Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Petre Paul – scriitor la 12 ani!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Vineri, 9 decembrie 2011, la Şcoala generală nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut loc un eveniment editorial. Evenimentul, în sine, nu ar avea nimic excepţional, dacă nu ar fi vorba despre lansarea unui volum al cărui autor este… elev la această şcoală. Este vorba despre Petre Paul, elev în clasa a V-a, deci are abia 12 ani. Lansarea a avut loc într-o sală de curs, în prezenţa colegilor scriitorului (în devenire) şi a unor invitaţi importanţi precum Cornel Sandu, inspectorul general şcolar al IŞJ Alba, profesori şi părinţi. Nu a lipsit, desigur, „autorul- autorului”, respectiv tatăl lui Petre, nimeni altul decât viceprimarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul. Volumul se intitulează „Un Oraş Zburător” şi este un SF-poliţist, cu pasaje „fantasy”, în genul celor ce fac deliciul tinerei generaţii (Norman Spinrad, AE Van Vogt, Isaac Asimov, George R Martin ş.a.) Greu de spus dacă tânărul a avut ca model pe vreunul dintre aceşti autori, dar în mod sigur Jules Verne şi Conan Doyle îi sunt cunoscuţi.
   Au vorbit despre tânărul autor şi despre cartea lui directoarea şcolii, Rodica Marinescu, profesoara sa de limba română, Miruna Furdui, prof. Sabina Ciorogar (care a avut privilegiul de a citi manuscrisul), precum şi fosta sa învăţătoare şi doi dintre colegii săi. Impresionantă mi s-a părut opinia prof. Furdui despre tânărul autor: „este elevul pe care şi l-ar dori orice profesor”, recomandându-i-se acestuia să aibă grijă ce va face cu în viitor cu acest „dar pe cere i l-a dat D-zeu”, talentul, pentru a nu se pierde. Serios şi emoţionat totodată, Petre Paul  a promis că va continua să scrie şi nu se va culca pe laurii succesului, ceea ce sperăm şi noi. Cu atât mai mult cu cât succesul prea de timpuriu poate deveni o povară grea în viitor. Noi i-l urăm în continuare, cu tot ceea ce implică el: consecvenţă, muncă asiduă şi lectură, multă lectură! (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea