Rămâi conectat

Actualitate

Opinia unei albaiulience get-beget

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Vă rog să publicaţi în cotidianul dvs. părerea mea ca simplu cetăţean, cu referire la cele relatate în articolul semnat de dl. Ioan Dîrzu cu privire la „binele” făcut României de Adrian Năstase, „marele om politic”. Mare om politic a fost Nicolae Titulescu, om care a militat pentru emanciparea ţării pe toate planurile. Năstase o fi el bun ca profesor, dar ca premier ce-a făcut pentru ţară şi acest popor? Ne-a vândut ţara bucată cu bucată pe mai nimic pentru comisioanele încasate, că nu şi-a făcut el averea colosală ce o are din „salariul de bugetar”, devenind unul dacă nu chiar cel mai mare baron din regimul Iliescu. Are meritul, după părerea dvs. că ne-a băgat în NATO şi să fim carne de tun în diferite teatre de război. Vai ce bucurie mare! Acesta este ajutorul pe care dl Dîrzu pretinde că Adrian Năstase l-a adus României.
D-le Dîrzu, chiar ne consideraţi proşti sau retardaţi? Nu-mi permit să ocup spaţiul acestui ziar pentru a enumera nedreptăţile făcute de acest ex-premier. Să vă amintesc doar că prin vânzarea resurselor şi a multor obiective industriale ne-a făcut robii noilor proprietari. Nu mai avem petrol, gaze, uzine, păduri, căci se prăvălesc munţii şi dealurile peste noi la fiecare ploaie.
Să vă mai amintesc şi de modul în care guvernarea dumnealui a modificat Legea pensiilor, ceea ce a dus la recalculare pentru a se lua în considerare toate salariile de la începutul activităţii până la pensionare. Aceasta a făcut ca cei pensionaţi până în jurul anilor ’90 să piardă o treime din pensie.
Regimul comunist pe care majoritatea aşa-zişilor „analişti” se străduiesc să-l blameze a dat dreptul pensionabilului să-şi aleagă cei mai avantajoşi 5 ani de activitate pentru că se ştia că după pensionare s-a terminat. Dar a venit Năstase şi ne-a „ras”.
A venit apoi cu gogoriţa de a acorda recunoaşterea anilor de studenţie ca vechime în muncă. Pe ce bază? Pe durata studenţiei cei în cauză n-au contribuit la fondul de asigurări sociale. Calculul pentru pensia acelor ani s-a făcut raportată la ce? Căci pentru 3 ani ca student s-au acordat 2 milioane lei vechi pe fiecare lună.
Bineînţeles că nici următoarele guvernări nu s-au obosit să repare aceste nedreptăţi. Norocul nostru a fost dl Tăriceanu, care a făcut o majorare de pensii în timpul mandatului.
Cine l-a „linşat” pe Adrian Năstase? Justiţia care, în sfârşit, după 22 de ani, începe să mişte? Această sentinţă nu este una politică aşa cum vrea dl Dîrzu să sugereze, ci una corectă, dar pentru câte a făcut, cam mică. Probabil că în scurt timp va fi eliberat pe motiv că „nu suportă detenţia”, că are „n” boli. Amărâţii care fură o pâine să pună pe masa copiilor pot suporta căci nu-i întreabă nimeni ce boli au.
În încheiere, precizez că am votat USL din respect pentru dl Tăriceanu, singurul premier post decembrist cu capul pe umeri şi gândul la popor. Cât despre primar, mai bun ca dl Hava nu se poate.

O albaiuliancă get-beget,Nicoleta POPA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ASTĂZI: Transport agabaritic pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș. Ce traseu va avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un transport agabaritic tranzitează miercuri, 9 noiembrie 2022, județul Alba pe ruta autostrada A1, dinspre Sibiu spre Vama Nădlac.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în această seara, începând cu ora 19.00, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul Sibiu – Autostrada A1 – Sebeș – Autostrada A1 – Holdea – DN 68A – Margina – Autostrada A1 – PTF Nădlac II.

Elit - Gustul Desăvârșit

Transportul este format dintr-un camion cu masa de 120,2 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, reclamat la DNA pentru decesele cauzate de infecțiile nosocomiale. Plângerea, depusă de un deputat USR

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, reclamat la DNA pentru decesele cauzate de infecțiile nosocomiale. Plângerea, depusă de un deputat USR

În cursul dimineții de miercuri, deputatul Emanuel Ungureanu, din partea USR, a înregistrat o plângere la DNA împotriva lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Ungureanu, care este şi vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a anunţat într-o postare pe Facebook depunerea plângerii penale împotriva lui Alexandru Rafila, dar şi a unor funcţionari din Ministerul Sănătăţii, pentru că, „în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile” emise de Parlament.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi prevenit zeci de morţi evitabile! Voi invoca în plângere şi încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel”, a scris Emanuel Ungureanu.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

De noaptea minții: Salarii mai mari cu 50% pentru bugetarii care lucreaza cu fonduri PNRR

Angajații bugetari din instituţiile şi autorităţile publice nominalizați în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile precum și cei implicați în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă vor beneficia de majorarea salariilor de bază cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, se arată într-un proiect al Ministerului Muncii.

Practic, această majorare se afla deja în lege, diferența este că au fost introduși cei care se ocupă de implementarea PNRR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această majorare se va aplica proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Prevederile nu sunt aplicabile demnitarilor, cu excepţia funcţiilor de preşedinte și vicepreşedinte al consiliului judeţean şi primar și viceprimar.

Conform legii, se pot înființa posturi în afara organigramei pe perioadă determinată. Ei bine, potrivit documentului Ministerului Muncii, condițiile de înființare a posturilor în afara organigramei și criteriile pe baza cărora se stabilește procentul de majorare salarială pentru persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile în implementarea Mecanismului de redresare și reziliență se va realiza pe baza unui regulament-cadru elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Pentru că vorbim de „procentul de majorare salarială”, de precizat că acestea rămân la fel:

• până la 20 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 10%;

• între 21-40 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 20%;

• între 41-60 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 30%;

• între 61-80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 40%;

• peste 80 ore pe lună se acordă o majorare salarială de 50%.

Angajații din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaționale, pe durata desfășurării activității în acest domeniu, în loc de majorarea de până la 25 de clase de salarizare, respectiv de majorarea salariilor de bază cu până la 75%, beneficiază de majorarea salariului de bază, soldei de funcție/salariului de funcție, indemnizației de încadrare cu până la 50%.

“Având în vedere complexitatea și răspunderea activităților desfășurate de Corpul controlorilor delegați, imposibilitatea cooptării controlorilor delegați în echipele de proiect, precum și pentru asigurarea echității la acordarea drepturilor salariale pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, propunem acordarea unei majorări a salariilor de bază a personalului Direcției generale de control financiar preventiv cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finanțelor”, scrie în preambulul documentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea