Rămâi conectat

Cultură Educație

Peste 270 de studenţi şi cadre didactice din ţară şi din străinătate, la Conferinţa Internaţională „Managementul carierei în societatea bazată pe cunoaştere”de la UAB

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

universitatea 1 decembrie 1918În perioada 30-31 mai, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, s-a desfăşurat prima ediţie a conferinţei internaţionale „Managementul carierei în societatea bazată pe cunoaştere”. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea din Czestochowa – Polonia, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Deschiderea conferinţei a avut loc în Aula Universităţii, în prezenţa a peste 200 persoane. Datorită cererilor venite din partea studenţilor, numărul locurilor disponibile anunţate iniţial, impuse de capacitatea sălii, a fost suplimentat, în sală fiind prezenţi în prima zi conform listelor de înregistrare 170 de studenţi şi aproximativ 50 de cadre didactice din ţară şi străinătate.

La festivitatea de deschidere au luat cuvântul: Lect.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC), D-na Conf.univ.dr. Lucia Căbulea, Prorector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Dl. Prof.univ.dr. Nicolae Todea, Preşedintele Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, D-na Conf.univ.dr. Maria Popa, Decan al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, D-na Prof.univ.dr. Ileana Voichiţa Ghemeş, Decan al Facultăţii de Istorie şi Filologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Dl. Prof. Janusz K. Grabara, Universitatea din Czestochowa – Polonia,  Dl. Lucian Docea, Şef Serviciu Turism Consiliul Judeţean Alba, Dl. Nicolae Mărginean, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Dl. Prof. Jose Manuel Bautista Vallejo, Universiatea din Huelva, Spania.

 Din partea Primăriei a fost prezent Dl. Nicolaie Moldovan, City Manager al Muncipiului Alba Iulia. Dl Nicolaie Moldovan a adresat tinerilor atât mesajul domniei sale, precum şi cel transmis de către Dl. Primar Mircea Hava, dedicat studenţilor.

În prima zi a Conferinţei, studenţi de la 23 de specializări ale Universităţii, au asistat la prezentările susţinute de către reprezentanţii Companiilor: Microsoft România, Supremia Grup, Star Transmission, Adecco Resurse Umane, Generali Group, Transavia. La finalul fiecărei prezentări a avut loc o sesiune de întrebări, în cadrul căreia participanţii au putut afla răspunsurile la neclarităţile pe care le-au avut legate de dezvoltarea propriei cariere. La finalul primei zile, participanţii au primit certificate de participare.

A doua zi a Conferinţei a debutat cu deschiderea prezentărilor lucrărilor pe secţiuni, deschidere la care au fost prezenţi reprezentanţi de la 11 universităţi din ţară şi străinătate, şi unde au luat cuvântul: directorul CICOC lect. dr. Larisa Dragolea, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim, prorector al UAB, d-na conf. univ. dr. Lucia Căbulea, prorector al UAB, conf. univ. dr. Maria Popa, decan al Facultăţii de Ştiinţe. Au fost adresate mesaje din partea tuturor reprezentanţilor universităţilor prezente.

În continuarea lucrărilor pe secţiuni a urmat Workshop-ul „Posibilităţi reale de inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii din perspectiva agenţilor publici şi privaţi”, la care au participat reprezentanţi ai partenerilor acestui eveniment, precum şi prelegerea „Lost and found opportunities in education”, susţinută de către Profesorul Jose Bautista Vallejo, de la Universitatea din Huelva, Spania, la care au participat 50 de studenţi masteranzi.

În urma discuţiilor derulate în cadrul prezentărilor pe secţiuni, s-a stabilit continuarea experienţei acestei manifestări prin crearea unei reţele universitare care să reunească specialişti, cercetători preocupaţi de domeniul managementului carierei, prin intermediul căreia să se organizeze şi alte astfel de evenimente, în cooperare, precum şi implicarea comună în proiecte pe acest domeniu.

De menţionat este faptul că această conferinţă derulată la Alba Iulia şi aflată la prima ediţie este şi prima manifestare din ţară de această factură, organizată pentru studenţi.

Gradul de participare a depăşit aşteptările organizatorilor, pe durata celor 2 zile, în cadrul evenimentelor prevăzute în program au participat aproximativ 270 de persoane.

În cadrul organizării acestui eveniment, un rol deosebit, remarcat de toţi cei prezenţi, l-a avut echipa de voluntari CICOC, care pe toată perioada derulării manifestării şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a evenimentului.

Acest eveniment a fost sprijinit de către următorii parteneri: Prefectura Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba, Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Absolvenţilor ALUMNI Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Golf Hotel Pianu, Fundaţia Comunitară Alba, Companiile: Microsoft România, Dafora, Transavia, Supremia Grup, Star Transmission, Adecco Resurse Umane, Generali Group.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea