Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Pericolele unei relaţii on-line

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

online

Dacă ai început o relaţie online sau eşti în căutarea uneia, este bine să-ţi iei măsuri de precauţie înainte pentru a şti de ce să te fereşti. Mediul online poate fi foarte periculos dacă este folosit de persoanele nepotrivite şi este bine să ai în vedere anumite aspecte pentru a evita astfel o posibilă traumă emoţională ulterioară.
Astfel, care ar fi situaţiile în care partenerul tău de chat online îţi dă semne că ar fi mai bine să dai sign out?
Este prea secretos
Există posibilitatea ca persoana în cauză să nu aibă suficientă încredere în tine pentru a da prea multe informaţii despre el şi de aceea preferă să tacă. Dar, în acelaşi timp este foarte posibil ca reţinerea acestuia să fie o consecinţă clară a faptului că este însurat sau implicat într-o relaţie.
Flirtează constant şi cu alte fete online
La fel ca în viaţa reală, şi în mediul online poţi da peste fustangii. Însă nu trebuie să-ţi faci griji că ai putea fi păcălită de vreunul. Este foarte uşor să-ţi dai seama ce hram poartă partenerul tău de conversaţii doar fiind atentă la cum vorbeşte despre fostele lui sau căutându-l pe Google. Tastează numele lui pe pagina de Google şi vezi ce găseşti. Ai putea rămâne surprinsă de câte ori îi apare numele pe site-uri romantice.
Îţi cere prea multe informaţii
Să vorbiţi deja de o lună şi să dorească să ştie oraşul în care locuieşti poate fi un lucru normal. Să-ţi ceară însă numărul străzii pe care stai din primul schimb de replici, nu mai este la fel de normal. Opţiunea anonimatului pe care o furnizează mediul online permite multor persoane cu probleme psihice să-şi facă mendrele. Ca atare, este bine să fii mai atentă în oferirea detaliilor, să-ţi iei măsuri de protecţie şi să ţii astfel de informaţii secrete faţă de oameni pe care abia i-ai cunoscut.
Pare interesat doar de cyber sex sau sex prin telefon
Dacă nu eşti interesată de astfel de activităţi, mai mult ca sigur relaţia voastră nu va atinge şi un alt nivel, ca atare că n-are sens să-ţi pierzi timpul.
Nu vrea să te cunoască personal
Dacă au trecut deja câteva luni de când vorbiţi pe messenger şi totuşi tot nu vrea să vă întâlniţi faţă în faţă, poate însemna ori că ascunde un defect fizic, ori că are o altă relaţie emoţională ori că nu este interesat de tine. În toate cele trei variante tu ai un singur lucru de făcut: să mergi mai departe. O relaţie online şi nimic mai mult nu poate fi una de durată finalizată în faţa altarului!
Îţi cere bani sau alt ajutor
Poate că momentan nu te deranjează lucrul acesta şi te gândeşti doar că ai făcut un gest nobil. Este posibil în timp însă ca acest gest nobil să se dovedească a fi de fapt o pierdere. Nu implica împrumuturile, actele de binefacere sau alte asemenea ajutoare când te afli la începutul unei relaţii online. Oamenii pot profita adesea de bunătatea celorlalţi, de aceea este bine să laşi timpul să-ţi arate dacă persoana respectivă merită ajutorul tău sau nu.
Nu uita, în fiecare situaţie în care te găseşti reacţionezi în funcţie de instinct. Ceea ce este bun pentru tine, ar putea fi rău pentru celălalt şi invers. Ca atare, foloseşte-ţi mintea şi instinctul atunci când întreprinzi ceva. Ascultă-ţi vocea raţiunii şi nu te lăsa purtată de val, iar dacă un gest sau o vorbă rea te face să te simţi inconfortabil, rezolvă repede problema şi nu alege să o ignori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea