Rămâi conectat

Actualitate

Pedeapsă cu închisoarea pentru cei care sparg conturi de socializare sau își asumă identitatea altor persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pedeapsă cu închisoarea pentru cei care sparg conturi de socializare sau își asumă identitatea altor persoane

Spargerea unui cont de socializare sau asumarea identității unei alte persoane reprezintă infracțiuni potrivit Codului Penal și pot să atragă după sine pedepse aspre.

Majoritatea oamenilor îşi petrec mult timp pe reţelele de socializare, iar activitatea în mediul online s-a accentuat de la startul pandemiei.

În acelaşi timp însă, cresc şi riscurile la care se expun. Sunt tot mai multe persoane care încearcă să facă rău şi să acceseze, ilegal, datele altor persoane.

Partea bună e că astfel de fapte sunt sancţionate de legea penală, având tot mai multe pedepse dictate şi în România. O persoană care încearcă să spargă un astfel de cont riscă o pedeapsă cu închisoarea, de la doi la şapte ani.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Pentru infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, prevăzută şi pedepsită de Codul penal. Instanţele din România, au pronunţat, în ultimii ani, tot mai multe astfel de sentinţe pentru cei care au spart conturile altor persoane.

Spre exemplu, un bărbat a primit doi ani de închisoare cu executare pentru că a spart contul de Facebook al fostei iubite, iar un altul a primit trei ani şi opt luni de închisoare pentru că i-a creat partenerei un profil fals, unde a urcat mai multe poze intime cu aceasta.

În februarie, instanţa supremă a dat o decizie prin care a clarificat aceste aspecte. Cine face un cont de socializare cu datele altei persoane poate răspunde penal, atât timp cât nu are acordul celeilalte persoane.

Citește și : Peste 100 de MILIOANE de iPhone-uri, INFECTATE cu malware-ul XCodeGhost. S-a strecurat în aproape 2.500 de aplicaţii

Răzvan Mureşan, manager la Bitdefender, oferă câteva sfaturi utile. În primul rând, utilizatorii trebuie să evite să aibă o parolă unică, aceeaşi pentru toate conturile, cum mulţi obişnuiesc.

E recomandată o parolă complexă de cel puţin zece caractere, care să conţină litere mari, mici, cifre şi caractere speciale. Poate fi o propoziţie mai repede decât un cuvânt, în care să se folosească @ în loc de ”a” şi altele asemănătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea