Rămâi conectat

Sport

Paul Haj (Unirea Alba Iulia), testat de CSA Steaua București | Tânărul albaiulian, la inaugurarea Stadionului “Ghencea”

Publicat

în

Paul Haj (17 ani), tânărul mijlocaș al Unirii Alba Iulia este testat în această perioadă de divizionara secundă CSA Steaua București, aflându-se de aproximativ două săptămâni în curtea nou-promovatei în Liga a 2-a, cu şanse reale să semneze cu nou-promovata în Liga a 2-a.

Haj s-a aflat pe lista de rezervă a „roş-albaştrilor” la meciul cu OFK Belgrad, având tricoul cu numărul 15. Unirea Alba Iulia a demarat negocierile, agregând o mutare contra unei sume de aproximativ 10.000 de euro şi procente la o ulterioară revânzare (20 la sută). Revenind la fotbalistul albaiulian, acesta a fost testat de Daniel Oprița cu prilejul unor partide de verificare, îmbucurător fiind faptul că dintre cei aflați în probe, este singurul care a mai rămas sub observație și se antrenează în continuare la gruparea din Capitală. Paul Haj are un avantaj substanțial, fiind născut în 2003, întrucât poate acoperi posturi obligatorii ca juniori în următoarea ediție a eșalonului secund.

Electrica Furnizare Discount

Talentatul jucător a avut oportunitatea să fie prezent în această seară la amicalul cu OFK Belgrad, scor 6-0 (0-0), prilej cu care se va inaugura Stadionul “Ghencea”, refăcut din temelii în vederea EURO 2020. Este un eveniment de marcă, în cadrul căruia va fi retras tricoul cu numărul “7”, purtat de legendarul Marius Lăcătuș, organizatorii invitând și 100 de foste glorii “roș-albastre”, între care eroii de la Sevilla, pentru a celebra și împlinirea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Pe teren s-au aflat Serghiu Bactăr şi Ovidiu Morariu, fundaşii ce au evoluat anii trecuţi la Metalurgistul Cugir.

Revenind la fotbalistul albaiulian, acesta a fost testat de Daniel Oprița cu prilejul unor partide de verificare, îmbucurător fiind faptul că dintre cei aflați în probe, este singurul care a mai rămas sub observație și se antrenează în continuare la gruparea din Capitală. Paul Haj are un avantaj substanțial, fiind născut în 2003, întrucât poate acoperi posturi obligatorii ca juniori în următoarea ediție a eșalonului secund.

Toamna fotbalistică a anului 2020 l-a propulsat vijelios în prim-planul Unirii Alba Iulia pe tânărul mijlocaș Paul Haj, devenit pariul antrenorului Adrian Bicheși, “principal” care i-a prilejuit debutul în eșalonul terț în urmă cu aproape doi ani, în precedentul său mandat pe banca albaiulienilor. Deși la o vârstă fragedă, doar 17 ani împliniți în 13 septembrie, acesta s-a impus în primul unsprezece al “alb-negrilor” și a impresionat prin consistența evoluțiilor sale, devenind un titular obișnuit. Povestea lui Paul Haj începe în urmă cu 4 ani când, în urma unei campanii naționale “Ajută-i să crească”, a primit cadou o pereche de ghete “Nike” de la Nicolae Stanciu, un alt produs de lux al grupării din Cetatea Marii Uniri, echipier de bază al primei reprezentative a României, devenit primul jucător plecat din fotbalul din Alba prezent la un turneu final.

A debutat în eșalonul terț în Arad, în aprilie 2019, în partida Național Sebiș – Unirea Alba Iulia, scor 3-0, când a intrat în ultimele 3 minute înlocuindu-l pe italianul De Marco, având 15 ani și 7 luni. În acel an a mai prins minute în finalul jocurilor din eșalonul terț, iar în toamna respectivă, la Baia Mare, în octombrie, antrenorul Mihai Manea i-a oferit aproape o jumătate de oră. “Modelele mele din România sunt Nicușor Stanciu și Răzvan Marin, iar pe plan extern i-am urmărit pe N’Golo Kanté (n.r. – internațional francez, Chelsea) şi fostul jucător al echipei mele favorite, Manchester United, Paul Scholes. Toți acești fotbaliști sunt mijlocași centrali, post pe care joc și eu, astfel mă inspir câte puțin de la fiecare și sper ca într-o zi să ajung la același nivel”, povestea în iarnă puștiul din Cetatea Marii Unirii, ce reprezintă un pariul cu viitorul.

Publicitate

Sport

FOTO: Voința Stremț – CS Ocna Mureș 2-0 (1-0), în Cupa României. Stremţul scrie istorie în competiţia K.O.

Publicat

în

Voința Stremț – CS Ocna Mureș, al doilea duel interjudețean din cadrul fazei întâi a Cupei României, s-a încheiat cu scorul de 2-0 (1-0) în favoarea gazdelor.

Voinţa a reuşit astfel o calificare istorică în etapa a doua din faza naţională a competiţiei K.O.

Golurile îzbânzii stremţenilor au fost marcate de Epure (24) şi Al. Juncan (66).

Ocmamureşenii, care au ratat un penalty în minutul 69, prin Alecu Cioară (șut pe lângă, ataantul alunecând din pricina terenului ud, tot el fusese faultat în careu), au încheiat disputa în inferioritate numerică, după eliminarea lui D. Lupşan, survenită în minutul 85, după o intrare imprudentă.

Au fost mai buni ca noi. Felicit echipa gazdă pentru victorie şi le doresc celor de la Stremţ cât mai multe victorii pe mai departe în faza naţională a Cupei României”, a declarat preşedintele secţiei de fotbal a clubului CS Ocna Mureş, Ioan Paul.

„De când e jocul asta inventat, se joacă pe goluri. Noi ratăm 11 metri, dăm în bară, minge scoasă de pe linia portii, cap pe lângă din 4 metri, singur cu portarul, iar adversarul marchează din singura acțiune a primei reprize și o aruncare de  la margine în a doua repriză. Partea bună e că ne putem vedea de treabă, gata cu cupa, am avut 11 jucatori valizi astazi și doi jucători de rezervă, dintre care unul accidentat. Ne pregătim, facem transferuri și ne vedem de muncă, întrucât e greu la fotbal„, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

S-au înfruntat deținătoarea trofeului județean, după câștigarea finalei de la Unirea, la loviturile de departajare, cu CSU Alba Iulia, respectiv CS Ocna Mureș (locul 9 în ediția trecută a eșalonului terț).

Au evoluat echipele: *Voinţa Stremţ: G. Costea – G. Cerghedean, Csegoldi, N. Pop, N. Opriţa – Al. Juncan, Trifa (cpt.), Dreghiciu, Goangă – Epure, A. Breaz; rezerve Lupean, M. Cristea,  Cetean, Rancea, Puia, Moruşcă, Şerbu. Antrenor Ioan Ilie;

CS Ocna Mureş: Vl. Ignat (cpt.)  – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci, D. Lupşan, Tegbo, Cl. Marcu – Ceaca, Cioară; rezerve S. Moise, D. Cunţan. Antrenori Paul Ciucă și Romeo Arinar.

Arbitri: M. Chioran (Cluj-Napoca), I. Georgiu (Dej), Cl. Giorgiu  (Cluj-Napoca) Observator T. Biriș (Hunedoara)

Lucian DĂRĂMUȘ

Publicitate
Citește mai mult

Sport

FOTO: Industria Galda – Unirea Alba Iulia 2-0 (1-0), în Cupa României | Dublă Bălaș și eliminare a tinerilor „alb-negri”

Publicat

în

Industria Galda de Jos a învins Unirea Alba Iulia, în faza întâi a Cupei României, scor 2-0 (1-0), o victorie firească după derularea ostilităților, conturată grație dublei lui Bălaș (40, 61, penalty)

Meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu, întrerupt timp de 15 minute din princina grindinei, în prima repriză, s-a dovedit”o povară” pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, mistuită de probleme financiare apăsătoare și părăsită de o sumedenie de jucători. Industria a controlat jocul și își așteaptă oponentul din faza a 2-a a Cupei României, în 11 august. Valentin Sinescu a stat în tribună, iar la final i-a remarcat pe A. Moldovan și Dehelean, alături de Haj.

Electrica Furnizare Discount

Uniriștii nu au putut emite pretenții, ținând cont de firmula tânără aliniată, distribuție în care au debutat Sîntoma, Lupea și P. Dani, prezenți în primul unsprezece, la reluare intrând A. Moldovan (18 ani), Jurj și Cl. Marcu, ultimii doi născuți în 2005!

Meciul a fost întrerupt în minutul 39 din pricina grindinei! Partida aa fost reluată peste 15 minute și la prima fază Bălaș a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, deviat, ce l-a păcălit pe Sîntoma. Cea mai mare ocazie a reprizei a fost în minutul 43, când S. Mureșan l-a devansat pe Sîntoma, însă Scrob a respins de pe linia porții. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, între care 6 suporteri ai „Black Warriors”, primul mitan fiind marcat de ploaia torențială ce a dus la întreruperea jocului. Antrenorul Valentin Sinescu a stat în tribună alături de Mihai Dăscălescu, vizitatorii fiind conduși de pe bancă de Marcel Rusu. În minutul 61, același Bălaș face dubla, din penalty, execuție elegantă, după un fault Scrob la S. Mureșan. Bârdea (77), cu un șut puțin pe lângă, a avut cea mai mare ocazie a vizitatorilor. Și Pocol (88), șut din unghi, puțin alături, putea reduce ecartul.

Cu excepția a doi jucători, Scrob și Mardare, albaiulienii miezează pe un unsprezece compus din fotbaliști sub 21 de ani, media de vârstă a formulei de start fiind de 21 de ani și 4 luni

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19).

Industria: Iancău – Samoilă, Rahovean, Hodea, Ad. Matei – Javla, Oniche – Al. Costea, Bălaș. Tocu – S. Mureșan; au mai intrat Căt. Ivașcu, P. Medrea, D. Schiau; rezerve Vl. Răducanu, Tamaș, N. Muntean,  G. Tamaș, Căt. Dănilă. Antrenori Doru Oancea, Dan Comșa

Unirea: Sîntoma – Haj, Mardare, Scrob, V. Codrea – P. Dani, Mîlna, Dehelean, Bîrdea – Lupea, Pocol; au mai intrat An. Moldovan, M. Dăscălescu jr, Jurj, Fl. Marcu; rezerve D. Oneț, C. Dănilă, . Antrenori Vasile Sinescu, Marcel Rusu.

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

Citește mai mult

Sport

Astăzi, ora 17.30, Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia | Debut în Cupa României pentru Doru Oancea și Valentin Sinescu

Publicat

în

Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia, astăzi, de la ora 17.30, contând pentru faza întâi a Cupei României, reprezintă meciul de debut pentru antrenorii Doru Oancea și Valentin Sinescu.

Foste colege în eșalonul terț în stagiunea trecută, combatantele s-au întâlnit mereu în ultimii ani în competiția “KO”, pe “Cetate”, calificările fiind împărțite: 2017, Industria, după loviturile de departajare; 2018 – Unirea, la penalty-uri, 2019 – găldenii, victorie cu 2-1 (în minutul 90+3 Căt. Suciu a apărat un penalty executat de Selagea); anul trecut calificare la “masa verde” Unirea Alba Iulia (gazdele lovite de COVID-19). Vizitatorii au probleme de efectiv, cu un efectiv extrem de restrâns numeric, dar și valoric, în condițiile în care vor lipsi F. Morar și Selagea (plecați la un turneu în Bulgaria cu Optimum Alba Iulia), Al. Giurgiu și Fetița (motive contractuale), situație care va duce la miza pe tinerii din propria pepineră pentru a completa decent lotul. De partea cealaltă, după retrogradarea în Liga a 4-a, la finele celui de-al 7-lea sezon consecutiv pe a treia scenă, Industria s-a reinventat din temelii.

Electrica Furnizare Discount

Ne-am propus să alcătuim o formulă competitivă, să ne bazăm pe un lot echilibrat. Am reușit acest lucru, acum rămâne să muncim, fără a pune presiune. În Cupa României ne propunem să oferim un fotbal plăcut”, a spus Doru Oancea, ce-i are incerți pe Javla, D. Ianc și Tocu.

Pentru perioada pe care o traversăm în privința pregătirii și problemele care sunt la club, acest joc oficial este o povară. Știm că este o contruntare interjudețeană, cu o miză artificială, și vrem să facem o figură frumoasă, să verificăm potențialul tinerilor ce-i avem la dispoziție”, a transmis Valentin Sinescu.

În ediția precedentă a eșalonului terț, Unirea Alba Iulia a învins 2-1 la Galda de Jos în tur, iar în primăvara a fost o remiză albă, contraperformanță a trupei lui Bicheși împotriva unei echipe ce a reușit două egaluri în primăvară!

Arbitri I. Boldea (Ciuguzel), R. Mereș, A. Revnic (ambii Cluj-Napoca). Observator M. Ștefan (Orăştie)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea