Rămâi conectat

Actualitate

„Portativul primăverii” la Blaj

Publicat

în

    De câte ori scriu despre acţiunile întreprinse de elevi, instruiţi de harnicile lor profesoare sau învăţătoare, mă cuprinde în primul rând o nostalgie care-mi încălzeşte sufletul ca pe parcurs să intru în transa tinereţii lor reconfortante, având grijă să redau cât mai fidel creaţiile şi sinceritatea interpretărilor care în majoritatea cazurilor sunt de un nivel artistic de certă valoare prin ineditul lor.
Acum, când a început anotimpul renaşterii, e lăudabilă iniţiativa organizatorilor care după o iarnă grea s-au gândit să înveselească şi să întinerească inimile multora care au participat la acest reuşit program artistic care s-a desfăşurat pe scena Centrului cultural „Iacob Mureşianu” din Blaj. Aş începe în primul rând cu doamna prof. Gabriela Trif, sufletul întregii acţiuni, ajutată îndeaproape de Primăria municipiului Blaj şi Centrul de Cultură „Iacob Mureşianu” Blaj, care au reuşit prin invitaţii lor speciali: grupul vocal instrumental „Allegrino”, coordonat de prof. Gabriela Trif, Grupul de modele „Eco-Fashion” Biia, coordonat de prof. Mariana Felicia Costea şi echipa de majorete „Crystal Team”, coordonată de doamnele prof. Crina Frăţilă şi Rozina Mărginean, să ofere un spectacol deosebit în care minunaţii şi talentaţii copii au reuşit să armonizeze perfect muzica, dansul, poezia şi parada eco-fashion. Pata de culoare a fost oferită de expoziţia de pictură a Alexei Trif, elevă la Şcoala „Toma Cocişiu” Blaj, care e şi solista grupului vocal „Allegrino” precum şi de expoziţia de mărţişoare, felicitări şi pictură pe sticlă a Centrului de zi „Familia 2004” Blaj. Organizatorii mulţumesc şcolilor implicate în realizarea activităţilor din cadrul Proiectului cultural-artistic „Portativul primăverii”: Şcoala cu cls. I-VIII Crăciunelu de Jos, Şcoala cu cls. I-VIII „Toma Cocişiu” Blaj, Şcoala cu clasele I-VIII Biia şi Centrul de zi „Familia 2004” Blaj. Să-i felicităm pe iniţiatorii, instructorii şi pe interpreţii acestui frumos spectacol care prin tot ce-au făcut au întins şi ei o punte spre cultura universală.

Aurel ROMAN
Laura ROMAN

Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare