Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 6 milioane de lei alocate pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene în perioada de iarnă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consilierii județeni din Alba au aprobat astăzi prin hotărâre de CJ „Planul operativ de acţiune privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene în perioada de iarnă 2013-2014”, întocmit de S.C Drumuri şi Poduri Locale Alba.

Acesta prevede întreținerea pe timp de iarnă a 1.053,556 km de drum judeţean aflat în administrarea CJ Alba. Previziunea bugetară pentru această activitate se ridică la la 6.007.980 lei, deși suma cheltuită de DPL Alba în iernile trecute pentru această activitate trecute nu a depășit 700.000 de euro.

Pe perioada de iarnă 2013-2014, respectiv din perioada 20 octombrie – 31 martie 2014, valoarea maximă estimată a lucrărilor de întreţinere curentă în Alba se ridică la 6.007.980 lei. Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, până la 1 noiembrie vor fi asigurate minim 35% din cantitatea necesară de material antiderapant, iar până la 1 decembrie, 50% din restul materialului antiderapant, în total peste 8.000 de mc.

Planul operativ, care conţine necesarul de material antiderapant, sare, forţa de muncă, mijloacele de transport, utilajele şi pregătirea bazelor de deszăpezire, mai prevede sectoare de drumuri judeţene cu o lungime totală de 187,1 km, care vor fi închise pe perioada iernii datorită traficului rutier redus. Acestea vor avea însă asigurate rute ocolitoare.

Potrivit  raportului de specialitate, „având în vedere starea tehnică a drumurilor judeţene (îmbrăcăminţi rutiere degradate, cu sclaba etanseitate) precum şi necesitatea apărării acestor împotriva degradării pe timp de dezgheţ, prevenirea şi combaterea lunecuşului se va face utilizând ca material antiderapant (nisip) şi doar 10% fondanţi chimici (sare)”. Autoutilajele şi mijloacele de transport care vor fi folosite pe perioada iernii sunt: autofreza, autogreder, încărcător, excavator, buldoexcavator, autobasculantă echipată cu lamă şi RSP pentru răspândirea mecanizată, autovehicul revizie drum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Valea Lungă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale în comuna Valea Lungă: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Administrația comunei Valea Lungă, a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevedere modernizarea infrastructurii educaționale a comunei. Citește și: Supraveghere video în comuna Daia Română: Licitația de peste 300.000 de lei, lansată în SEAP Comuna Valea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea