Rămâi conectat

Actualitate

Poate fi calificată infectarea cu varianta Omicron ca o „gripă mare”: Explicațiile unui epidemiolog chinez

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Poate fi calificată infectarea cu varianta Omicron ca o „gripă mare”: Explicațiile unui epidemiolog chinez

Un epidemiolog chinez a declarat faptul că riscul de apariție a simptomelor grave, în urma infectării cu varianta Omicron, pare să fie în scădere, dar virusul se răspândește rapid. Acesta a mai adăugat faptul că este prea devreme pentru a califica infecțiile cu această variantă a COVID-19 ca „gripă mare”.

Liang Wannian, şeful grupului de experţi pentru răspunsul la COVID-19 din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate (NHC) din China, a declarat că „în cazul în care există o cifră absolută mare a persoanelor infectate, numărul de cazuri grave şi de decese la populaţia în ansamblu va fi ridicat, ceea ce poate provoca încă un rău considerabil”.

Epidemiologul a subliniat că esenţa politicii „zero COVID” a Chinei constă într-un răspuns rapid şi măsuri specifice.

„Odată ce un focar este detectat, avem o gamă de modalităţi pentru a-l stârpi de la rădăcină”, a spus el. „Cheia constă în asigurarea detectării şi eliminării timpurii”, a adăugat epidemiologul.

Liang Wannian a avertizat împotriva oricărei delăsări, ezitări sau a asumării riscurilor în lupta anti-COVID-19, spunând că virusul se poate răspândi exponenţial dacă nu este detectat în timp util sau dacă nu se intervene imediat.

Strategia „zero-COVID”, politica chineză de sănătate publică implementată pentru în lupta contra coronavirusului în ultimii doi ani, s-a dovedit eficientă în atingerea unui echilibru între prevenirea şi controlul epidemiei şi dezvoltarea economică şi socială, a spus Liang.

Scopul acestei abordări este acela de a aduce epidemia sub control în cel mai scurt timp posibil cu un cost minim pentru societate.

„Dacă nu procedăm la eliminarea dinamică a fiecărui focar sporadic, acesta va evolua în cele din urmă într-o resurgenţă pe scară largă”, a menţionat el.

China a cunoscut o resurgenţă a cazurilor de COVID-19 din martie, unele provincii înregistrând o creştere rapidă a numărului de infecţii.

Între 1 şi 18 martie, peste 29.000 de infecţii locale au fost raportate în 28 de regiuni la nivel provincial de pe teritoriul Chinei continentale. Peste 95% dintre pacienţii cu COVID-19 din cel mai recent focar au fost cazuri uşoare sau asimptomatice, conform datelor NHC.

China continentală a raportat duminică 1.947 de cazuri de COVID-19 transmise local şi 2.384 de noi cazuri asimptomatice locale.

„Cea mai recentă resurgenţă (ca cazurilor) din China nu înseamnă că politica şi măsurile de răspuns la COVID-19 ale ţării sunt ineficiente”, a notat Liang.

Numărul cazurilor de infectare a crescut exponenţial în multe ţări şi regiuni într-o perioadă scurtă de timp, de când variantele Omicron s-au răspândit în întreaga lume. „Cu toate acestea, China a asistat la o creştere mai lentă a numărului de infecţii, tocmai pentru că am luat o serie de măsuri eficiente de intervenţie pentru a reduce (răspândirea) virusului”, a adăugat el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea