Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Poliția, prinsă cu ”mâța-n sac” de presă, recunoaște: Rașcovici a primit un ”spor acordat agenților cu studii superioare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliția, prinsă cu ”mâța-n sac” de presă, recunoaște: Subprefectul USR Alba, Viorel Rașcovici a primit un ”spor acordat agenților cu studii superioare”

Neclaritățile legate de sporurile primite de Rașcovici, actualul subprefect USR de Alba, sunt departe de a se fi încheiat. Într-un răspus primit de ziarul ”Unirea”, IPJ Alba recunoaște ca fostul polițist a primit un ”spor acordat agenților cu studii superioare” De altfel, adeverința  publicată de ziarul ”Unirea”, inițial în ediția tipărită, nu lasă loc de interpretări!

Întrebările legate de sporul lui Rașcovici însă nu s-au terminat. Cum a ajuns acesta să încaseze un spor ”acordat agenților cu studii superioare”, deși la data respectivă, diploma acestuia nu era valabilă, era eliberată de un SRL și nu avea timbru de la Ministerul Educației. Potrivit surselor noastre, nici acum Rașcovici nu deține o diplomă pe care să figureze Ministerul Educației!

Citește și: Poliția se CONTRAZICE în scandalul RAȘCOVICI, subprefectul USR de Alba. Potrivit unui înscris OFICIAL, acesta a primit SPORURI de studii superioare

Cum i s-a acordat acest spor lui Rașcovici, deși serviciul de personal din cadrul IPJ Alba avea obligația legală și putea să verifice dacă acesta deține o diplomă de licență legală?  Dacă IPJ Alba nu poate să clarifice aceste aspecte, îi ajutăm noi! Rașcovici a depus în 2005 la serviciul de personal adeverința nr. 4931 din 21.04.2005, eliberată Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Internaţionale deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană. Această universitate privată este considerată o ”fabrică de diplome false”, iar rectorul acesteia a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Prin nebăgare de seamă, IPJ Alba nu a mai verificat dacă Rașcovici deține o diplomă care atestă absolvirea unor studii superioare, acesta încasând până la pensionare, în anul 2016, un ”spor acrodat agenților cu studii superioare”

Citește și: USR Alba, o nouă ”propunere cu cântec” pentru funcția de subprefect. După un fost condamnat penal, un fost polițist cu o facultate neautorizată
Întrebările nu se termină aici:

Ce acte are Rașcovici la dosarul de personal (dosarul de cadre), ce diplomă, eliberată în mod legal, care atestă absolvirea unor studii superioare?

Câți agenți de poliție mai sunt în cadrul IPJ Alba care au încasat ani de zile acest ”spor”, fără să aibă o diplomă certificată de Ministerul Educației?

Mai jos, răspunul primit de la IPJ Alba:

”Datele pe care vi le-am comunicat în răspunsul nostru precedent sunt corecte. Persoana la care faceți referire a ocupat doar posturi prevăzute cu studii medii și a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii.

Citește și: Scandalul Rașcovici pe punctul să EXPLODEZE în curtea IPJ Alba. A încasat sau nu sporuri salariale pentru studii superioare?

Pentru ocuparea unei funcții de șef de post de poliție comunală nu sunt necesare studiile superioare.

Documentul la care faceți referire în actuala solicitare cuprinde date care nu contravin, în nici un fel, celor comunicate anterior de noi.

Sporul salarial în discuție este acordat agenților de poliție cu studii superioare corespunzătoare domeniilor de activitate și este aferent posturilor prevăzute cu studii medii.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea