Rămâi conectat

Cultură Educație

Pe 15 iulie începe sesiunea examenelor de corigenţă pentru anul școlar 2018-2019

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pe 15 iulie începe sesiunea examenelor de corigenţă pentru anul școlar 2018-2019.

Pentru anul școlar 2018 – 2019, Ministerul Educației Naționale a stabilit că examenele de corigență vor putea fi susținute între 15 şi 25 iulie 2019 pentru toate clasele din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional şi pentru clasele de stagii de pregătire practică, școală postliceală şi de maiştri.

Elevii din clasa a VIII-a care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a doua etapă de admitere în învăţământul liceal, conform calendarului aprobat prin Ordinul MEN nr. 4829/2018, respectiv în etapa a doua de admitere în învăţământul profesional şi învăţământul profesional dual, conform calendarului aprobat prin Ordinul MEN nr. 5031/2018.

Elevii corigenţi care nu s-au prezentat la sesiunea de corigenţe din perioada 15 – 25 iulie sau nu au promovat examenul de corigenţă vor fi declaraţi repetenţi.

Elevii din clasele terminale de liceu care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de examen august – septembrie, în data de 26 iulie 2019.

Elevii claselor terminale de liceu, ai învăţământului profesional şi ai stagiilor de pregătire practică care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 15 – 25 iulie se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august-septembrie 2019.

În cazul în care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului şcolar, indiferent de numărul de module nepromovate, se organizează o sesiune specială de examene de corigenţi, în ultima săptămână de cursuri a anului şcolar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea