Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2023: Marius Budăi vorbește despre majorarea pensiilor și a vârstei de pensionare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2023: Marius Budăi vorbește despre majorarea pensiilor și a vârstei de pensionare

Ultimul anunț făcut de ministrul Muncii despre majorarea pensiilor, a salariului minim și a alocațiilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit la România TV pentru a clarifica anumite detalii despre majorarea pensiilor, despre modificarea vârstei de pensionare cât și despre majorarea salariului minim.

Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023?

”Noi, PSD, care am avut propunerea pentru o majorare cu cel puțin 10%, suntem extrem de bine ancorați în realitate, de aceea am și propus această majorare și de salarii minime și de pensii. Am fundament această propunere de o majorare de minim 10% obligatoriu de la 1 ianuarie 2023. Eu cunosc viața bunicilor și părinților noștri și nu îmi voi permite să mă lansez în nici un fel de speculații decât atunci când coaliția politică care susține acest guvern va avea decizia finală luată. Cert este că va fi o majorare de cel puțin 10%”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Referitor la o majorare a pensiilor cu cel puțin 15%, varianța majorării pensiilor lansată de către premierul României, ministrul Muncii a adăugat: ”Noi am spus cel puțin 10%. Eu nu îmi permit nici la televizor, nici nicăieri să mă lansez într-o licitație de procente”, a spus ministrul Budăi.

Sunt bani pentru majorarea pensiilor?

Întrebat dacă sunt bani pentru a acoperi această cheltuială a statului român materializată prin creșterea pensiilor, ministrul Muncii a subliniat:

”Noi trebuie să gândim o sprijinire echilibrată atât a economiei cât și a măsurilor sociale pentru că nu vrem să ajungem în postura în care să transformăm mai binele în dușmanul binelui. Recent, prin Minister, am accesat încă 57 de milioane de euro care vor veni în sprijinul mediului de afaceri pentru a apăra locurile de muncă. Suntem extrem de atenți la evoluția cifrelor. Când am făcut acea propunere, ea a fost fundamentată din punct de vedere economic”, a declarat Marius Budăi.

Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare

Întrebat dacă există vreo posibilitate creată de o potențială presiune de la Bruxelles pentru a majora vârsta de pensionare, ministrul Muncii a declarat:

”Am spus foarte clar: nu voi susține o majorare a vârstei de pensionare. Am susținerea PSD aici și președintele Marcel Ciolacu are aceeași părere: nu susținem o majorare a vârstei de pensionare. Nu există nici un fel de presiune. Tratatele UE spun foarte clar că statul membru are independența în a-și hotărâ politicile sociale. Noi, în România, trebuie să creștem speranța de viață și abia apoi putem face un plan. Deocamdată trebuie să lucrăm la nivelul de trai și la speranța de viață”, a concluzionat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Majorări de salarii și alocații?

”Am spus foarte clar și am avut o propunere de majorare a salariului minim până la 3000 de lei cu 200 de lei netaxați de către stat din interiorul celor 3000”, a subliniat ministrul Muncii.

Referitor la o majorare de alocații, ministrul a spus: ”Nu mă puneți să fac supoziții sau ce ne dorim ci, când avem măsuri de aplicat, să aplicăm și să le punem în implementare”, a concluzionat Marius Budăi, ministrul Muncii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan

După ce analizele au relevat că interpretului Culiţă Sterp se afla sub influenţa substanţelor psihoactive când a fost implicat în accidentul de săptămâna trecută, anchetatorii au extins următirea penală în cazul tânărului cântăreț.

”Ca urmare a cercetărilor derulate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în baza probatoriului administrat, respectiv a confirmării prezenţei substanţelor psihoactive de către instituţia abilitată, în cazul conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost dispusă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a transmis, marţi, IPJ Cluj.

Bărbatul cercetat este interpretul de manele Culiţă Sterp.

Elit - Gustul Desăvârșit

În data de 17.11.2022, în jurul orei 02:03, el a condus autoturismul marca Mercedes-Benz pe strada Eroilor din Cluj-Napoca, cu direcţia spre strada Dorobanţilor, şi la intersecţia cu Piaţa Avram Iancu a intrat pe culoarea roşie a semaforului, intrând în coliziune cu un autoturism marca Dacia, şoferul acestuia fiind rănit. Ulterior, Culiţă Sterp a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost începută urmărirea penală faţă de Culiţă Sterp. El a fost plasat sub control judiciar.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

MCV pentru România poate fi ridicat: România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

MCV pentru România poate fi ridicat: România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi

Raportul pe care îl va publica marţi Comisia Europeană în cadrul MCV arată că România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), care poate fi oprit, monitorizarea putând continua în cadrul mecanismului privind statul de drept, informează Agerpres.

”Concluzia pe care o veţi vedea în raport este că acum România îndeplineşte cele patru condiţionalităţi. Încă există câteva chestiuni care trebuie soluţionate, dar din schimburile la nivel înalt şi garanţiile date de autorităţile române aceste chestiuni vor fi rezolvate. Acum suntem în situaţia în care putem spune că cele patru condiţionalităţi sunt îndeplinite şi restul muncii care trebuie să fie făcută poate fi urmărită cu instrumentele convenţionale, rapoartele privind statul de drept. (…) Este un raport pozitiv, un raport care ajunge la concluzia că MCV se poate opri şi că monitorizarea viitoare poate avea loc în cadrul raportului privind statul de drept”, a explicat un oficial al executivului comunitar.

El a adăugat că deocamdată MCV nu dispare complet, întrucât trebuie aşteptate reacţiile Consiliului şi Parlamentului, şi că în concluziile raportului de marţi sunt incluse unele elemente ce rămân să fie soluţionate de România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Printre chestiunile încă nerezolvate sunt finalizarea reformei Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Un alt angajament al părţii române este de a analiza opinia Comisiei de la Veneţia şi a face eventuale ajustări.

Referitor la legile justiţiei, promulgate recent de preşedintele Klaus Iohannis, oficialul european a spus că evaluarea CE şi a Comisiei de la Veneţia este că actele normative respective sunt în general ”în direcţia bună”.

”Au fost chestiuni, de exemplu răspunderea sau regimul disciplinar pentru judecători, care au fost corectate în aceste legi. Sunt de asemenea chestiuni organizatorice, cum ar fi cele privind inspecţia judiciară, care au fost îmbunătăţite. A existat o îmbunătăţire a transparenţei procedurii pentru numirea procurorilor din funcţiile de conducere. Toate merg în direcţia bună. Am primit de asemenea un angajament la nivel înalt din partea autorităţilor române de a analiza recomandările suplimentare pe care le-ar putea avea Comisia de la Veneţia, incluse în opinia de vineri. Sunt câteva elemente despre care ei (Comisia de la Veneţia) consideră că ar trebui aliniate. Şi este ceva ce vom monitoriza cu cea mai mare atenţie”, a mai spus reprezentantul CE.

Mecanismul de Cooperare şi Verificare a fost instituit în 2007, în momentul aderării României la UE, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze eforturile ţării de a-şi reforma sistemul judiciar şi de a intensifica lupta împotriva corupţiei. Acesta a fixat obiective de referinţă în patru domenii: reforma sistemului judiciar; integritatea; combaterea corupţiei la nivel înalt; prevenirea şi combaterea corupţiei din sectorul public.

Sursa: striripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Prețurile carburanților continuă să crească: Ce se va întâmpla cu măsura de compensare cu 50 de bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețurile carburanților continuă să crească: Ce se va întâmpla cu măsura de compensare cu 50 de bani

Prețurile la benzină și motorină continuă să crească pe piața din România spre disperarea conducătorilor auto.

Premierul Nicolae Ciucă spune că guvernul nu a luat încă în calcul o prelungire a măsurii de compensare cu 50 de bani per litru de carburant, însă spune că la momentul la care va expira măsura, subiectul va fi discutat punctual.

„Nu am luat în discuție acest subiect, însă la momentul oportun, așa cum a fost și data trecută, el va fi analizat în funcție de evoluția pieței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea