate !”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare