Peste 400 000 de elevi români vor primi VOUCHERE în valoare de 360 de lei. Măsura, prevăzută în planul național de relansare economică

Paul Voicu - Primar 2020

Peste 400 000 de elevi români vor primi VOUCHERE în valoare de 360 de lei. Măsura, prevăzută în planul național de relansare economică

Vouchere pentru elevi în valoare de aproximativ 360 de lei bucata, pentru 400.000 de elevi, prevăzute ca măsură socială în planul Guvernului de relansare economică, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro.

ELIT

La capitolul măsuri de protecție socială, planul prevede:

”Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflați în risc de sărăcie severă, pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Mihail David - 2020

Beneficiari: 400.000 copii.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Buget alocat: 30 mil. euro.”

La cursul de schimb din prezent, suma pentru un singur voucher ar fi de 75 de euro, adică 363.17 lei.

În plan mai sunt incluse și măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de Educație.

Reamintim că soluția voucherelor a fost prezentată de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în contextul discuțiilor despre dublarea alocațiilor. Părinţii folosesc alocaţiile copiilor şi pentru alte cheltuieli decât cele pentru creşterea copiilor, iar uneori se mai joacă şi la păcănele, susținea ministrul pe 19 februarie 2020.

Prima măsură de acest fel a fost propusă anul trecut, în vară, când atât ministerul Finanțelor cât și ministerul Educației au anunțat că programul „Merg la școală”, prin care erau oferite tuturor elevilor vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de rechizite, cărți, manuale și echipament sportiv, nu se mai face pentru că nu fusese implementat la timp pentru a fi gata anul acesta. Premierul de la acea vreme, Viorica Dăncilă a explicat că Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”.

Sursa: edupedu.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...