Rămâi conectat

Sport

Performanţă unică: Bistra, dublă câştigătoare a Campionatului Munţilor Apuseni | Competiţia dedicată fotbalului din mediul rural, lăudată de preşedintele FRF

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 600 de spectatori au asistat duminică la Sălciua la finalele din 2015 la Campionatului Munţilor Apuseni. A 6-a ediţie a mult îndrăgitului turneu a fost dominată de Bistra, comună ce a scrBistra Campionatul Muntilor Apuseni 12is istorie fotbalistică. Cu câte 6 victorii obţinute, bistrenii au cucerit ambele titluri, atât la seniori, cât şi la copii, o performanţă remarcabilă, unică până în actualul moment la acest capitol.

Dar iată rezultatele înregistrate: *copii, finala mare: Avram Iancu – Bistra 1-4; finala mică: Sălciua – Ciuruleasa 0-3; *seniori, finala mare: Albac – Bistra 1-4; finala mică: Poiana Vadului – Arieşeni 4-9.
Cu acest “event”, echipa din Bistra şi-a apărat titlul adjudecat anul trecut la seniori, secţiune la care trei echipe au câte două titluri: Sohodol (2010, 2013) şi Roşia Montană (2011, 2012), Bistra (2014, 2015). În schimb, la copii, bistrenii sunt la al treilea succes, după cele din 2012 şi 2013, mai impunându-se Sălciua în 2011 şi Ciuruleasa (anul trecut). “Am asistat la o competiţie de tradiţie şi îi felicit pe iniţiatorii unei asemenea întreceri. Campionatul Munţilor Apuseni reprezintă un adevărarat model pe care dorim să-l implementăm şi în alte judeţe, pentru că fotbalul din mediul rural are o componentă extrem de importantă în fotbalul românesc”, a menţionat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal după încheierea celei de-a 6-a ediţii a competiţiei organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.
Pe lângă premierea echipelor calificate în “careul de aşi”, festivitatea a mai cuprins şi oferirea altor distincţii, respectiv premiul “Fair Play”, golgheterul turneului, MVP-ul finalei, jucătorul campionatului, portarul campionatului (la ambele secţiuni).

*Amical de lux

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF prezent la finalele CMA a fost implicat şi în meciul demonstrativ “încins” între echipele Sălciua şi prietenii, respectiv AJF Alba şi prietenii. Partida s-a incheiat nedecis, un 4-4 ca la teatru, printre “actori” numărându-se Vasile Lombrea – primarul din localitate, Ovidiu Maier, Mihai Dăscălescu, Sorin Corpodean, Cristian Petropulos, Ovidiu Hulea, Mihai Ţîra, Costică Moldovan sau Marius Dup.

[nggallery id=860]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea