Rămâi conectat

Economie

Plafoniere sau lampadare? Avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Plafoniere sau lampadare de podea? Uneori, alegerea unui model pentru o cameră din casa noastră sau, de fapt, pentru fiecare dintre ele, poate fi puțin complicată având în vedere numărul mare de tipuri de lămpi pe care le putem găsi, dar și ținând cont de numeroasele firme care le comercializează. În acest articol ne vom uita la avantajele și dezavantajele lampadarelor și plafonierelor.

Alegerea între lampadare și plafoniere:

Alegerea pentru lămpile de acasă, va avea de-a face în principal cu gusturile personale, deși trebuie luați în considerare și alți factori înainte de a opta pentru un model care s-ar putea să nu fie potrivit pentru un anumit spațiu sau care, de fapt, ne face să cheltuim prea multă energie.

De exemplu, plafonierele vor fi utile pentru încăperile mari, unde avem nevoie de un iluminat care să acopere întregul spațiu, în timp ce lămpile de podea, lampadarele, pot fi mult mai favorabile pentru spațiile mici sau în colțuri, unde au o funcție specifică.

Lampadarele sunt probabil completarea ideală pentru zone precum camera de zi sau dormitorul (unde putem amplasa și veioze mici pe noptieră), în timp ce plafonierele sunt de obicei o opțiune bună pentru bucătărie, sufragerie și, bineînțeles, dormitoare (în special pentru copii și tineri).

Dacă alegem o lampă de podea pentru o cameră foarte mare, poate că iluminarea va fi foarte slabă, dar dacă lampadarul este concentrat pe un colț poate fi cea mai bună opțiune, deoarece lumina va fi mai directă.

Avantaje și dezavantaje ale plafonierelor

Avantaje:

– Principalul avantaj al acestui tip de lămpi este că ele tind să lumineze spațiile cu o intensitate mai mare și să răspândească lumina în întreaga încăpere.

– Varietatea mare de modele pe care le putem găsi pe piață este un alt avantaj, deoarece plafonierele pot avea stiluri și modele clasice, chiar și mai mult sau mai puțin elaborate și simple, astfel încât îl putem alege oricând pe cel care ne place cel mai mult sau pe cel care se combină cel mai bine cu întregul decor.

– Pe de altă parte, și în afară de modelele cu consum redus, sau de plafonierele cu lumini LED, acest tip de lămpi au început să aibă chiar și modele care funcționează fără electricitate și prin energie solară.

Dezavantaje:

– Printre principalele dezavantaje se numără faptul că, dacă ne dorim o plafonieră care să focalizeze lumina într-un anumit punct sau care să lumineze un colț mai mult decât altul, va fi dificil să găsim una și va trebui să folosim și un lampadar.

– Pe de altă parte, și deși poate părea o prostie, acest tip de lămpi ne poate crea probleme atunci când vine vorba de curățarea lor, deoarece nu numai că acumulează mai mult praf, dar, în funcție de model, poate fi chiar mai dificil să accesăm fiecare parte a lor pentru a le face să arate ca noi.

Avantaje și dezavantaje ale lampadarelor

Avantaje:

– Printre cele mai remarcabile avantaje ale lămpilor de podea se numără faptul că acestea permit direcționarea luminii în direcția dorită, în general în jos, așa că, repetăm, funcția lor în anumite colțuri, cum ar fi zonele de lectură sau de studiu, este mai mult decât evidentă. Acestea pot fi folosite și pentru a ilumina colțuri ale unei încăperi care se află în semiîntuneric și pe care dorim să le iluminăm dintr-un motiv anume.

– Acest tip de lampă difuzează, de asemenea, lumina provenită de la bec, astfel încât luminează încăperea fără a o răci și fără a produce strălucire.

Dezavantaje:

– Unul dintre principalele dezavantaje ale acestor lampadare este că tind să ocupe mult spațiu. Unele modele, cum ar fi cele cu abajururi, ocupă chiar prea mult spațiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea