Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Peste 400 de deținuți din penitenciarul Aiud, echivalentul a 4 dintre secțiile mici din oraș, vor vota duminică la europarlamentare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 400 de deținuți din penitenciarul Aiud, echivalentul a 4 dintre secțiile mici din oraș, vor vota duminică la europarlamentare!

Peste 18 milioane de români sunt așteptați la urne pentru alegerile parlamentare și referendum duminică 26 mai 209.

În municipiul Aiud pe listele oficiale se află înscrişi 21.649 de cetățeni cu drept de vot care, cel puțin teoretic, ar trebui să se prezinte la urne. La aceștia se mai adaugă încă 540 de deținuți încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță din municipiu.

Am aflat că aceștia ar reprezenta cam 80% dintre deținuții încarcerați în celebrul penitenciar aiudean și care ar avea drept la vot. Aproximativ 430 dintre ce care au cerut să-și exprime votul garanta prin Constituție şi-ar fi exprimat dorința de a participa la scrutinul pentru europarlamentare și doar 410 dintre aceştia pentru referendum.

Conform legilor în vigoare și a dispozițiilor Biroului Electoral Central, deținuții pot vota prin intermediul urnei speciale însă doar aceia care nu şi–au pierdut drepturile electorale.

În măsura în care, numărul persoanelor care au formulat cereri pentru exercitarea acestui drept este atât de mare în penitenciarul Aiud se vor deplasa mai multe urne speciale pentru executarea dreptului constituțional.

Având în vedere istoricul prezenței la vot de la ultimele scrutinuri în municipiu votul celor 430 de încarcerați ar echivala cu votul a patru dintre secțiile mici din Aiud: Păgida, Gârbova de Sus, Gârbovița și Gâmbaș. (D.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea