Plecări pe bandă rulantă de sub Drăgana: și Vaștag și-a reziliat contractul cu Metalurgistul Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Mijlocașul Andrei Vaștag (24 de ani) este un alt jucător ce și-a reziliat, după încheierea turului, contractul cu divizionara terță Metalurgistul Cugir, cea mai bine plasată dintre conjudețene la mijlocul stagiunii, locul cinci în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Fiul fostului campion mondial la box, celebrul pugilist Francisc Vaștag, este al 4-lea jucător ce a plecat de sub Drăgana în această pauză, numele său alăturându-se lui Ionuț Tătaru (29 de ani) – a ajuns la Crișul Chișineu Criș (oponentul “roș-albaștrilor” în prima rundă din retur), Laurențiu Tudor (21 de ani) și Brian Lemac (23 de ani).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cei patru jucători experimentați au venit în vară, au fost priviți drept “vedetele” campaniei de transferări, dar au părăsit gruparea “roș-albaștrilor” după numai șase luni, evoluțiile acestora în prima parte a campionatului neridicându-se decât în puține momente la nivelul pretențiilor, deși au fost mai mereu în formulele de start. Astfel, la capitolul goluri înscrise, B. Lemac a marcat doar de două ori în tur, la fel ca și Vaștag (dublă cu CSM Lugoj), iar L. Tudor a punctat o singură dată, în condițiile în care în topul realizatorilor Cugirului, primii sunt mijlocașii Șaucă și Necșulescu – câte 7 goluri, urmați de juniorul Dicu – 5 goluri.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Practic, se poate spune că strategia de transferuri din vara trecută nu a avut deloc efectele scontate pentru Metalurgistul Cugir, în condițiile în care dintre jucătorii seniori doar Necșulescu va mai evolua și în partea secundă a stagiunii sub comanda lui Călin Moldovan. O situație care vorbește de la sine despre opțiuni ce nu și-au dovedit eficiența, un raport disproporționat între “nume” și randamentul din teren, diferențe majore între așteptări și evoluții. Astfel, Metalurgistul Cugir pregătește o campanie masivă de achiziții, asta ținând cont de pretenții și obiectivul fixat: accederea în Liga a 2-a, ecartul față de liderul Șoimii Lipova fiind de șase puncte. Reunirea lotului este prevăzută pentru 21 ianuarie, iar până atunci există premize să fie materializate câteva achiziții invernale.

Dan HENEGAR

Must de Jidvei