Rămâi conectat

Actualitate

Parteneriatul între DEER și Liceul Tehnologic Dorin Pavel Alba Iulia continuă și în anul școlar 2021-2022, când se va forma a treia clasă de pregătire a viitorilor electricieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parteneriatul între DEER și Liceul Tehnologic Dorin Pavel Alba Iulia continuă și în anul școlar 2021-2022, când se va forma a treia clasă de pregătire a viitorilor electricieni

Parteneriatul între Distribuție Energie Electrică Romania și Liceul Tehnologic Dorin Pavel Alba Iulia continuă și în anul școlar 2021-2022, când se va forma a treia clasă de pregătire a viitorilor electricieni. Sprijinul acordat elevilor este unul consistent, dar mare lor câștig este posibilitatea de a acumula experiență profesională în cadrul unei companii puternice.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) susține învățămantul profesional de stat în sistem dual. Compania din Grupul Electrica DEER încurajează 73 de tineri să opteze pentru o carieră în domeniul energetic, susținând financiar patru unități de învățământ, din trei zone geografice ale țării, pentru trei profiluri de specialitate: exploatare joasă tensiune; protecții relee, automatizări; exploatare centrale, stații și rețele electrice.

Instituțiile de învățământ partenere ale DEER sunt: Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, cu 20 de locuri disponibile, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Oradea – 5 locuri disponibile (zona Transilvania Nord); Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” Alba Iulia – 24 de locuri disponibile (zona Transilvania Sud); Liceul Tehnologic Energetic “Elie Radu” Ploiești – 24 de locuri disponibile (zona Muntenia Nord).

DEER asigură fiecărui elev al claselor profesionale pe care le susține o bursă lunară în valoare de 500 lei, suplimentar față de cea de 200 lei/lună oferită de stat. În funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga un premiu de stimulare a performanței de 200 de lei/lună.

Elevii vor beneficia de condiții excelente de pregătire practică, inclusiv în instalațiile DEER, precum și de echipament de lucru și de protecție, dar și de examinare medicală periodică gratuită. După obținerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenții vor avea posibilitatea de a se angaja în cadrul Distribuție Energie Electrică Romania sau în altă companie din Grupul Electrica.

DEER este cel mai important operator national de distribuție a energiei electrice, cu o acoperire de 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea