Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patronul abatorului falimentar Carmes din Mesentea, condamnat la 2 ani şi o lună de închisoare cu suspendare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Documente false utilizate pentru obţinerea de fonduri europene. Patronul abatorului falimentar Carmes din Mesentea, condamnat la 2 ani şi o lună de închisoare cu suspendare. Judecătorii au respins solicitarea Agenţiei de Plăţi care s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Patronul societăţii comerciale Carmes Alba SRL Mesentea, omul de afaceri Nicolae Cristea, a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 2 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Sentința a fost pronunțată în 25 septembrie 2017 și este, de fapt, rejudecarea dosarului la Curtea de Apel, obținută de inculpat prin intermediul unui ”recurs în casație” admis de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Perioada de suspendare sub supraveghere a fost stabilită la 3 ani.

Citește și:  FOTO/ UPDATE: Percheziții la abatorul Carmes din Mesentea – Suspiciune de evaziune fiscală de 2 milioane de euro

Cristea a fost condamnat la 2 ani pentru folosirea de documente false, incomplete sau inexacte, respectiv la 4 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (5 acte materiale). Pedeapsa finală a fost stabilită prin contopire și aplicarea unui spor obligatoriu.

Pe lângă alte interdicții și obligații, condamnatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3 Bucureşti sau la Administraţia Domeniului Public Bucureşti pe o durată de 60 de zile. Judecătorii au respins solicitarea Agenţiei de Plăţi care s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Citește și: Nicolae Cristea, administratorul abatorului Carmes de la Mesentea, a fost achitat în dosarul de înşelăciune

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori, în cursul anului 2007, SC Carmes Alba SRL a devenit beneficiara proiectului intitulat „Abator bovine, porcine, ovine secţia de tranşare şi fabrica preparare de carne” finanţat prin fonduri europene. În cadrul acestui proiect, în cursul anului 2009, Nicolae Cristea, în calitate de administrator al societăţii beneficiare, a prezentat autorităţii contractante mai multe înscrisuri falsificate, cu conţinut inexact, incomplet sau falsificat (procese verbale, raport de execuţie, declaraţii de conformitate) în care a atestat în mod nereal că mai multe autovehicule achiziţionate în cadrul proiectului au fost predate.

Citește și:  Nicolae Cristea, administratorul abatorului Carmes de la Mesentea, condamnat la 3 ani cu suspendare – A fost acuzat că a deturnat circa 2 milioane de euro din fonduri europene

Abatorul construit de SC Carmes SRL la Mesentea, începând cu anul 2007, se dorea a fi cel mai mare din Transilvania. Se prevedea sacrificarea zilnică a 80 de capete bovine, 200 de porcine şi 1.750 de capete de ovine, respectiv prelucrarea anuală a 12.500 tone de carne. Valoarea investiţiei a fost la vremea respectivă evaluată la 5 milioane de euro.

Afacerea nu a mers cum trebuia şi a ajuns în criză, astfel încât societatea a intrat în insolvență și, din martie 2017, în faliment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea