Rămâi conectat

Actualitate

Poliţe RCA ieftine pentru şoferii cuminţi. Comportamentul în trafic va influența prețurile asigurărilor auto obligatorii – Proiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţe RCA ieftine pentru şoferii cuminţi. Comportamentul în trafic va influența prețurile asigurărilor auto obligatorii – Proiect

Șoferii cuminți vor plăti mai puțin pentru polițele RCA. Reducerile ar putea depăși chiar și jumătate din preț. În schimb, conducătorii auto implicați în accidente sau cu amenzi rutiere vor fi nevoiți să plătească tarife aproape duble. Sunt modificări pe care le pregătește Autoritatea de Supraveghere Financiară. Experții consideră că măsura va duce la creșterea siguranței în trafic.

Companiile de asigurări vor stabili prețurile polițelor RCA după criterii noi. Nu va mai conta doar istoricul mașinii, ci și comportamentul șoferului în trafic.

În prezent, prin sistemul bonus-malus, șoferii cuminți au parte de tarife mai mici cu 50% la asigurările auto obligatorii. Iar cei indisciplinați, de prețuri mai mari cu 80%. Noile reglementări aduc reduceri suplimentare, dar și sancțiuni mai mari.

Se ia în calcul și introducerea unor dispozitive care monitorizează comportamentul în trafic al șoferilor, după modelul altor țări europene. Specialiștii consideră că măsura va duce la creșterea siguranței în trafic.

Noile reglementări sunt la stadiul de proiect.

Pentru moment, Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus la dispoziția șoferilor o aplicație cu ajutorul căreia află cât îi costă polițele RCA.

Dacă doriți să folosiți noua aplicație a Autorității de Supraveghere Financiară trebuie să fiți perseverenți. Pagina de internet a instituției se blochează des din cauza numărul mare de utilizatori.

Aproape patru milioane de români dețin o poliță RCA. Prețul asigurărilor obligatorii auto a scăzut, în medie, cu 20% față de perioada similară a anului trecut.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea