Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

„Portativul primăverii” la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    De câte ori scriu despre acţiunile întreprinse de elevi, instruiţi de harnicile lor profesoare sau învăţătoare, mă cuprinde în primul rând o nostalgie care-mi încălzeşte sufletul ca pe parcurs să intru în transa tinereţii lor reconfortante, având grijă să redau cât mai fidel creaţiile şi sinceritatea interpretărilor care în majoritatea cazurilor sunt de un nivel artistic de certă valoare prin ineditul lor.
Acum, când a început anotimpul renaşterii, e lăudabilă iniţiativa organizatorilor care după o iarnă grea s-au gândit să înveselească şi să întinerească inimile multora care au participat la acest reuşit program artistic care s-a desfăşurat pe scena Centrului cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj. Aş începe în primul rând cu doamna prof. Gabriela Trif, sufletul întregii acţiuni, ajutată îndeaproape de Primăria municipiului Blaj şi Centrul de Cultură „Iacob Mureşianu” Blaj, care au reuşit prin invitaţii lor speciali: grupul vocal instrumental „Allegrino”, coordonat de prof. Gabriela Trif, Grupul de modele „Eco-Fashion” Biia, coordonat de prof. Mariana Felicia Costea şi echipa de majorete „Crystal Team”, coordonată de doamnele prof. Crina Frăţilă şi Rozina Mărginean, să ofere un spectacol deosebit în care minunaţii şi talentaţii copii au reuşit să armonizeze perfect muzica, dansul, poezia şi parada eco-fashion. Pata de culoare a fost oferită de expoziţia de pictură a Alexei Trif, elevă la Şcoala „Toma Cocişiu” Blaj, care e şi solista grupului vocal „Allegrino” precum şi de expoziţia de mărţişoare, felicitări şi pictură pe sticlă a Centrului de zi „Familia 2004” Blaj. Organizatorii mulţumesc şcolilor implicate în realizarea activităţilor din cadrul Proiectului cultural-artistic „Portativul primăverii”: Şcoala cu cls. I-VIII Crăciunelu de Jos, Şcoala cu cls. I-VIII „Toma Cocişiu” Blaj, Şcoala cu clasele I-VIII Biia şi Centrul de zi „Familia 2004” Blaj. Să-i felicităm pe iniţiatorii, instructorii şi pe interpreţii acestui frumos spectacol care prin tot ce-au făcut au întins şi ei o punte spre cultura universală.

Aurel ROMAN
Laura ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea