Rămâi conectat

Politică Administrație

Opinia comună a primarilor din Aiud şi Ocna Mureş :”Sorin Bumb minte cu o neruşinare fără limite”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma articolului „Aiudul îngheţat în proiect” remis presei de către Sorin Ioan Bumb, primarii Mihai Horaţiu Josan şi Augustin Drăguţ şi-au exprimat la unison stupoarea faţă de recentele declaraţii ale vicepreşedintelui PDL al CJ Alba, care, după părerea celor doi edili, minte cu o neruşinare fără limite.
Primarul Augustin Drăguţ, deşi are alte preocupări în această perioadă, ţinând cont de ninsorile abundente, a fost primul care a reacţionat la afirmaţiile lui Sorin Bumb referitoare la înfiinţarea unei secţii externe a Spitalului din Aiud care să funcţioneze la Ocna Mureş, în urma închiderii spitalului din oraş. Conform afirmaţiilor vicepreşedintelui PDL al CJ Alba, ar fi fost iniţiate demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea în Ocna Mureş „a unei secţii medicale cu 40 de paturi, ca secţie exterioară a Spitalului din Aiud”, minister unde s-ar fi găsit înţelegere. În schimb, domnul Bumb se plânge că nu ar fi găsit această înţelegere acolo unde se aştepta mai puţin, adică la primarul Aiudului. „Eforturile primarului din Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, de a-l convinge pe dl. Josan să accepte soluţia s-au lovit de un zid”, declară acelaşi Sorin Ioan Bumb.
„Când Guvernul Boc a decis să desfiinţeze spitalul de la Ocna Mureş, singurul care a încercat să găsească o soluţie, alături de mine, şi să ne ajute a fost primarul Aiudului. Domnul Josan a venit cu ideea înfiinţării unei secţii externe a Spitalului Municipal Aiud la Ocna Mureş. Mai mult, am căzut de acord să aducem înapoi personalul medical, redistribuit prin alte părţi ale judeţului în urma desfiinţării spitalului, personal care să asigure funcţionarea acestei secţii. Două luni m-am zbătut cu primarul Josan să înfiinţăm secţia asta la Ocna Mureş. Cei care trebuiau să ne dea un răspuns, cum ar fi Prefectul judeţului Alba şi Direcţia de Sănătate Publică Alba, au fost foarte clari: nu se poate, nu sunt fonduri. Să arate Sorin Bumb aprobarea de la Minister, dacă o are. Chiar nu mai are nesimţirea nicio limită? Să nu se mai mire pedeliştii că au parte doar de neîncrederea populaţiei, atâta timp cât fac ce fac şi mint în asemenea hal. După ce că pentru Ocna Mureş, CJ Alba nu a alocat nici un leu din bugetul judeţului, iar Consiliul Local Ocna Mureş a mai rămas şi cu o datorie de circa 1,4 miliarde de lei vechi pentru cheltuielile de funcţionare ale spitalului, deşi nu consiliul semnase contracte cu furnizorii de gaz, curent şi aşa mai departe, Sorin Bumb îşi permite să facă astfel de declaraţii?! O fi bună campania electorală, dar nu cea care se bazează pe minciună şi pe necazurile oamenilor”, a declarat Augustin Drăguţ, primarul oraşului Ocna Mureş.
Primarul Mihai Horaţiu Josan a aflat de declaraţiile lui Sorin Bumb de la unii dintre cetăţenii Aiudului, care muncesc alături de el pentru deszăpezirea localităţii. Deşi primarul municipiului Aiud a mai afirmat că nu îi mai dă replici nici lui Sorin Bumb, nici altora care se găsesc complet în afara subiectului, ţinând cont de faptul că aceiaşi aiudeni care i-au dat informaţiile l-au rugat să „îl pună la punct pe mincinos”, Mihai Horaţiu Josan a precizat: „După ce au distrus şi sistemul sanitar şi au desfiinţat spitale ca să aibă ei ce fura, pedeliştii au tupeul să dea vina pe mine că nu aş fi vrut să înfiinţez secţia de la Ocna Mureş. Eu am vrut să creez secţia externă a Spitalului Municipal Aiud la Ocna Mureş, dar cu personalul care lucrase la spitalul din oraş, înainte de desfiinţare şi care acum dacă nu stă acasă, face naveta de nebun prin judeţ pentru un salariu de mizerie. În opinia lor, trebuia să renunţ la personalul de la Aiud, şi-aşa insuficient, care să facă tot naveta la Ocna Mureş, ca să lucreze în acea secţie, ceea ce nu puteam, pentru că se bloca activitatea spitalului din Aiud. Nu mă aştept de la pedelişti să aibă atâta respect pentru cetăţeni, încât să nu mintă. Cât despre Sorin Bumb, cum îl văd că tot aberează despre cifre de investiţii şi bugetul Aiudului, cred că are nevoie de nişte cursuri pe tema asta, pentru că e total pe lângă. Iar în privinţa polului de dezvoltare Aiud-Ocna Mureş, nu îi explic eu lui ce nu are cum să înţeleagă. Noi ne constituim în acest pol, ca să ne rezolvăm împreună, cei din zona asta, problemele, majoritatea create de PDL, pe parte de sănătate, învăţământ, infrastructură şi dezvoltare. Cu politrucii din PDL nu îmi mai pierd vremea, am treabă”.

Biroul de Presă al USL Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea