Rămâi conectat

Actualitate

Poate fi calificată infectarea cu varianta Omicron ca o „gripă mare”: Explicațiile unui epidemiolog chinez

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poate fi calificată infectarea cu varianta Omicron ca o „gripă mare”: Explicațiile unui epidemiolog chinez

Un epidemiolog chinez a declarat faptul că riscul de apariție a simptomelor grave, în urma infectării cu varianta Omicron, pare să fie în scădere, dar virusul se răspândește rapid. Acesta a mai adăugat faptul că este prea devreme pentru a califica infecțiile cu această variantă a COVID-19 ca „gripă mare”.

Liang Wannian, şeful grupului de experţi pentru răspunsul la COVID-19 din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate (NHC) din China, a declarat că „în cazul în care există o cifră absolută mare a persoanelor infectate, numărul de cazuri grave şi de decese la populaţia în ansamblu va fi ridicat, ceea ce poate provoca încă un rău considerabil”.

Epidemiologul a subliniat că esenţa politicii „zero COVID” a Chinei constă într-un răspuns rapid şi măsuri specifice.

„Odată ce un focar este detectat, avem o gamă de modalităţi pentru a-l stârpi de la rădăcină”, a spus el. „Cheia constă în asigurarea detectării şi eliminării timpurii”, a adăugat epidemiologul.

Liang Wannian a avertizat împotriva oricărei delăsări, ezitări sau a asumării riscurilor în lupta anti-COVID-19, spunând că virusul se poate răspândi exponenţial dacă nu este detectat în timp util sau dacă nu se intervene imediat.

Strategia „zero-COVID”, politica chineză de sănătate publică implementată pentru în lupta contra coronavirusului în ultimii doi ani, s-a dovedit eficientă în atingerea unui echilibru între prevenirea şi controlul epidemiei şi dezvoltarea economică şi socială, a spus Liang.

Scopul acestei abordări este acela de a aduce epidemia sub control în cel mai scurt timp posibil cu un cost minim pentru societate.

„Dacă nu procedăm la eliminarea dinamică a fiecărui focar sporadic, acesta va evolua în cele din urmă într-o resurgenţă pe scară largă”, a menţionat el.

China a cunoscut o resurgenţă a cazurilor de COVID-19 din martie, unele provincii înregistrând o creştere rapidă a numărului de infecţii.

Între 1 şi 18 martie, peste 29.000 de infecţii locale au fost raportate în 28 de regiuni la nivel provincial de pe teritoriul Chinei continentale. Peste 95% dintre pacienţii cu COVID-19 din cel mai recent focar au fost cazuri uşoare sau asimptomatice, conform datelor NHC.

China continentală a raportat duminică 1.947 de cazuri de COVID-19 transmise local şi 2.384 de noi cazuri asimptomatice locale.

„Cea mai recentă resurgenţă (ca cazurilor) din China nu înseamnă că politica şi măsurile de răspuns la COVID-19 ale ţării sunt ineficiente”, a notat Liang.

Numărul cazurilor de infectare a crescut exponenţial în multe ţări şi regiuni într-o perioadă scurtă de timp, de când variantele Omicron s-au răspândit în întreaga lume. „Cu toate acestea, China a asistat la o creştere mai lentă a numărului de infecţii, tocmai pentru că am luat o serie de măsuri eficiente de intervenţie pentru a reduce (răspândirea) virusului”, a adăugat el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea