Rămâi conectat

Sport

Ovidiu Pănăzan, omul care se identifică cu powerliftingul din România, al 7-lea an la rând cel mai bun antrenor din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ovidiu Pănăzan, omul care se identifică cu powerliftingul din România și-a adjudecat în 2021 al 7-lea trofeu consecutiv cuvenit celui mai bun antrenor din județul Alba la secțiunea sporturi neolimpice.

Este totodată și antrenorul lui Andrei Irimie, sportivul anului 2021 la aceeași secțiune, cel care a scris istorie în luna noiembrie, când a realizat una dintre cele mai mari performanțe din istoria sportului județean, cu medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori, în luna noiembrie, la Stavanger (Norvegia).

Antrenorul Ovidiu Pănăzan (CS Unirea Alba Iulia/CS Universitatea Alba Iulia/ CS Zamolxis Alba Iulia) este și un concurent cu rezultate de apreciat la nivel internațional, dar și președintele Federației Române de Powerlifting (reales în acest an), organism ce are sediul în Cetatea Marii Uniri. În 2021, elevii antrenorului Ovidiu Pănăzan au primit recunoaștere la nivel internațional, prin cele 11 medalii adjudecate la Campionatele Europene și alte 25 la Mondialele de profil, din acest punct de vedere anul putând fi considerat cel mai prolific.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Din 2009, mereu în top!

De acum mai bine de un deceniu, mai precis din 2009, la fiecare ediție a “Galei Sportului Județean”, numele lui Ovidiu Pănăzan s-a regăsit mereu printre laureații evenimentului de seamă ce premiază performanța, acesta primind cel puțin o distincție, fie ca sportiv, antrenor sau manager de structură sportivă. Din perspectiva tehnicianului, prima atestare ca “antrenorul anului” în Alba la sporturi neolimpice s-a consemnat în 2015, iar Ovidiu Pănăzan nu a putut fi detronat în ultimii 7 ani, dominând, la braț cu Gabriel Avram (atletism, CS Unirea Alba Iulia), ierarhiile celor mai buni antrenori din județ.

Mai întâi de toate aș vrea să vă spun că este o mare onoare pentru mine să fiu din nou antrenorul anului și pe această cale aș vrea să îi felicit pe cei care au dobândit de-a lungul anilor abilitatea de a asculta de vocea aceluia care știe mai bine. Dincolo de premii și recunoașteri bucuria mea provine din faptul că am reușit într-un an complicat să arătăm că powerliftingul este o stare de spirit, dispusă să treacă peste marile încercări ale vremurilor. Pasiunea a învins încă o dată demonstrând ca valoarea este dată în principal de perseverență. Le mulțumesc tuturor pentru încredere dar vreau să le mulțumesc deopotrivă și acelora care s-au îndoit. Într-un fel ne-au ajutat pe toți”, a punctat laureatul anului 2021.

*O salbă bogată, aproape 300 de medalii

Activitatea sa în cei 13 ani a fost una rodnică, fiind cumulate aproape 300 de medalii, adunate şi la nivel continental sau mondial, din postura de practicant al powerliftingului și antrenor. Modest, antrenorul Ovidiu Pănăzan consideră că meritul cel mai mare în obținerea acestei distincții prețioase, la fel ca în 2020, îl au sportivii legitimați la cluburile unde își desfășoară activitatea.

*CS Unirea Alba Iulia: “M-a ajutat în cea mai mare măsură la obținerea rezultatelor interne și internaționale din anul 2021, la fel ca în anii precedenți. Am simțit pe tot parcursul anului sprijin necondiționat din partea directorului clubului, Corneliu Mureșan”;

*CS Universitatea din Alba Iulia: “Al doilea club ca importanță în anul 2021 pentru powerliftingul din județ. A sprijinit în proporție însemnată rezultatul obținut de mine și, dacă politica internă va fi una inteligentă, în anul 2022 clubul va putea avea un cuvant greu de spus în statistica sportivă județeană. Mizez în continuare pe o abordare academică în aceasta direcție și perspectivă”;

*CS Zamolxis Alba Iulia; “Structură sportivă de drept privat, fondată în 2008, al cărei președinte și antrenor sunt, un club cu un palmares sportiv spectaculos, nemaîntâlnit în Alba și greu de egalat din punct de vedere statistic la nivelul județului”.

Într-o enumerare succintă, trecem în revistă principalele competiții ale anului, concursuri în care reprezentanții Albei au realizat performanțe notabile, pe lângă acel bronz adjudecat de Andrei Irimie la Mondialele de seniori. La Campionatele Europene de Seniori și Juniori, din luna august, în Cehia, la Pilsen, Andrei Irimie a reușit să câștige medalia de aur la seniori, iar Alexandru Catarambă (sportivul anului 2019) a fost din nou medaliat european, de data aceasta la tineret, un nivel superior de vârstă. Tot în Cehia, la Pilsen, cu o lună mai devreme, la Campionatele Europene de Masters (veterani), Lucian Oțoiu a devenit vicecampion european la master II (categoria 50-59 ani). La Oradea, tot în august, la Campionatele Mondiale de Juniori și Masters, Paul Bejenariu și Lucian Oțoiu au devenit multiplii medaliați la juniori, iar Lucian Oțoiu – vicecampion mondial la masters. De asemenea Magdalena Burduf (din Stremț) a obținut o distincție importantă la tineret, iar Cătălin Hangan (din Cricău) a contribuit la clasarea echipei pe locul secund la tineret. La Campionatele Naționale s-au remarcat Daniel Ordean – cele mai multe medalii interne în acest an, Silviu Popșa – campion absolut la împins din culcat, precum și multipli medaliați Sorin Cazacu, Alexandru Cazacu, Nicoleta Cazacu, Petru Canda, Adelin Meszaros, Nicoleta Adomnoaie, Vlad Trif, Stephan Zielinski.

“Pot afirma cu optimism încă de pe acum faptul că anul 2022 va fi cel puțin la fel de bun ca și 2021, având la bază nivelul extrem de ridicat de pregătire din prezent al sportivilor, potențialul uman local și de sprijin al cluburilor și instituțiilor județene interesate. Dar în primul rând mă bazez pe nivelul de pasiune și dedicare al practicanților de powerlifting din județul nostru”, a declarat Ovidiu Pănăzan.

Ovidiu Pănăzan este originar din Sâcel și a împlinit recent 46 de ani legându-și cariera de “sporturile de forță”, lupte, haltere, powerlifting, pentru ca în 2009 să fie implicat în constituirea Federației Române de Powerlifting, cu sediul în Alba Iulia. În calitate de sportiv cea mai importantă realizare, pe lângă obținerea mai multor medalii de aur la Campionate Europene şi Mondiale de Powerlifting Masters, este de departe medalia de bronz obținută în anul 2017 în cadrul Campionatelor Europene de Powerlifting Seniori, cu 240 kg ridicate în cadrul probei de împins din culcat. Un alt rezultat extraordinar cu care se mândrește este realizarea recordului național de 250 kg, tot la proba de împins din culcat, la categoria de greutate 93 kg, record omologat după efectuarea testării anti-doping.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, 7-1 la Tg. Mureș și maximum de puncte la Under 19 | Rădoi-Ionaș, eficacitate de invidiat: 13 goluri în 6 partide!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a câștigat net, scor 7-1 (4-0) în deplasare, în derby-ul Seriei 9 a campionatului Under 19, iar atacantul Cosmin Rădoi-Ionaș a ajuns, cu dubla din intermediară, la 13 goluri marcate din totalul de 23 reușite de „alb-negri”.

Au punctat Ionaș-Rădoi (1, 77), An. Bogdan (7, 42), V. Stanciu (13), Sebaș (49), R. Nistor (61) – ultimii trei juniori la formația din eșalonul terț.

După corecția administrată ocupantei treptei a 3-a a podiumului înaintea rundei a 7-a, formația lui George Țălnar continuă marșul, având maximum de puncte din 6 întâlniri și golaveraj 23-1 (acesta fiind singurul meci în care Răzvan Pauletti a fost învins).

CSM Unirea: R. Pauletti – P. Codrea, P. Alexandru, Cârja, An. Bogdan, D. Moldovan, An. Maier, D. Olălău/ cpt, V. Stanciu, Sebaș, Ionaș-Rădoi; rezerve Răhăian, R. Nistor, D. Nistor, M. Cristea, Plăcintă, V. Moldovan, Plută, Forrai.

Elit - Gustul Desăvârșit

Duminică, 8 octombrie, este dubla cu Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” Reghin, la orele 12.00 și 14.00, pe „Cetate”, terenul secund


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și Karate Forever Alba Iulia, medalii la Cupa României de karate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Recent, în Sala de Sport a Universității de Vest din Timișoara, s-a disputat Cupa României Karate IKU-FRAM, competiție importantă la care au concurat peste 400 de sportivi de la 31 de cluburi din țară, între care și CSM Unirea Alba Iulia și ACS Karate Forever.

“Sportivii celor două cluburi din Cetatea Marii Uniri se pregătesc pentru participarea la Campionatul European IKU care se va desfășura în Novo Mesto, Slovenia, în perioada 26-27 octombrie”, a precizat antrenorul Simion Băluță.

Astfel, la Europene Eliza Lebădă și Ariana Sută (CSM Unirea Alba Iulia), Denisa Mincea și Diana Șurcă (Karate Forever Alba Iulia) vor reprezenta România.

Dar iată rezultatele:

Elit - Gustul Desăvârșit

*CSM Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan, antrenor Simion Băluță): Eliza Lebădă (categoria +55 kilograme) – medalie de argint la kumite, 14-15 ani. După acest rezultat, eleva Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a fost promovată în lotul național; Mădălina Miclea (categoria -47 kilograme) – medalie de bronz la kumite, 14-15 ani.

*ACS Karate Foerver Alba Iulia (președinte Alina Băluță, antrenor Simion Băluță, instructor Mihai Mercan): Daria Furdui (legitimată și la CS Mihai Dan do Călan) – medalie de argint la kumite; Mihai Zamfir (dublă legitimare cu Mihai Dan do Călan) – medalie de aur la kara și medalie de bronz la kumite; Alexandra Peșterean (și la Mihai Dan do Călan) – medalie de bronz la kata și medalie de argint la kumite; David Strugari (dublă legitimare cu Mihai Dan do Călan) – medalie de aur la kara și medalie de bronz la kumite; Mihai Mutu (și Petrom & Petrofac Karate Oltenia) – medalie de argint la kumite; Alexandru Martin (dublă legitimare cu Petrom & Petrofac Karate Oltenia) – locul 5 la kumite; Anamaria Răileanu (dublă legitimare cu CS Mihai Dan do Călan) – locul 5 la kumite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, duminică, 15 octombrie | Săptămâna viitoare, debut în Champions League, turneu în Cehia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României Volei Alba Blaj va disputa derby-ul etapei secunde a Diviziei A1 la volei feminin duminică, 15 octombrie, la ora 18.00, în “Alba Blaj” Arena, cu CSO Voluntari. Partida are loc cu o zi mai târziu decât era prevăzută, întrucât ambele combatante sunt angrenate în competiții continentale.

După ce în urmă cu o săptămână a cucerit Supercupa României, acasă, la inaugurarea Sălii Polivalente, formația din Alba va debuta sâmbătă, 7 octombrie, în noua ediție a Diviziei A1 la volei feminin, cu CSM București, la ora 18.00, pe teren propriu (primul din cele două jocuri consecutive interne). Echipa din “Mica Romă” va evolua în Cehia, la Brno, în primul turneu preliminar al Ligii Campionilor, iar CSO Voluntari are dublă cu AEK Atena (11 și 18 octombrie, acasă), în preliminariile Challenge Cup.

În “Mestska Hala Vodova” din Brno, adversarii reprezentantei României sunt, în ordine, Grand Canaria, Haopel Kfar Saba și Kralovo Pole Brno (echipa gazdă). Meciurile se vor disputa în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar primele două clasate se vor califica în turul doi preliminar, care se va desfășura tot sub forma unui turneu.

Program: *marți, 10 octombrie: Volei Alba Blaj – Gran Canaria (ora 16.00, ora României), Kralovo Pole Brno – Hapoel Kfar Saba (ora 20.10); *miercuri, 11 octombrie: Volei Alba Blaj – Hapoel Kfar Saba (ora 16.00), Gran Canaria – Kralovo Pole Brno (ora 19.00); *joi, 12 octombrie: Kralovo Pole Brno – Volei Alba Blaj (ora 17.00), Hapoel Kfar Saba –  Gran Canaria (ora 20.00). În cealaltă grupă sunt Mladost Zagreb (Croația), OK Gacko (Bosnia), Asterix Avo Beveren (Belgia), OK Herceg Novi (Muntenegru), iar meciurile sunt la Zagreb.

Elit - Gustul Desăvârșit

În faza a doua se formează o nouă grupă, din 4 echipe, găzduită de cea mai bună formație din prima fază. Primele două formații vor accede în grupele Champions League. Dacă va trece de campioanele din Cehia, Spania și Israel, reprezentanta României va avea parte de un al doilea turneu preliminar, cu primele două clasate din cealaltă grupă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare