Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PDL Alba: În agricultura din România, cine muncește, plătește! – Supraimpozitare pe terenuri agricole și animale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la conferința de presă a PDL Alba, vicepreședintele Consiliului Județean, Alin Cucui, a vorbit despre măsurile luate de Guvern care afectează micii producători. Este vorba despre faptul că începând cu acest an nu se mai subvenționează motorina pentru lucrările agricole și de introducerea impozitului pe veniturile din agricultură pentru persoanele fizice.

Practic, pentru persoanele fizice care lucrează mai mult de două hectare de cereale, de exemplu, tot ce se lucrează peste această suprafață va fi impozitat. S-a stabilit o normă de venit pe hectar, pe animal și pe familie de albine la care va fi aplicat un impozit de 16%. Oamenii n-au știut  și acum se lovesc de problema aceasta în momentul în care merg la primărie și apare decizia de impunere prin care trebuie să plătească foarte mulți bani”, a explicat Alin Cucui dând ca exemplu situația unui cetățean din Mihalț care pentru că are cu 14,28 hectare de cereale impozabile și cu 100 de găini mai mult decât limita maximă până la care nu se percepe impozit, are acum de plătit peste 14 milioane de lei vechi.

Iată, sunt două măsuri care vin să defavorizeze producătorii agricoli. Practic, nu-i mai încurajăm să crească animale, să lucreze teren pentru că în momentul în care are mai mult de 2 vaci, 45 de oi și 6 porci totul se impozitează. Este un impozit suplimentar”, a mai spus vicepreședintele CJ Alba.

Prin vocea sa, democrat-liberalii doresc să tragă un semnal de alarmă privind faptul că agricultura României a avut foarte mult de suferit în ultima perioadă, investițiile au fost destul de mici iar oamenii, pe lângă că se zbat să dezvolte o activitate în acest domeniu, acum sunt ”loviți” și cu această supraimpozitare. În opinia reprezentanților PDL, agricultura este unul dintre domeniile care ar trebui lăsate, în primă fază, să se consolideze și abia după aceea să intervină fiscalizarea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea