Rămâi conectat

Sport

Oficial, seriile Ligii a 3-a se vor stabili (anunţa) abia în 16 august! Performanţa Ighiu şi Industria Galda de Jos – repartizate în Seria a 5-a, iar Unirea Alba Iulia şi Metalurgistul Cugir în Seria a 4-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Răspunsul la întrebarea cheie a verii în ceea ce priveşte configuraţia celor cinci serii în ediţia viitoare a Ligii a 3-a mai trebuie aşteptat. În jurul subiectului fierbinte s-au făcut fel şi fel de speculaţii, s-au lansat diverse variante, însă Federaţia Română de Fotbal a anunţat că doar săptămâna viitoare, mai precis miercuri, 16 august, va anunţa componenţa şi programul competiţional al eşalonului terţ.

În ceea ce priveşte reprezentantele judeţului Alba, cinci la număr pe hârtie şi patru în realitate, în condiţiile în care Şurianu Sebeş a “aruncat” prosopul, dilema este: Seria a 4-a sau Seria a 5-a. Viitoarea ediţie, prin accederea în eşalonul superior a echipelor de tradiţie precum Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti şi “U” Cluj, se anunţă una încinsă în privinţa promovării, restul pretendentelor dorind să evite luptele inegale cu asemenea branduri.

*”U” Cluj, “sperietoare” pentru echipele din Alba!

Chestiunea este simplă din acest punct de vedere: cine va fi repartizat în Seria a 5-a, poate să-şi propună cel mult locul secund, întrucât “şepcile roşii” sunt favoriţi incontestabili! În consecinţă, formaţiile din Alba, ce au pretenţii de mărire, ar trebui să evite “U” Cluj, dar acest lucru este irealizabil pentru cel puţin două dintre acestea, întrucât sunt probleme cu alcătuirea Seriei a 5-a, în condiţiile în care FC Zalău şi Unirea Jucu au un viitor incert. Surse apropiate federaţiei susţin că trei dintre echipele din Alba vor fi repartizate în Seria a 4-a, aici fiind inclusă şi Şurianu Sebeş, ce există “pe hârtie”, iar alte două în Seria a 5-a. Şi aici intervine marea problemă, atât Performanţa Ighiu, ce şi-a anunţat ferm obiectivul de a promova în Liga a 2-a, dar şi Metalurgistul Cugir şi Unirea Alba Iulia, doresc să scape de confruntările cu “U” Cluj, lucru imposibil, iar cel puţin una va fi “sacrificată”.

*Un scenariu plauzibil…

Fără a fi certitudine 100 la sută, dar, după toate probabilităţile Industria Galda de Jos (ce nu are nicio preferinţă în privinţa seriei, după ce sezonul anterior a ajuns în Seria a 4-a) şi Performanţa Ighiu (o grea lovitură pentru pretenţiile ighienilor) vor face parte din Seria a 5-a, având o misiune imposibilă în planul promovării. În schimb Metalurgistul Cugir (anul trecut în Seria a 5-a) şi Unirea Alba Iulia (deşi la un moment dat oficialii visau la un duel cu “U” Cluj) s-ar regăsi în structura Seriei a 4-a. Această variantă are şanse însemnate de a fi pusă în practică în 16 august, dar pot să mai apară surprize şi mutări pe ultima sută de metri. Repetăm, vă prezentăm o variantă ce nu este definitivată, mai putând fi şi o altă soluţie: ca Performanţa să rămână în Seria a 4-a.

*Nebunie în Seria a 4-a!

Seria a 4-a va fi una “nebună”, un veritabil război “parte în parte”, între 4-5 candidate la Liga a 2-a, de genul Naţional Sebiş, CSM Lugoj, CSM Şcolar Reşiţa şi Metalurgistul Cugir. Dar parcă este de preferat o luptă de gherilă, decât una cu “U” Cluj, în care şansele sunt minime. Şi haideţi să încercăm, în cele ce urmează, să prezentăm configuraţia celor două serii care ne interesează, bazându-ne pe intuiţie, dar şi pe anumite informaţii, neconfirmate oficial:

*Seria a 4-a: 5 echipe din Timiş (ACS Poli II, Ghiroda, Milenium Giarmata, CSM Lugoj şi Nuova Mama Mia Becicherecu Mic), 3 din Arad (Gloria Lunca Teuz Cermei, Şoimii Lipova şi Naţional Sebiş), una din Caraş Severiş (CSM Şcolar Reşiţa) şi una din Hunedoara (CNS Cetate Deva). Sunt 10 formaţii sigure, la care se adaugă Unirea Alba Iulia şi Metalurgistul Cugir (Alba), Internaţional Băleşti (Gorj) şi… Gaz Metan Mediaş II (Sibiu), iar aici suspansul continuă, existând două echipe din Dolj (CSU Craiova II şi CSO Filiaşi).

*Seria a 5-a: 5 echipe din Cluj (Sănătatea Cluj, “U” Cluj, Unirea Dej, Unirea Jucu, CFR Cluj II), două din Cluj (FC Avrig şi Hermannstadt II), două din Mureş (CS Iernut şi Avântul Reghin), două din Maramureş (Viitorul Ulmeni, Comuna Recea), una din Satu Mare (Unirea Tăşnad), una din Sălaj (FC Zalău). În total 13 combatante sigure, la care adăugăm Performanţa Ighiu şi Industria Galda de Jos (Alba) şi, posibil… AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (Covasna)!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea