Rămâi conectat

Sport

Plecări pe bandă rulantă de sub Drăgana: și Vaștag și-a reziliat contractul cu Metalurgistul Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mijlocașul Andrei Vaștag (24 de ani) este un alt jucător ce și-a reziliat, după încheierea turului, contractul cu divizionara terță Metalurgistul Cugir, cea mai bine plasată dintre conjudețene la mijlocul stagiunii, locul cinci în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Fiul fostului campion mondial la box, celebrul pugilist Francisc Vaștag, este al 4-lea jucător ce a plecat de sub Drăgana în această pauză, numele său alăturându-se lui Ionuț Tătaru (29 de ani) – a ajuns la Crișul Chișineu Criș (oponentul “roș-albaștrilor” în prima rundă din retur), Laurențiu Tudor (21 de ani) și Brian Lemac (23 de ani).

Cei patru jucători experimentați au venit în vară, au fost priviți drept “vedetele” campaniei de transferări, dar au părăsit gruparea “roș-albaștrilor” după numai șase luni, evoluțiile acestora în prima parte a campionatului neridicându-se decât în puține momente la nivelul pretențiilor, deși au fost mai mereu în formulele de start. Astfel, la capitolul goluri înscrise, B. Lemac a marcat doar de două ori în tur, la fel ca și Vaștag (dublă cu CSM Lugoj), iar L. Tudor a punctat o singură dată, în condițiile în care în topul realizatorilor Cugirului, primii sunt mijlocașii Șaucă și Necșulescu – câte 7 goluri, urmați de juniorul Dicu – 5 goluri.

Practic, se poate spune că strategia de transferuri din vara trecută nu a avut deloc efectele scontate pentru Metalurgistul Cugir, în condițiile în care dintre jucătorii seniori doar Necșulescu va mai evolua și în partea secundă a stagiunii sub comanda lui Călin Moldovan. O situație care vorbește de la sine despre opțiuni ce nu și-au dovedit eficiența, un raport disproporționat între “nume” și randamentul din teren, diferențe majore între așteptări și evoluții. Astfel, Metalurgistul Cugir pregătește o campanie masivă de achiziții, asta ținând cont de pretenții și obiectivul fixat: accederea în Liga a 2-a, ecartul față de liderul Șoimii Lipova fiind de șase puncte. Reunirea lotului este prevăzută pentru 21 ianuarie, iar până atunci există premize să fie materializate câteva achiziții invernale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea