Rămâi conectat

Ştirea Ta

Porunci ale dragostei pentru totdeauna

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fiecare dintre noi, din momentul în care a găsit dragostea, vrea să o păstreze pentru cât de mult se poate dacă nu pentru totdeauna.
lLasă în urmă poveştile cu zâne
Toate relaţiile ne fac să ne simţim, la început, că plutim, că totul e roz, că viaţa e roz, dar puţini dintre noi reuşesc să se obişnuiască cu ideea că este doar o etapă a relaţiei şi că va urma o alta, din care nu lipseşte dragostea, dar lipsesc norişorii… Facem greu faţă dezamăgirii că viaţa de cuplu nu e cea de la primele întâlniri pasionale, ci poate fi şi obositoare sau intrată în rutină. Nimeni altcineva decât tine nu poate descoperi formula magică care te ajută să întreţii dragostea şi pasiunea în relaţia ta.
lMunca în echipă e secretul succesului în relaţii
Toate studiile confirmă ceea ce ştiam şi noi deja: faptul că femeile sunt cele care duc tot greul muncilor domestice, chiar şi atunci când şi ele muncesc. Roagă-ţi partenerul să împartă cât mai multe dintre sarcinile domestice cu tine şi descoperiţi împreună după aceea cele mai importante beneficii ale acestui lucru, printre care se numără creşterea libido-ului feminin şi scăderea stresului resimţit.
lNu te preface că nu s-a întâmplat nimic după o ceartă
S-ar putea ca uneori să îţi doreşti prea mult să treceţi peste o ceartă sau o discuţie în contradictoriu şi să te prefaci că nimic nu s-a întâmplat şi că nu te simţi deloc rănită sau supărată. Din păcate relaţia nu are decât de suferit dacă procedezi astfel, pentru că o astfel de atitudine nu creează decât resentimente şi furie. Comunicarea bună rămâne una dintre cele mai importante atu-uri ale unei relaţii, de ce nu ai încerca să îţi exprimi sentimentele?
lCui îi spui toate problemele tale?
Dacă răspunsul este prietenelor sau altor persoane, atunci greşeşti. Experţii în terapia de cuplu susţin că persoana care ar trebui să asculte toate nemulţumirile tale este partenerul tău. Sigur, te simţi mai bine dacă te poţi plânge prietenelor şi uneori vezi lucrurile diferit după o discuţie cu ele, dar adevărul este că aceste discuţii nu îţi ajută, practic, deloc relaţia de cuplu.
lFii tu însăţi
Dacă la începutul relaţiei ai arătat interes faţă de toate preocupările sale, inclusiv faţă de pescuit sau faţă de jocurile video, iar după ce relaţia s-a stabilizat ai început să îi dai de înţeles că nimic nu te plictiseşte mai tare decât pescuitul şi că ai impresia că jocurile video sunt potrivite numai pentru adolescenţi, schimbarea de atitudine îl va lăsa perplex pe partenerul tău, care nu va mai şti de cine s-a îndrăgostit cu adevărat. Crezi că dacă la începutul relaţiei el ar fi încercat să îţi facă pe plac pretinzând că urăşte sportul, ai mai avea încredere în el după o vreme când ai descoperi că este pasionat de orice competiţie sportivă?
lNu eşti răspunzătoare decât pentru propria ta satisfacţie
Câte persoane care puteau să citească gândurile ai întâlnit până acum? Şi atunci, de ce ai crede că partenerul tău poate face asta? Dacă nu eşti foarte deschisă, spunându-i clar ce îţi place la relaţia voastră intimă şi ce crezi că ar putea fi îmbunătăţit, atunci nu eşti decât tu vinovată dacă viaţa ta sexuală nu e la înălţime.
lNu înşela
Dacă crezi că ai nevoie de argumente pentru a nu face asta, atunci s-ar putea ca toate poruncile de până acum să fi fost în zadar. Iar dacă şi partenerul tău te înşală şi crezi că acesta este un bun fel de a vă răzbuna unul pe celălalt, e bine să ştii că unele relaţii de acest fel funcţionează, iar altele se termină dureros pentru toţi cei implicaţi.
lNu există perfecţiune
Nici manechinele celebre de la Victoria’s Secret nu sunt perfecte, nici în cuplurile formate din staruri lucrurile nu sunt roz mereu. Cu cât te îngrijorezi mai mult în legătură cu felul în care arăţi şi cu micile tale defecte, cu atât mai reţinută eşti în legătură cu propria sexualitate şi cu atât te simţi mai puţin atrăgătoare.  Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul în care îţi compari mereu relaţia de cuplu cu cea a vecinilor, a vedetelor de la Hollywood sau a colegilor de muncă. Acceptă-ţi viaţa şi micile imperfecţiuni de care e însoţită!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Frumusețea neașteptată într-o toaletă din Alba Iulia: Un gest mic care poate aduce o mare schimbare a stării de spirit

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Frumusețea neașteptată într-o toaletă din Alba Iulia: Un gest mic care poate aduce o mare schimbare a stării de spirit

Într-o toaletă publică din Alba Iulia, se găsesc câteva flori. Poate la prima vedere, această imagine pare neobișnuită, dar poate aduce un strop de culoare și viață într-un loc care este, de obicei, rece și impersonal.

Un cetățean din Municipiul Alba Iulia a postat pe rețeaua de socializare câteva imagini în care prezintă florile așezate pe o măsuță, între două bănci.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este interesant de observat cum aceste flori pot avea un impact pozitiv asupra stării de spirit a celor care folosesc toaleta. În loc să fie un spațiu rece și inospitalier, această toaletă poate fi văzută ca un spațiu plin de viață și culoare. De asemenea, aceste flori pot inspira oamenii să îngrijească mai bine și să protejeze natura, să caute să aducă frumusețe și în alte spații publice.

Gestul a fost bine primit și de către cei care au văzut postarea, având reacții pozitive referitor la acest gest al angajaților


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Lucrări de reparare și modernizare, demarate în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Lucrări de reparare și modernizare, demarate în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia

Au fost demarate lucrări de modernizare în Cimitirul Eroilor. Un cetățean a trimis pe adresa redacției mai multe fotografii cu stadiul în care se află lucrările.

Lucrările abia ce au înceut, urmând a fi reparate crucile, bordurile de delimitare vor fi refăcute și se va confecţiona şi amplasa un panou informativ din plexiglas cu suport din ţeavă inox fixat în beton, care să cuprindă schiţa de amplasare a mormintelor, numele şi prenumele eroilor în ordine alfabetică, cu rândul şi numărul de mormânt unde este înmormântat. La capătul fiecărui rând se va amplasa câte o plăcuţă din plexiglas cu suport din ţeavă de inox cu numărul rândului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cimitirul Eroilor, cu o suprafaţă de 1904 mp, este înscris în proprietatea Oraşului Alba Iulia.

Cimitirul Eroilor a fost amenajat, după al Doilea Război Mondial, în majoritate cu morminte de soldaţi români şi sovietici care au murit luptând pentru libertate, credinţă, întregirea neamului şi a teritoriului naţional.

Cinstindu-ne înaintaşii, făcând cunoscute faptele şi jerfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice şi pe făptuitorii lor. îngrijirea locurilor în care aceştia îşi dorm somnul de veci, constituie nu numai un gest de recunoştinţă, dar şi o operă de educaţie şi cultură pentru generaţiile viitoare.

Conform prevederilor din Legea 379/2003 – cu privire la regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, art. 37 – Consiliile Locale ale oraşelor au atribuţia de a asigura protejarea mormintelor şi operelor comemorative de război situate pe raza lor teritorială.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie

Dacă până de curând primăvara părea că şi-a intrat în drepturi, ținând cont de faptul că în urmă cu câteva zile temperaturile erau de peste 15 grade Celsius, în această seara ninge ca în toiul iernii în Aiud.

Iarna nu se dă dusă, cu una cu două, chiar dacă nu mai are forță. În tradiţia populară această ninsoare se numeşte zăpada mieilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că perioada aceasta de frig și ninsoare va dura până joi, iar din zilele următoare am putea avea din nou la temperaturi de 15 grade Celsius.

Ninge în această seară și pe Dealul Feleacului din Cluj, un cititor al ziarulunirea.ro, trimițându-ne imagini cu viscolul care s-a pornit între Cluj și Turda.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare