Pedepse de 18 ani de închisoare pentru doi tineri din Biia care au ucis o femeie pentru că nu au putut să o violeze

Fundăcescu Gheorghe Adrian şi Groza Marius Adrian sunt acuzaţi că au ucis o femeie de 55 de ani, pe care au încercat anterior să o violeze. Prima etapă a procesului s-a finalizat în 20 noiembrie 2017 la Tribunalul Alba cu o decizie drastică pentru cei doi inculpați în vârstă de 20 de ani. Au fost condamnați la câte 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor.  Acesștia sunt judecați pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de viol şi furt calificat. Oribila crimă a avut loc în 16 ianuarie, dar victima a fost găsită de vecini fără suflare abia după patru zile. Cei doi tineri au fost identificaţi rapid de poliţişti, au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv.

Femeia din satul Biia, comuna Şona, a fost găsită moartă, cu mâinile legate şi parţial dezbrăcată. Aceasta locuia singură şi a fost găsită de vecini. Tinerii au mers la locuinţa victimei unde au consumat băuturi alcoolice, după care au dorit să întreţină relaţii sexuale cu aceasta. Pentru că s-a opus, cei doi au sugrumat-o după care au plecat cu câteva bunuri din locuinţa femeii. ”În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 15/16.01.2017, cei doi inculpaţi din comuna Şona, sat. Biia, s-au deplasat la locuinţa victimei în vârstă de 55 ani, cu intenţia de a consuma împreună băuturi alcoolice, accesul în locuinţă fiindu-le permis de către victimă care îi cunoştea. După ce au consumat împreună băuturi alcoolice, inculpaţii au luat hotărârea infracţională de a întreţine raporturi sexuale cu victima, sens în care, prin constrângere, au dezbrăcat-o şi, pentru că victima s-a opus şi a început să strige după ajutor, au agresat-o fizic. În urma agresiunilor, victima a decedat, iar cei doi inculpaţi şi-au însuşit telefonul mobil marca Nokia aparţinând victimei, precum şi mai multe bunuri ale acesteia pe care le-au aşezat în trei plase de rafie”, se afirmă într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Fiecare dintre cei doi inculpați au primit câte 5 ani închisoare pentru tentativă de viol, 16 ani pentru omor și 1 an pentru furt calificat. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 18 ani după gratii. În dosar sunt şi două părţi civile, rude ale victimei, care ar urma să primească, în total, 75.000 de lei daune morale și 5.000 de lei daune materiale. Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, cei doi inculpați beneficiează de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mm 24 noiembrie 2017 at 11:56

La munca silnica pe viata. Ca exemplu pentru altii.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...