Rămâi conectat

Ştirea Ta

Porunci ale dragostei pentru totdeauna

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fiecare dintre noi, din momentul în care a găsit dragostea, vrea să o păstreze pentru cât de mult se poate dacă nu pentru totdeauna.
lLasă în urmă poveştile cu zâne
Toate relaţiile ne fac să ne simţim, la început, că plutim, că totul e roz, că viaţa e roz, dar puţini dintre noi reuşesc să se obişnuiască cu ideea că este doar o etapă a relaţiei şi că va urma o alta, din care nu lipseşte dragostea, dar lipsesc norişorii… Facem greu faţă dezamăgirii că viaţa de cuplu nu e cea de la primele întâlniri pasionale, ci poate fi şi obositoare sau intrată în rutină. Nimeni altcineva decât tine nu poate descoperi formula magică care te ajută să întreţii dragostea şi pasiunea în relaţia ta.
lMunca în echipă e secretul succesului în relaţii
Toate studiile confirmă ceea ce ştiam şi noi deja: faptul că femeile sunt cele care duc tot greul muncilor domestice, chiar şi atunci când şi ele muncesc. Roagă-ţi partenerul să împartă cât mai multe dintre sarcinile domestice cu tine şi descoperiţi împreună după aceea cele mai importante beneficii ale acestui lucru, printre care se numără creşterea libido-ului feminin şi scăderea stresului resimţit.
lNu te preface că nu s-a întâmplat nimic după o ceartă
S-ar putea ca uneori să îţi doreşti prea mult să treceţi peste o ceartă sau o discuţie în contradictoriu şi să te prefaci că nimic nu s-a întâmplat şi că nu te simţi deloc rănită sau supărată. Din păcate relaţia nu are decât de suferit dacă procedezi astfel, pentru că o astfel de atitudine nu creează decât resentimente şi furie. Comunicarea bună rămâne una dintre cele mai importante atu-uri ale unei relaţii, de ce nu ai încerca să îţi exprimi sentimentele?
lCui îi spui toate problemele tale?
Dacă răspunsul este prietenelor sau altor persoane, atunci greşeşti. Experţii în terapia de cuplu susţin că persoana care ar trebui să asculte toate nemulţumirile tale este partenerul tău. Sigur, te simţi mai bine dacă te poţi plânge prietenelor şi uneori vezi lucrurile diferit după o discuţie cu ele, dar adevărul este că aceste discuţii nu îţi ajută, practic, deloc relaţia de cuplu.
lFii tu însăţi
Dacă la începutul relaţiei ai arătat interes faţă de toate preocupările sale, inclusiv faţă de pescuit sau faţă de jocurile video, iar după ce relaţia s-a stabilizat ai început să îi dai de înţeles că nimic nu te plictiseşte mai tare decât pescuitul şi că ai impresia că jocurile video sunt potrivite numai pentru adolescenţi, schimbarea de atitudine îl va lăsa perplex pe partenerul tău, care nu va mai şti de cine s-a îndrăgostit cu adevărat. Crezi că dacă la începutul relaţiei el ar fi încercat să îţi facă pe plac pretinzând că urăşte sportul, ai mai avea încredere în el după o vreme când ai descoperi că este pasionat de orice competiţie sportivă?
lNu eşti răspunzătoare decât pentru propria ta satisfacţie
Câte persoane care puteau să citească gândurile ai întâlnit până acum? Şi atunci, de ce ai crede că partenerul tău poate face asta? Dacă nu eşti foarte deschisă, spunându-i clar ce îţi place la relaţia voastră intimă şi ce crezi că ar putea fi îmbunătăţit, atunci nu eşti decât tu vinovată dacă viaţa ta sexuală nu e la înălţime.
lNu înşela
Dacă crezi că ai nevoie de argumente pentru a nu face asta, atunci s-ar putea ca toate poruncile de până acum să fi fost în zadar. Iar dacă şi partenerul tău te înşală şi crezi că acesta este un bun fel de a vă răzbuna unul pe celălalt, e bine să ştii că unele relaţii de acest fel funcţionează, iar altele se termină dureros pentru toţi cei implicaţi.
lNu există perfecţiune
Nici manechinele celebre de la Victoria’s Secret nu sunt perfecte, nici în cuplurile formate din staruri lucrurile nu sunt roz mereu. Cu cât te îngrijorezi mai mult în legătură cu felul în care arăţi şi cu micile tale defecte, cu atât mai reţinută eşti în legătură cu propria sexualitate şi cu atât te simţi mai puţin atrăgătoare.  Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul în care îţi compari mereu relaţia de cuplu cu cea a vecinilor, a vedetelor de la Hollywood sau a colegilor de muncă. Acceptă-ţi viaţa şi micile imperfecţiuni de care e însoţită!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea