Persoanele fizice pot cere, în 2018, bani de la stat pentru mașini și modernizarea caselor

În acest an și persoanele fizice fără niciun fel de afacere, nu numai companiile sau persoanele fizice autorizate, pot solicita fonduri nerambursabile.

Românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinţei, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat o sumă de până la 8.000 de lei, prin programul Casa Verde, scrie avocatnet.ro.

 

Ajutor de stat de 8.000 de lei pentru eficientizarea sistemelor de încălzire a casei

Românii care vor să instaleze, să modifice sau să înlocuiască integral sistemul de încălzire al locuinței, astfel încât să utilizeze energie regenerabilă, vor putea solicita de la stat o sumă de până la 8.000 de lei. Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita până la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate și 8.000 de lei pentru a instala pompe de căldură, dar numai de tipul aer-aer. Acest program de finanțare este cunoscut sub numele de “Casa Verde”.

Cei interesați de obținerea acestor fonduri vor trebui să îndeplinească o serie de condiții, și anume să aibă domiciliul în România, să fie proprietari sau coproprietari ai casei pentru care solicită banii, să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cele locale, să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului și să nu fi beneficiat, în anii trecuți, de o altă finanțare pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire.

Fonduri nerambursabile de până la 40.000 de lei pentru izolarea termică a locuinței

Cei ce vor să crească eficiența energetică a casei lor vor putea cere în acest an o sumă nereturnabilă de până la 40.000 de lei, prin intermediul programului „Casa Verde Plus”. Prin acest program, statul dorește să încurajeze utilizarea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, cu scopul de a îmbunătăți calitatea mediului.

Practic, persoanele interesate vor putea solicita o sumă de maximum 40.000 de lei, dar nu mai mult de 120 de lei/m2 izolat și finisat, care se va acorda sub forma unei prime de eficiență energetică. Pentru a putea primi acești bani, cetățenii trebuie să aștepte deschiderea sesiunii de înscriere, care va fi anunțată cu cel puțin 30 de zile înainte. Banii obținuți prin acest program de către persoanele fizice se vor putea folosi pentru izolarea caselor existente sau a celor aflate în construcție, cu condiția ca acestea să aibă un regim de înălțime de cel mult P+2E.

Persoanele care vor să-și schimbe mașina pot primi, în anumite condiții, peste 50.000 de lei pentru acest lucru

Și în 2018, programele “Rabla” și “Rabla Plus” dau posibilitatea persoanelor fizice care vor să-și schimbe mașina să solicite fonduri pentru înlocuirea acesteia. Programul “Rabla” vizează schimbarea mașinilor uzate, adică cu o vechime mai mare de opt ani, cu unele noi, iar prin programul “Rabla Plus” se urmărește încurajarea persoanelor de a achiziționa un autoturism nou electric.

În funcție de programul pe care vor să-l acceseze, solicitanții pot primi 6.500 de lei pentru înlocuirea mașinii uzate (programul “Rabla”) și până la 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice (programul “Rabla Plus”). Valoarea maximă a finanțării prin programul “Rabla Plus” se obține la cumpărarea unui automobil nou electric, și anume 45.000 de lei, cu condiția ca această valoare să nu reprezinte mai mult de 50% din valoarea totală a acestuia, iar pentru achiziția unui autoturism hibrid se pot obține 20.000 de lei.

Interesant este faptul că aceste două programe se pot cumula, astfel încât solicitanții se pot bucura de o finanțare de peste 50.000 de lei.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

poti cere ! 20 ianuarie 2018 at 11:40

Va curge “lapte si miere” ! asa pare cel putin, dar te lovesti de birocratie si renunti.Cu alte cuvinte persoanele “pot cere” intrebarea e daca “pot primi”?

mike 20 ianuarie 2018 at 19:34

Fiti fara grija –la- nerambursabile- se vor inbulzii acei ce au pile si neamuri la Erusalim– piticii nu vor ajunge la rafturile de sus –fiindca marfa e asezata doar pe rafturile superioare — Asa sa ajuns ca cei cu pile sa ia subventii de mii de – euroi- prin declararea unor pasuni imense — locate pe luna– Pina birocratia mare va exista — nimic nu se va schimba in Ro.

mama ei de mafie! 21 ianuarie 2018 at 12:02

Ai dreptate, dupa ce iau fonduri cei care trebuie, celorlalti li se resping cererile pe motiv ca “nu mai sunt fonduri”! Ban la ban trage! Rabla plus pt cei bogati= 45000 lei ,rabla pt p-lime 6500 lei….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...