Rămâi conectat

Actualitate

Partidul Forţa Civică analizează rezultatele alegerilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Sâmbătă 16 iunie 2012 va avea loc la Bucureşti Consiliul Naţional Extraordinar al Partidului „Forţa Civică”. Judeţul Alba va fi reprezentat de preşedintele filialei, Ioan Medrea şi vicepreşedintele Dorin Popa. Se vor analiza rezultatele alegerilor locale din 10 iunie 2012 şi pregătirea campaniei electorale pentru alegerile generale din octombrie – noiembrie 2012.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ÎNCHISOARE pentru șoferii care vor conduce beți și vor face accidente cu victime: Legea anunțată de un senator

Ziarul Unirea

Publicat

în

ÎNCHISOARE pentru șoferii care vor conduce beți și vor face accidente cu victime: Legea anunțată de un senator

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat, duminică de Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, că va relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale.

„Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”, a mai spus social-democratul.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Legea Anastasia şi filosofia care ucide. România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanţe interzise, pe lângă neglijenţă sau calitatea infrastructurii rutiere. În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Datele furnizate de Poliţia Română şi de Ministerul Justiţiei arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în faţa instanţelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influenţa drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an îşi pierd viaţa sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuţi sau drogaţi, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puţin, în luna iulie, au fost descoperiţi la volan mai mulţi şoferi drogaţi decât băuţi. Din raţiuni politice absurde şi în mod sfidător la adresa interesului general al societăţii de a proteja în mod real viaţa şi de a pune capăt carnajului de pe şosele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor, iniţiativa a fost respinsă de camera decizională pentru că «vine în contradicţie cu filosofia actuală a Codului penal»”, a scris Robert Cazanciuc, duminică pe Facebook.

El a adăugat că prin acest nou proiect de lege „toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”.

„Astăzi, de Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale. Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime. O iniţiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru şi a celor 100 de persoane care au pierit pe şosele din data de 8 iunie 2021(momentul votului de respingere din Camera Deputaţilor) şi până astăzi, din cauza unor „şoferi” inconştienţi. În memoria Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis , într-o goană nebună prin localitate. N.B. Numele Anastasia provine din cuvântul grecesc „anastas” care înseamnă renaştere (sau înviere). Pentru că morţii de pe şosele nu vor învia, această iniţiativă va renaşte pentru a-i proteja pe cei dragi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rabla pentru electrocasnice 2022: De LUNI încep înscrierile pentru etapa a doua. Care sunt condițiile și până când pot fi depuse cererile

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Rabla pentru electrocasnice 2022: De LUNI încep înscrierile pentru etapa a doua. Care sunt condițiile și până când pot fi depuse cererile

De luni, 21 noiembrie, începe a doua ediție din cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, din anul 2022.

La începutul săptămânii viitoare cei care vor să își înlocuiască electricasnicele vechi cu unele noi vor putea să se înscrie online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Înscrierile se fac în conturile care deja sunt făcute pe site-ul AFM.

Conform ghidului de finanțare pașii pe care trebuie să-i parcurgă o persoană fizică pentru a putea să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu bani de la stat sunt: înscrierea online, solicitarea și primirea voucherului electronic.

Cei interesați să participe la programul Rabla pentru electrocasnice se pot înscrie începând de luni (de la ora 10:00) și până pe 25 noiembrie, ora 23:59. Pentru a putea beneficia de acești bani solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiții:
 • este persoană fizică cu domiciliul în România;
 • nu are obligații restante la bugetul de stat sau la bugetul local;
 • are vârsta de minimum 18 ani împliniți în momentul înscrierii în aplicația informatică;
 • este posesor al unui/ unei buletin/ cărți de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;
 • se obligă să predea, în momentul achiziționării unui electrocasnic nou, unul uzat echivalent;
 • își dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor și informațiilor furnizate.

Așadar, primul pas care este înscrierea online, pe platforma Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Înscrierea unei persoane fizice în aplicația informatică se face ori prin contul deja existent în cazul în care acesta deja a fost deschis cu alte ocazii, fie prin crearea unui cont de utilizator pe baza datelor de identificare din actul de identitate – nume, prenume, localitatea și județul de domiciliu, CNP și data expirării actului de identitate -, a adresei de e-mail, a unui număr de telefon valid și prin recepționarea unui SMS de confirmare.

După crearea contului, trebuie încărcată o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul de stat ori la bugetul local și un acord cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informațiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terțe instituții sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligațiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situații şi statistici.

Un alt document care trebuie încărcat în cont este și o copie a cărții de identitate ori buletinului. Declarația pe propria răspundere și copia actului de identitate pot fi încărcate, până la momentul utilizării voucherului, și de magazinul unde este depus acesta.

După înscriere, participanții trebuie să aștepte deschiderea etapei dedicate electrocasnicelor vizate. Mai exact, vor trebui să ceară voucherul într-una dintre cele trei etape ale acestei ediții:
 • etapa I – pentru mașini de spălat rufe/ vase și frigidere/ congelatoare – 05.12.2022 (ora 10:00) – 09.12.2022 (ora 23:59);
 • etapa II – pentru laptopuri și tablete – 12.12.2022 (ora 10:00) – 16.12.2022 (ora 23:59);
 • etapa III – pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 19.12.2022 (ora 10:00) – 23.12.2022 (ora 23:59).

În fine, în cel mult șapte zile de la publicarea listei cu solicitanții aprobați, cei ce au primit vouchere trebuie să le folosească, fie mergând într-un magazin fizic, fie cumpărând electrocasnicele online, cu condiția ca magazinele să fie înscrise în program.

E de menționat că, începând din acest an, televizoarele au fost eliminate din lista electrocasnicelor ce pot fi cumpărate prin acest program. În plus, tot de anul acesta, cei ce solicită un voucher pentru o anumită categorie de electrocasnice, dar nu îl folosesc în cadrul sesiunii respective a programului nu mai pot cere un altul pentru același tip de aparat în cadrul sesiunilor organizate în același an calendaristic. De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de acelaşi tip de voucher pe parcursul aceluiaşi an calendaristic.

Valoarea voucherelor pentru restul de electrocasnice ce pot fi achiziționate prin acest program este de:
 • 500 de lei – pentru laptopuri;
 • 400 de lei – pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasa energetică C, pentru maşini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, pentru categoria frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E, pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puţin A++;
 • 300 de lei – pentru tablete;
 • 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ACCIDENT rutier la Vinerea: Un bărbat beat a fost lovit de o șoferiță. A fost dus la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Vinerea: Un bărbat beat a fost lovit de o șoferiță. A fost dus la spital

La data de 20 noiembrie 2022, în jurul orei 03,40, în urma unui apel prin 112, polițiștii din Cugir au intervenit pe centura ocolitoare a localității Vinerea, loc în care a fost semnalată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că un bărbat de 36 de ani, din Cugir, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a părții carosabile, fiind în stare de ebrietate, a fost acroșat de un autoturism condus de o tânără de 19 ani, din comuna Săliștea, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea