Olimpia Aiud s-a calificat în etapa superioară a campionatului Juniorilor A1, după o dublă victorie cu Nemere Ghelnița

Olimpia Aiud s-a calificat în etapa superioară a campionatului național al juniorilor A1, după ce a eliminat Nemere Ghelnița, cu o dublă victorie. La adăpostul rezultatului din tur, 2-0 pe „Aiudelul”, olimpicii au disputat azi returul din Covasna, partidă încheiată cu scorul de 3-1 (1-0) în favoarea vizitatorilor, ce au acces în faza superioară.

La fel ca și în prima manșă, când a înscris o dublă, An. Moldovan a marcat, deschizând scorul în minutul 11, La reluare, în minutul 51, Văsuț, dintr-o lovitură liberă a risipit orice emoții în privința calificării. Ultimul gol al vizitatorilor a fost înscris de Balint Gilyen, jucător născut în 2004, ce a punctat cu o execuție fabuloasă, șut de la 20 de metri, bară- bară, gol, un eurogol al tânărului jucător împrumutat de la UTA Arad, în minutul 89. În minutul 85, portarul Gorea a apărat un penalty!

ELIT

Pe această cale, reprezentanții campioanei județene mulțumesc firmei Prebet Aiud, ce a suportat cheltuielile legate de dubla manșă cu Nemere Ghelnița. „Este o performanță deosebită această calificare la turneul semifinal. Băieții s-au comprtant excelent pe parcursul celor două jocuri. În retur nu a fost atât de facil precum o arată scorul, important fiind faptul că am rămas conectați și nu am cedat„, a spus antrenorul Ioan Ilie, din delegația deplasată făcând parte și președintele Ioan Demeter.

Reprezentanta județului Alba a mizat pe formula: Gorea – Nimaș, B. Moldovan, Kiss, P. Mărginean – A. Moldovan, Szillard. Zsiga, Văsuț, Bucșă, Sg. Dan – Scrobotă; au mai intrat Balint, Boca (ambii 2004), P. Boancă (2003),Szabolcs Zsiga; rezerve Nicula,  Mulea, Ban. Antrenor Ion Ilie.

Olimpia Aiud ar trebui să-și afle marți adversarii din turneul semifinal, dar și locația desfășurării acestuia, o variantă fiind Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, însă șansele sunt destul de reduse.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...