Rămâi conectat

Sport

Peste 1,3 milioane lei bani alocaţi de la Consiliul Judeţean Alba pentru sportul judeţean în anul 2014!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CJ Alba urmează să aloce în anul 2014 peste 300.000 de euro în vederea susţinerii diverselor echipe sportive din judeţul Alba, suma urmând să distribuită către AJF Alba, voleiul feminin din Blaj, baschetul feminin din Alba Iulia sau tenis de câmp la Cugir. În proxima şedinţă a Consiliului Judeţean Alba, prevăzută joi, 30 ianuarie, 4 dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi sunt dedicate alocării de bani pentru diverse echipe din judeţ, la fotbal, volei şi baschet feminin, tenis de câmp. Dacă vor trece, prin vot, respectivele hotărâri însumează 1,335 milioane lei reprezentând bani destinaţi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Alba, respectiv Clubului Sportiv de Volei Alba-Blaj, Clubului Sportiv de Tenis Alba-Cugir şi Clubului Sportiv Universitatea Alba Iulia în anul 2014. La mijloc sunt aproximativ 300.000 de euro, meniţi să asigure finanţarea unor echipe care în acelaşi timp să reprezinte Alba în elita sportului românesc, exemple la îndemână fiind baschetul albaiulian şi voleiul din Blaj, cotate cu şanse la medalii naţionale la finele acestui sezon. În fapt, este vorba de parteneriate de susţinere a activităţii de performanţă, în care Consiliul Judeţean Alba este implicat de trei ani, prin sprjin financiar, în cote egale, cu autorităţile locale din localităţile respective. Nici handbalul feminin din Sebeş nu va fi uitat, la fel ca şi anii precedenţi, însă deocamdată, până la întocmirea documentelor proiectul va fi amânat pentru luna viitoare, HC Alba Sebeş urmând să primească 300.000 de lei de la CJ Alba.

Astfel, dacă va fi aprobat acordul de asociere cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba pentru realizarea activităţilor din campionatul Ligii a IV-a, a Miroslav Popov CSU Alba Iulia1celui judeţean şi a competiţiilor de copii şi juniori, pentru echipele din „fotbalul mic” va fi alocată în total suma de 300.000 de lei. Aceste fonduri vor fi transferate în tranşe, conform unui grafic de pregătire şi desfăşurare stabilit de AJF Alba, al cărei preşedinte este Sorin Corpodean.

*700.000 de lei la volei, câte 300.000 de lei la baschet şi „fotbalul mic”

În acelaşi palier sunt incluse Asociaţia „Clubul Sportiv Volei Alba-Blaj” şi Asociaţia „Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir”, care vor primi fonduri reprezentând „cotizaţia anuală a judeţului Alba” la cele două asociaţii sportive. Astfel, în acest an, cea mai mare sumă va reveni echipei de volei feminin din „Mica Romă” – 700.000 de lei (la fel ca şi în 2013), în vreme ce clubul de tenis de câmp de sub Drăgana va avea alocată suma de 35.000 de lei.

Nici baschetul feminin nu a fost omis din ecuaţia susţinerii venite dinspre CJ Alba. În vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2014, Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia va primi o subvenţie de 300.000 de lei. Obiectivul clubului este promovarea ramurilor sportive atletism, baschet şi rugby pe plan naţional şi internaţional. Fetele de la baschet au ca obiectiv principal clasarea între primele două formaţii din ţară la finele campionatului (ce dă drept de participare într-o cupă europeană), cât şi în Cupa Europei Centrale.

*Handbalul, în „aşteptare”

De asemenea, la punctul 18 al aceleiaşi şedinţe de CJ, figura proiectul de hotărâre prinind aprobarea cotizaţiei judeţului Alba la Asociaţia „Handbal Club Alba-Sebeş” iniţiat de consilierii judeţeni Ioan Florea, Dumitru Fulea, Ioan Fulea şi Ion Marincaş. Cel puţin până azi dimineaţă documentele aferente nu au fost întocmite în timp util de către cei în cauză şi există posibilitatea ca respectivul punct să fie retras de pe ordinea de zi şi, eventual discutat la o următoare şedinţă a Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea