Pe 23 ianuarie creștinii îi prăznuiesc pe Sfântul Sfințit Mucenic Clement al Ancirei și Sfântul Mucenic Agatanghel

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește, în data de 23 ianuarie, pe Sfântul Sfințit Mucenic Clement al Ancirei și Sfântul Mucenic Agatanghel.

slujba la tara Sfântul Clement s-a născut în jurul anului 280, în cetatea Ancira (Ankara de astăzi), aflată în ținutul Galatei (regiune a Asiei Mici situată între Capadocia, Pont și Bitinia). A intrat în viața monahală la 12 ani, iar la 20 de ani, pentru covârșitoarea lui înțelepciune, a fost hirotonit episcop al cetății sale natale.

ELIT

În această calitate, Sfântul Clement a depus mari eforturi pentru aducerea la Hristos a celor ce slujeau zeilor romani. Printre cei convertiți s-a numărat și Sfântul Agatanghel, roman de neam, botezat de Sfântul Clement pe când se afla la Roma, într-o călătorie misionară.

CITEȘTE ȘI: Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani 

În vremea persecuțiilor împotriva creștinilor au fost amândoi prinși și întemnițați. După multe chinuri la care au fost supuși, au fost omorâți. Sfântului Clement i-a fost tăiat capul chiar atunci când se afla în genunchi înainte Sfintei Mese, în timpul Sfintei Liturghii (sursa: vol. „Viețile Sfinților”).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419