Rămâi conectat

Sport

(P) CFR Cluj, creditată cu șansa a doua în dubla cu Slavia Praga, din play-off-ul Ligii Campionilor

Andreea Ștefan

Publicat

în

Ceea ce părea aproape imposibil în urmă cu mai bine de o lună, calificarea campioanei României, CFR Cluj, în grupele Ligii Campionilor, iată că este la doar un pas să se întâmple, ardelenii reușind să ajungă în play-off-ul celei mai importante competiții fotbalistice europene, după victoria 4-3, obținută pe terenul lui Celtic Glasgow. Pentru a ajunge aici, clujenii au fost nevoiți să joace nu mai puțin de 3 tururi preliminare, trecând, rând pe rând, de echipele Astana, Maccabi Tel Aviv și campioana Scoției, Celtic.

Urmează bătălia finală, în care adversara CFR-ului va fi campioana Cehiei, Slavia Praga, formație care poate părea mai accesibilă decât Celtic, însă nu trebuie să uităm că, nu mai departe de sezonul trecut, elimina Sevilla în optimile Europa League (după două meciuri foarte intense) și înscria de 3 ori pe terenul lui Chelsea (echipă ce avea să câștige Europa League, în cele din urmă) în sferturi, fiind totuși eliminată cu scorul general de 5-3 în favoarea britanicilor.

 Principalele agenții de pariuri online au afișat deja cotele pentru meciul tur, programat marți, 20 august, la Cluj, dar și cele privind calificarea în grupele UCL. În ceea ce privește rezultatul primei partide, bookmakerii prevăd un meci foarte echilibrat, în care victoria gazdelor este cotată cu 2.63, egalul cu 3.10, iar un eventual succes al oaspeților cu 2.88. Remarcabilă este cota foarte mică la egal, însă o remiză pare destul de previzibilă într-un prim meci dintr-o dublă cu o astfel de miză, astfel că varianta X (egal) va fi jucată probabil de cei mai mulți pariori pe biletul zilei fotbal de marțea viitoare.

 Slavia Praga, echipă la care joacă și românii Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță (din păcate, fostul jucător al Craiovei nu a reușit să se adapteze prea bine în Cehia), este cotată cu 40.60 milioane de euro pe Transfermarkt, cel mai scump jucător al sau, mijlocașul defensiv Tomas Soucek, fiind cotat la 7 milioane de euro pe același site.

 Spuneam că miza e enormă, însă pentru a înțelege mai exact cum stau lucrurile, iată câți bani va primi învingătoarea din dubla CFR Cluj vs Slavia Praga.

 La cei 15.25 milioane de euro pe care UEFA îi acordă echipelor ce se califică în grupele UCL, se mai adaugă și sumele oferite pentru rezultatele pozitive din grupe: 900.000 euro la egaluri și 2.7 milioane de euro pentru fiecare victorie. Formația care ratează grupele UCL va evolua în grupele Europa League, primind 5 milioane de euro pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, 2.9 milioane pentru calificarea în grupele Europa League și câte 190.000 euro la egalurile din grupă și câte 570.000 euro la victorii.

 Înainte de dubla cu Slavia, Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, nu s-a sfiit să își arate indignarea față de parcursul extrem de dificil pe care câștigătoarele campionatelor mai modeste trebuie, mai nou, să îl urmeze, pentru a accede în grupele Ligii Campionilor. Potrivit digisport.ro, acesta a declarat pentru israelienii de la Walla Sport următoarele:

 „Slavia este o echipă bună, a jucat împotriva lui Chelsea în sezonul trecut și a înscris multe goluri. Problema mea este că trebuie să parcurgi atâtea tururi pentru a ajunge în Liga Campionilor. CFR trebuie să treacă de Astana, Maccabi, Celtic și Slavia Praga pentru a merge în grupe. UEFA trebuie să schimbe legile!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea