Rămâi conectat

Actualitate

Opinia unei albaiulience get-beget

Publicat

în

    Vă rog să publicaţi în cotidianul dvs. părerea mea ca simplu cetăţean, cu referire la cele relatate în articolul semnat de dl. Ioan Dîrzu cu privire la „binele” făcut României de Adrian Năstase, „marele om politic”. Mare om politic a fost Nicolae Titulescu, om care a militat pentru emanciparea ţării pe toate planurile. Năstase o fi el bun ca profesor, dar ca premier ce-a făcut pentru ţară şi acest popor? Ne-a vândut ţara bucată cu bucată pe mai nimic pentru comisioanele încasate, că nu şi-a făcut el averea colosală ce o are din „salariul de bugetar”, devenind unul dacă nu chiar cel mai mare baron din regimul Iliescu. Are meritul, după părerea dvs. că ne-a băgat în NATO şi să fim carne de tun în diferite teatre de război. Vai ce bucurie mare! Acesta este ajutorul pe care dl Dîrzu pretinde că Adrian Năstase l-a adus României.
D-le Dîrzu, chiar ne consideraţi proşti sau retardaţi? Nu-mi permit să ocup spaţiul acestui ziar pentru a enumera nedreptăţile făcute de acest ex-premier. Să vă amintesc doar că prin vânzarea resurselor şi a multor obiective industriale ne-a făcut robii noilor proprietari. Nu mai avem petrol, gaze, uzine, păduri, căci se prăvălesc munţii şi dealurile peste noi la fiecare ploaie.
Să vă mai amintesc şi de modul în care guvernarea dumnealui a modificat Legea pensiilor, ceea ce a dus la recalculare pentru a se lua în considerare toate salariile de la începutul activităţii până la pensionare. Aceasta a făcut ca cei pensionaţi până în jurul anilor ’90 să piardă o treime din pensie.
Regimul comunist pe care majoritatea aşa-zişilor „analişti” se străduiesc să-l blameze a dat dreptul pensionabilului să-şi aleagă cei mai avantajoşi 5 ani de activitate pentru că se ştia că după pensionare s-a terminat. Dar a venit Năstase şi ne-a „ras”.
A venit apoi cu gogoriţa de a acorda recunoaşterea anilor de studenţie ca vechime în muncă. Pe ce bază? Pe durata studenţiei cei în cauză n-au contribuit la fondul de asigurări sociale. Calculul pentru pensia acelor ani s-a făcut raportată la ce? Căci pentru 3 ani ca student s-au acordat 2 milioane lei vechi pe fiecare lună.
Bineînţeles că nici următoarele guvernări nu s-au obosit să repare aceste nedreptăţi. Norocul nostru a fost dl Tăriceanu, care a făcut o majorare de pensii în timpul mandatului.
Cine l-a „linşat” pe Adrian Năstase? Justiţia care, în sfârşit, după 22 de ani, începe să mişte? Această sentinţă nu este una politică aşa cum vrea dl Dîrzu să sugereze, ci una corectă, dar pentru câte a făcut, cam mică. Probabil că în scurt timp va fi eliberat pe motiv că „nu suportă detenţia”, că are „n” boli. Amărâţii care fură o pâine să pună pe masa copiilor pot suporta căci nu-i întreabă nimeni ce boli au.
În încheiere, precizez că am votat USL din respect pentru dl Tăriceanu, singurul premier post decembrist cu capul pe umeri şi gândul la popor. Cât despre primar, mai bun ca dl Hava nu se poate.

O albaiuliancă get-beget,Nicoleta POPA

Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare