Rămâi conectat

Cultură Educație

Peste 270 de studenţi şi cadre didactice din ţară şi din străinătate, la Conferinţa Internaţională „Managementul carierei în societatea bazată pe cunoaştere”de la UAB

Alexandra Mates

Publicat

în

universitatea 1 decembrie 1918În perioada 30-31 mai, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, s-a desfăşurat prima ediţie a conferinţei internaţionale „Managementul carierei în societatea bazată pe cunoaştere”. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea din Czestochowa – Polonia, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Deschiderea conferinţei a avut loc în Aula Universităţii, în prezenţa a peste 200 persoane. Datorită cererilor venite din partea studenţilor, numărul locurilor disponibile anunţate iniţial, impuse de capacitatea sălii, a fost suplimentat, în sală fiind prezenţi în prima zi conform listelor de înregistrare 170 de studenţi şi aproximativ 50 de cadre didactice din ţară şi străinătate.

La festivitatea de deschidere au luat cuvântul: Lect.univ.dr. Larisa Dragolea, Director al Centrului de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră (CICOC), D-na Conf.univ.dr. Lucia Căbulea, Prorector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Dl. Prof.univ.dr. Nicolae Todea, Preşedintele Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, D-na Conf.univ.dr. Maria Popa, Decan al Facultăţii de Ştiinţe din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, D-na Prof.univ.dr. Ileana Voichiţa Ghemeş, Decan al Facultăţii de Istorie şi Filologie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Dl. Prof. Janusz K. Grabara, Universitatea din Czestochowa – Polonia,  Dl. Lucian Docea, Şef Serviciu Turism Consiliul Judeţean Alba, Dl. Nicolae Mărginean, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Dl. Prof. Jose Manuel Bautista Vallejo, Universiatea din Huelva, Spania.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Din partea Primăriei a fost prezent Dl. Nicolaie Moldovan, City Manager al Muncipiului Alba Iulia. Dl Nicolaie Moldovan a adresat tinerilor atât mesajul domniei sale, precum şi cel transmis de către Dl. Primar Mircea Hava, dedicat studenţilor.

În prima zi a Conferinţei, studenţi de la 23 de specializări ale Universităţii, au asistat la prezentările susţinute de către reprezentanţii Companiilor: Microsoft România, Supremia Grup, Star Transmission, Adecco Resurse Umane, Generali Group, Transavia. La finalul fiecărei prezentări a avut loc o sesiune de întrebări, în cadrul căreia participanţii au putut afla răspunsurile la neclarităţile pe care le-au avut legate de dezvoltarea propriei cariere. La finalul primei zile, participanţii au primit certificate de participare.

A doua zi a Conferinţei a debutat cu deschiderea prezentărilor lucrărilor pe secţiuni, deschidere la care au fost prezenţi reprezentanţi de la 11 universităţi din ţară şi străinătate, şi unde au luat cuvântul: directorul CICOC lect. dr. Larisa Dragolea, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim, prorector al UAB, d-na conf. univ. dr. Lucia Căbulea, prorector al UAB, conf. univ. dr. Maria Popa, decan al Facultăţii de Ştiinţe. Au fost adresate mesaje din partea tuturor reprezentanţilor universităţilor prezente.

În continuarea lucrărilor pe secţiuni a urmat Workshop-ul „Posibilităţi reale de inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii din perspectiva agenţilor publici şi privaţi”, la care au participat reprezentanţi ai partenerilor acestui eveniment, precum şi prelegerea „Lost and found opportunities in education”, susţinută de către Profesorul Jose Bautista Vallejo, de la Universitatea din Huelva, Spania, la care au participat 50 de studenţi masteranzi.

În urma discuţiilor derulate în cadrul prezentărilor pe secţiuni, s-a stabilit continuarea experienţei acestei manifestări prin crearea unei reţele universitare care să reunească specialişti, cercetători preocupaţi de domeniul managementului carierei, prin intermediul căreia să se organizeze şi alte astfel de evenimente, în cooperare, precum şi implicarea comună în proiecte pe acest domeniu.

De menţionat este faptul că această conferinţă derulată la Alba Iulia şi aflată la prima ediţie este şi prima manifestare din ţară de această factură, organizată pentru studenţi.

Gradul de participare a depăşit aşteptările organizatorilor, pe durata celor 2 zile, în cadrul evenimentelor prevăzute în program au participat aproximativ 270 de persoane.

În cadrul organizării acestui eveniment, un rol deosebit, remarcat de toţi cei prezenţi, l-a avut echipa de voluntari CICOC, care pe toată perioada derulării manifestării şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a evenimentului.

Acest eveniment a fost sprijinit de către următorii parteneri: Prefectura Alba, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Centrul Europe Direct Alba Iulia, Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba, Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Absolvenţilor ALUMNI Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Golf Hotel Pianu, Fundaţia Comunitară Alba, Companiile: Microsoft România, Dafora, Transavia, Supremia Grup, Star Transmission, Adecco Resurse Umane, Generali Group.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea