Ziarul Unirea

Pacienţii oncologici din judeţul Alba au asigurat tratamentul corespunzător

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, ec. Nicoleta Coşarcă şi directorul medical, doctorul oncolog Răzvan Curcă spun că există suficiente stocuri de medicamente pentru tratamentul bolnavilor de cancer
„Nici în anul 2011 şi nici în anul 2012 nu au existat probleme legate de derularea Programului Naţional de Oncologie, toţi pacienţii primindu-şi integral şi la timp tratamentul. La ora actuală, există stocuri suficiente de citostatice pentru pacienţii cu cancer din judeţul Alba, nu a existat şi nu există nicio problemă în ceea ce priveşte existenţa medicamentelor oncologice în farmaciile cu circuit deschis” ne-a asigurat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, ec. Nicoleta Coşarcă.
Referitor la morfina şi medicamentele de tip morfinic, dr. Răzvan Curcă, medic oncolog şi director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, ne-a spus că „la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, am deţinut şi deţinem medicamente din această clasă, atât cu administrare orală, cât şi cu administrare injectabilă. Prescripţiile de morfină prin Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba s-au efectuat în condiţii normale şi au fost onorate în totalitate de către farmaciile cu circuit deschis, neexistând niciun caz în care să fi fost necesară reevaluarea indicaţiei terapeutice.”
În plus, ec. Nicoleta Coşarcă a ţinut să asigure pacienţii oncologici din judeţ de faptul că nu sunt disfuncţionalităţi la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba în ceea ce priveşte acordarea tratamentului specific, având un stoc suficient din toate clasele de medicamente. (N.I.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Aurelian 1 martie 2012 at 19:11

Da dar nu ati facut nimic daca nu puteti trata jud. Alba, de cancerul numit Eutanasiu!

robert 1 martie 2012 at 20:32

de ce nu spune „Marele” doctor Curca ca citostaticele le inmulteste cu apa???? si ca face experimente pe oameni si cand acestea nu dau rezultate ii lasa prada pe bolnavi sortii.bravo esti mare mare „oncolog”.

Comentariile sunt oprite